Hvad laver en blikkenslager?
For den normale dansker, er det potentielt svært at kende forskel på VVS og blikkenslager. Er der egentlig forskel på vvs-arbejde og blikkenslagerarbejde, eller er det blot to ord for det samme? Det er lige præcis hvad vi ser nærmere på, i dette indlæg.
Hos håndværkpris giver vi dig muligheden for, at finde gode priser på håndværkeropgaver. Uanset om du er på jagt efter en VVS’er, en blikkenslager eller noget helt tredje? Så er der altså rig mulighed for at få hjælp til at indhente tilbud her.
Med salgstalen på plads, så er det tid til er slå fast, at der er forskel på arbejdet der udføres af henholdsvis blikkenslagerfirmaer og vvs-firmaer, samt firmaernes ansatte VVS’ere og blikkenslagere. Alt det kan du læse meget mere om, en smule længere nede på siden her!



FÅ EN BLIKKENSLAGERS hjælp
På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på blikkenslageropgaver.
Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.
100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.
MODTAG TILBUD:
Forskel på VVS- og blikkenslagerarbejde
Det er ikke unormalt, at kunder hos de danske håndværkere har svært ved at kende forskel på en VVS’er og en blikkenslager. Det er fuldstændig korrekt at fagene og arbejdsopgaverne er beslægtede, men der er overordnet stor forskel på, hvilket arbejde der udføres af en blikkenslager, samt hvilket arbejde der udføres af en VVS-installatør.
Helt grundlæggende kan det siges, at en blikkenslager udfører alt arbejde uden på huset, hvor en VVS’er udfører arbejdet indendørs. Arbejde uden på huset kan omfatte inddækning eller facadearbejde, samt tagrender og diverse tagarbejde. VVS står modsat for varme/ventilation, vand og sanitet, og omfatter blandt andet installationer indendørs som eksempelvis radiatorer, gulvvarme, toiletter, armaturer, afløbsrør og meget mere.
For at gøre sagen en smule mere forvirrende, så har både VVS’ere og blikkenslagere desuden den samme grunduddannelse. Det fungerer nemlig sådan, at første del af uddannelsen foregår på et grundforløb, før den enkelte elev vælger at specialisere sig i et mere specifikt område.
Hvad er en blikkenslager?
En blikkenslager er altså en håndværker, der primært er beskæftiget med arbejdet omkring blik. Blik er det materiale vi blandt andet laver mange af vores tagrender af, ligesom det bruges til afdækning af samlinger omkring skorstene, altaner eller rundt om vinduerne ved kanapper. Uanset om du tager kontakt til en blikkenslager- eller en VVS virksomhed, så vil de oftest have medarbejdere der kan udføre arbejde på begge områder.
Men hvad er en blikkenslager så? En blikkenslager har taget samme grunduddannelse som en VVS’er. Forskellen findes i den efterfølgende specialisering der sker i forlængelse af den grundlæggende uddannelse. Sammenlagt tager uddannelsen til VVS-montør eller blikkenslager 4-4,5 år.
Selvom der altså er mange fællesnævnere og de to typer af håndværkere med garanti kan udføre en del identisk arbejde, så er det altså vigtigt at du sørger for at beskrive din opgave, og bestiller den rigtige type. En blikkenslager er som udgangspunkt hvad du har brug for udendørs, hvor en VVS’ers primære fokus er indendørs – groft sagt.
Der er ligeledes forskel på lønningsniveauet hos VVS’ere og blikkenslagere. Både når de bestilles, men også for medarbejderes selv. Det kan du læse mere om i vores indlæg: Hvad tjener en blikkenslager?



Hvilket arbejde udfører en blikkenslager?
For at konkretisere en blikkenslagers arbejde yderligere, så foregår dette som sagt uden på huse og byens tage. Det kan være simple opgaver, eller mere avanceret tagarbejde som eksempelvis på byens mange og gamle tårne, spir og kviste. Du kan eksempelvis ringe til blikkenslageren, hvis du skal have lavet nyt tag, hvis du skal have nye tagrender, hvis du skal have lavet arbejde i zink eller kobber, hvis du skal have inddækket skorstene eller hvis du ønsker at få udarbejdet tag eller facade i skiffer. Ofte vil store VVS- og blikkeslagerfirmaer have mulighed for at assistere med både VVS og blikkenslagerarbejde.
Blikkenslagerfaget udspringer oprigtigt fra smedefaget. Det har fra tidernes morgen været blikkenslageren der lavede blikarbejde og opgaver på bygningernes facader, tag nedløb med videre – og det er det fortsat i dag. Alt i alt kan det altså siges at fagene har en smule tilfælles, men det er ikke meget. En blikkenslager laver et stykke arbejde – ofte uden på huset. Ligeledes laver VVS’ere et andet stykke arbejde – med udgangspunkt i indendørs opgaver.
Hvad er prisforskellen på vvs- & blikkenslageres arbejde?
Som nævnt tidligere i artiklen, er uddannelsen for henholdsvis blikkenslagere og VVS’ere den samme, på selve grundforløbet. Senere i uddannelsen specialiserer de to typer af håndværkere sig dog forskelligt, hvorfor det endelige arbejde de kan udføre, ikke er det samme. Hos mange VVS og blikkenslagerfirmaer er det dog muligt, både at få hjælp til både VVS og blikkenslagerens primære arbejdsopgaver.
Blikkenslager priser og VVS priser varierer en smule, men er ikke langt fra hinanden. Ofte er det både muligt at betale en fast timepris, men ligeledes vil der ofte blive givet et samlet tilbud på opgaven. Sidstnævnte vil ofte være et foretrække, da du i så fald ved præcis hvad blikkenslageren laver, hvad det skal koste og hvornår det skal være færdigt.
Overlad arbejdet til en professionel blikkenslager!
Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
hvilket arbejde udfører en blikkenslager
Hvad laver en blikkenslager? Som udgangspunkt udfører en blikkenslager udendørs arbejde. Det kan blandt andet omfatte husets tagrender og nedløb, samt arbejde med inddækning af skorstene og skotrender.
En blikkenslager kan desuden være behjælpelig med facadearbejde i kobber og zink, ligesom de kan inddække kanapper, altaner, ovenlys med videre.
hvilket arbejde udfører en VVS'er
Hvad laver en VVS’er? En VVS installatør udfører installationer omkring kold- og varmt vand. Desuden laves afløbsinstallationer og faldstammer fra køkkenvaske, håndvaske, toiletter og bruseafløb.
Det er også en VVS faglig du skal have fat i, hvis du skal have installeret nye armaturer eller radiatorer, toiletter, hårde-hvidevarer samt vandmålere, varmepumper og meget andet.
VVS eller blikkenslager - hvad skal jeg vælge?
Som udgangspunkt skal du vælge et VVS firma, hvis du skal have udført indendørs arbejde. Det kan være omkring bad og toilet, radiatorer, gulvvarme, hårde-hvidevarer eller armaturer og meget andet.
Skal du have udført arbejde udendørs – eksempelvis i forbindelse med tagrender, facadearbejde i kobber eller zink, inddækning af skorstene, ovenlysvinduer eller kanapper? Så er det med stor sandsynlighed en blikkenslager du skal bruge. Ofte kan VVS- og blikkenslagere være behælpelig med mange overlappende opgaver, da de har samme grunduddannelse.
Hvad koster en blikkenslager
Afhængigt af hvad en blikkenslager skal udføre af arbejde, vil det ofte være en god idé at få et konkret tilbud på opgaven. Vælger du at betale en fast timepris, så vil denne typisk svinge fra 3-400 kroner, og helt op til 1000 kroner. Det store udsving afgøres blandt andet af hvor du bor i landet, samt om arbejdet udføres på en hverdag, en aften eller i weekenden.
Hvad koster en VVS'er?
Det giver ofte god mening at få en fast pris fra vvs-firmaet, før der accepteres en opgave. Vælger du at betale timeprisen, så vil denne typisk svinge fra 4-600 kroner, men kan blive højere hvis arbejdet skal udføres i aftentimerne – endnu dyrere hvis arbejdet er akut og skal udføres om natten, på helligdage eller i weekenden.
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 4 / 5. Antal stemmer 1
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?