Hvad står vvs for?

VVS omfatter en del af den samlede håndværkerbranche. Her dækker VVS faget et bredt udvalg af opgaver. I gamle dage var VVS en forkortelse af varme, vand og sanitetsteknik. I nyere tid er ventilation dog ligeledes tilføjet.

Når vi til dagligt taler om en VVS’er eller et VVS firma, så er det altså håndværkeren vi mener. VVS kan dog ligeledes omfatte VVS installationer. Det handler altså om vand, varme, ventilation eller sanitetsinstallationer i huse og bygninger.

En traditionel VVS’er kan altså være behjælpelig med forskellige rørinstallationer til både varmt- og koldt vand. De kan ligeledes montere gulvvarme, radiatorer, afløb, faldstammer, nye vandhaner, vaske, toiletter og meget andet. 

Håndværker pris

BRug for en dygtig vvs'er?

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på vvs-opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad betyder VVS?

Hvad står VVS for? Og hvad betyder VVS egentlig? Ordet VVS er en forkortelse af varme, ventilation, vand og sanitetsteknik. Betegnelsen dækker altså både en del af byggebranchen, i form af de traditionelle VVS- og blikkenslager firmaer, men det dækker ligeledes en del af de VVS-systemer og installationer, der findes i bygninger rundt om i Danmark.

Når der tales om systemer og installationer i bygninger, så menes der eksempelvis vandforsyningen i form af vandrør med hanevand, samt varmtvandsrør til varme i radiatorer og gulvvarme, ventilation og udluftning samt kloakering, afløb og faldstammer. 

Ovenstående er blot eksempler på de elementer der kan indgå i systemerne. Mere teknisk vil der også kunne findes ventiler, udluftningssystemer, pumpesystemer og meget andet der indgår som en del af selve installationen.

VVS, blikkenslager, energispecialist eller ventilationstekniker?

Dykker vi en gang længere ned i VVS faget, set fra det håndværksmæssige perspektiv, så kan denne opdeles i fire grupper. Fælles for alle undergrupperne i VVS faget er, at de har taget det samme grundforløb. Det betyder at de på første del af deres uddannelse, har fået en fælles grundlæggende viden.

Efter grundforløbet vælger den enkelte VVS’er, hvilken niche han eller hun ønsker at specialisere sig i. På VVS uddannelsen er det muligt at specialisere sig som:

  • VVS-Installationstekniker: Fokus på installation omkring vand, varme og gas.
  • VVS-Energispecialist: Rådgivning og installation omkring innovation og besparelse.
  • VVS-Blikkenslager: Særligt arbejde med tag og facader, tagrender m.v.
  • Ventilationstekniker: Arbejde med ventilations- og klimaanlæg.

Når vi taler om spørgsmålene ‘hvad står VVS for’ samt ‘hvad betyder vvs’ så kan det kort opsummeres som værende et håndværksmæssigt fag, der kan opdeles i fire som vi netop har gennemgået. VVS kan ligeledes omfatte et bredt udvalg af installationer omkring varme, vand, sanitet, gas, ventilation og meget mere. 

Blikkenslageren anses oftest for værende en gren for sig selv. Denne type håndværker arbejder oftest med af- og nedløb, tag, facader og lignende uden på huse, bygninger og tage. Du kan læse mere om blikkenslageren i vores indlæg: Hvad laver en blikkenslager?

 

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?