gulvafhøvling

ER det tid til en gulvafhøvling?

afhøvling af gulve

Når en gulvlægger foretager en gulvafhøvling, så afhøvles træoverfladen dybere, end hvis denne kun blev slebet på overfladen. En afhøvling er mere krævende, hvorfor det er vigtigt at vælge et kompetent gulvlæggerfirma til sagen. En gulvafhøvling anbefales som udgangspunkt i tilfælde, hvor gulvene er særligt slidte eller har en overfladebehandling der skal fjernes. 

Her på håndværkerpris.dk ser vi i dette indlæg nærmere på afhøvling af gulve. Vi giver dig endvidere muligheden for, at modtage 3 uforpligtende tilbud, hvis du ønsker dette. Tilbuddene indhentes nemt, hurtigt og 100% gratis.

Gulvafhøvling

FÅ 3 tilbud PÅ gulvafhøvling

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på gulvafhøvlingsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvornår skal gulve afhøvles?

Der er stor forskel på gulvafslibning og gulvafhøvling. Ved begge processer fjernes en del af gulvet, for at overfladen fremstår ny og pæn igen. Ved afslibning er det dog et mindre lag der slibes af, hvor afhøvlingen ofte vil tage et større lag.
Begge processer kræver væsentligt og professionelt arbejde, hvorfor vi altid anbefaler at indhente flere tilbud på opgaven. Sådan sikres godt arbejde, til en fornuftig pris.

Afslibningen af gulve kan altså primært bruges, hvis gulvet trænger til en mindre overhaling af små overfladiske ridser eller et træt udseende. En afhøvling vil omvendt være nødvendigt, hvis der er pålagt en virkelig slidstærk behandling på gulvet.

I forlængelse af afhøvling af gulve, vil der efterfølgende blive udført en afslibning, for at skabe en mere lukket, fint og slidstærk overflade. Denne overflade kan efterfølgende behandles med lak eller lignende.

Hvor mange gange kan et gulv høvles?

Når et gulv afhøvles, fjernes op til 4 millimeter af gulvets overflade. Når gulvet bliver tyndere, vil bæreevnen ligeledes svækkes. Du skal ikke være nervøs for at få lavet afhøvlingen, men du skal sørge for at rådføre dig ved en professionel før dette arbejde udføres.

En professionel gulvmand vil altid anbefale at nøjes med en slibning, hvis dette er nok til at redde udseendet på dit gulv. Du kan ligeledes være uheldig, at gulvet er blevet flere gange før.

Er gulvet for tyndt til at blive slebet, så er der intet andet for end at udskifte dette, hvis ikke det kan reddes med eksempelvis maling, overfladebehandling eller lignende i stedet.

 

billig gulvafhøvling - sådan gør du

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig gulvafhøvler.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Gulvafhøvling pris

Priserne kan for mange virke en smule høje. Dette kan medføre at overvejelser om selvstændigt af afhøvle gulvene kommer i tankerne. Prisen kan dog reduceres, ved at indhente tilbud fra flere forskellige gulvfirmaer. Sørger du ligeledes for at tjekke op på anmeldelserne? Så kan du sikre dig en professionel og dygtig gulvlægger, der kan afhøvle dine gulve til en fornuftig pris.

Men, hvad koster gulvafhøvling? Den endelige pris afhænger af flere ting, hvilket gennemgås herunder. En pris på gulvafhøvling vil, alt efter gulvlæggerfirma, befinde sig mellem 125-200 kroner pr. m2 inkl moms. Prisen på gulvafhøvling vil ligeledes omfatte den efterfølgende slibning af gulvet.

Der er flere faktorer der kan have indflydelse på prisen. Er gulvet meget slidt? Så skal der potentielt bruges mere tid på opgaven. Ligeledes kan nogle træsorter kræve mere arbejde end andre. Afslutningsvis kan fernis eller spartelmasse kræve ekstra arbejde fra gulvarbejderen. 

Du kan lave et overslag på din egen opgave ved cirka 100 kroner pr. m2 for gulvslibning, eller 150 kroner for gulvafslibning og gulvafhøvling. VIl du have et mere præcist svar? Så anbefaler vi at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på din gulvopgave – nemt, hurtigt og 100% gratis.

Prisen på gulvlægning afhænger ofte af geografi. Det er alt andet lige dyrere at drive forretning i storbyen, hvorfor en gulvlægger i Taastrup vil være billigere end en gulvlægger i København.

 

Gulvafhøvling - professionelt arbejde

Gulvlæggeren der skal udføre afhøvling af dine gulve, skal være dygtig og erfaren. Når gulvet afhøvles og slibes, kan der skabes tydelige niveauforskelle og mærker i gulvet, hvis ikke det er en fagmand der udfører arbejdet. Der kan være stor forskel på både priser og erfaring hos de danske gulvlæggerfirmaer, baseret på blandt andet geografi, erfaring, opgavens omgang med videre.

 Selvom dit gulv er yderst hærget, vil en høvling af dit gulv kunne redde selv de værste eksempler. Bliver arbejdet gjort korrekt og afsluttes arbejdet pænt med lak eller anden forsejling? Så vil du i sidste ende stå med et flot og slidstærkt resultat, med mange års levetid til følge.

Mange forsøger forgæves at slibe deres gulve selv. Her vil det ofte være tydeligt at se slibespor der overlapper hinanden. Det skyldes manglende erfaring og dårligt udstyr. Selv maskiner der lejes i byggemarkeder kan, trods nogenlunde kvalitet, skabe dårlige resultater hvis ikke der er helt styr på hvad der laves.

Maskinen der bruges til afhøvling af gulve, er udstyret med en valse, hvorpå der er monteret en masse små skarpe blade. Når maskinen er i brug og køres over trægulvet, så bliver det øverste lag af gulvet høvlet af. Ved en gulvafhøvling fjernes op til 4 milimenter af gulvet, hvilket er langt mere end den mildere gulvafslibning. Efter gulvafhøvlingen foretages en afslibning af den grove overflade, hvorefter gulvet er pænt og nyt at se på igen. Eventuelt klart til efterbehandling.

Få tilbud på afhøvling - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af slibe- og afhøvlingsarbejde.
Gør ligesom 60.000 andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de tilbud på afhøvling du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

spørgsmål og svar - gulvafhøvling

Forskellen på gulvslibning og gulvafhøvling er, at slibningen kun fjerner et mindre lag af gulvet. Omvendt fjerner afhøvlingen op til 4 milimeter, hvorfor dette er et grovere arbejde der kun anbefales meget medtagne gulve.

Det anbefales ikke, at ikke uddannede personer foretager afhøvling af gulve. Maskinen kan efterlade store sport og ujævnheder, hvilket i værste fald kan ødelægge gulvet. Der skal endvidere foretages en vurdering af gulvets egnethed til høvling, hvor blandt andet bæreevnen skal tages højde for.

Gulvafhøvling foretages som udgangspunkt at gulvlæggere og gulvlæggerfirmaer. En gulvafhøvling efterfølges ligeledes af en gulvafslibning, der også foretages af et gulvlæggerfirma.

Prisen på gulvafhøvling varierer, men der kan som udgangspunkt regnes med 125-175 kr. pr. m2, inklusiv moms. Prisen kan dog svinge meget, hvorfor vi anbefaler at indhente 3 uforpligtende tilbud, nemt, gratis og hurtigt, her på siden.

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?