Hvad tjener en blikkenslager?

Både blikkenslagere og VVS montører har samme grunduddannelse, men har senere valgt at specialisere sig indenfor forskellige områder af håndværker og VVS-faget. Helt firkantet kan det siges, at blikkenslageren udfører arbejde uden på huset, hvor VVS montøren arbejder indendørs. 

En VVS montør arbejder altså klassisk med ting som rørinstallationer, toiletter, afløb, radiatorer samt opsætning af vaske, vaskemaskiner og lignende. Omvendt arbejder blikkenslageren mere med tagrender, taginddækning, facader og andet i den dur. Du kan læse mere om forskellen på netop VVS- og blikkenslagerarbejde i vores indlæg hvad laver en blikkenslager?

Hvad tjener en blikkenslager?

Har du brug for en blikkenslager?

Indhent nemt 3 uforpligtende tilbud – Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

HVAD FÅR BLIKKENSLAGERE & VVS'ERE I LØN?​

Lønnen for blikkenslagere afhænger naturligvis af geografisk placering, erfaring og behovet for arbejdskraft på landsplan. I Perioder med stor efterspørgsel på håndværkere, kan det være lettere at forhandle en bedre løn, da der vil være større efterspørgsel på færdigudlærte blikkenslagere.

Netop en blikkenslagers løn vil som i andre håndværkerfag stige med tiden, men der findes dog statistik på blikkenslageres løn. Både som nyuddannede blikkenslagere, samt løn for blikkenslagere med flere års erfaring.

Ifølge uddannelsesguiden tjener en nyuddannet blikkenslagermedhjælper cirka 27.500 kroner om måneden, hvor en VVS montør kan tjene helt op til 35.000 om måneden som nyuddannet. 

Blikkenslager løn

Lønnen følger blikkenslageres erfaring

Også efter få års arbejde vil der være yderligere at hente. Med 5-10 års erfaring fortæller jobindeks statistik, at en VVS montør i Storkøbenhavn vil have en løn på cirka 40.000 kroner i gennemsnit. Ser vi igen på blikkenslager løn, så vil den også i dette tilfælde være et par tusinde kroner under – i gennemsnit. Lidt konservativt vil en nyuddannet VVS’er altså kunne sigte efter en løn på 30-35.000 kroner på landsplan. Blikkenslageren må potentielt tage til takke med en smule mindre, hvis vi ser på det gennemsnitlige lønningsniveau på landsplan.

Ser vi på timeprisen når der bestilles arbejde fra VVS- eller blikkenslagere, så kan være en bekostelig affære, hvis ikke der indhentes flere tilbud. Timepriserne på VVS- og blikkenslagerfirmaer kan variere fra cirka 500-800 kroner. Variationen kan ske på grund af opgavens omfang, geografisk placering og valget af netop VVS/blikkenslagerfirma. Netop den store forskel i priser er grundlaget for, at der altid bør indhentes flere tilbud før en eventuel aftale indgås. 

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker blikkenslagerarbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner.
Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

FÅ TILBUD FRA DIN LOKALE BLIKKENSLAGER:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?