Hvordan bliver man blikkenslager?
Uanset om du ønsker at arbejde som VVS-montør eller blikkenslager, så er starten af uddannelsen den samme. Den første del kaldes for grundførløbet eller grunduddannelsen, hvor de kommende håndværkerer lærer mere om det fundamentale arbejde med forskellige installationer.
På netop grundforløbet skabes den basale viden, som også gør det muligt for eleverne, senere at beslutte hvad de ønsker at fordybe sig i. Efter grundforløbet skal der nemlig vælges en specialisering, hvor netop blikkenslageruddannelsen er en af de muligheder, som kan vælges. Herefter vil uddannelsen foregå som en veklsling mellem ophold som lærling i en virksomhed, samt på skoleforløb.



Hvordan bliver man blikkenslager? Ja, det gør man altså ved at tage grundforløbet, hvorefter netop blikkenslagerfaget vælges som specialisering. Den samlede uddannelse til blikkenslager tager cirka 4,5 år fra start til slut.
Skal du bruge en blikkenslager?
Indhent 3 tilbud nu!
Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.
100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.
MODTAG TILBUD:
Hvad tjener man som færdiguddannet blikkenslager?
Lønnen for en færdiguddannet blikkenslagermedhælper kan variere, afhængigt af hvor i landet du bor. Overvejende er der mangel på arbejdskraft i håndværkerfagene, hvorfor der ofte er forholdsvis gode vilkår ved ansættelser.
Ifølge Danmarks Statisik, så tjener en blikkenslagermedhjælper lige omkring 28.000, når han eller hun for første gang skal i job. Her tjener en VVS montør et par tusinde kroner mere. Du kan læse mere om netop lønningerne for blikkenslagere og VVS montorer i vores indlæg: Hvad tjenner en blikkenslager? Her ser vi også nærmere på lønninger efter flere år på arbejdsmarkedet.
Hvilke arbejdsopgaver har en blikkenslager?
En blikkenslager har primært arbejdsopgaver fokuseret på bygningers ydre. På et hus kan det eksempelvis være tagrender og nedløbsrør. Andre eksempler kan være på husets tag, hvor netop en blikkenslager beskæftiger sig med tagbelægning af forskellig art. Skal du have beklædt din facade, så kan det afhængigt af materialet ligeledes være her, at en blikkenslager kan gøre sig nyttig.
I modsætning til blikkenslageren, så beskæftiger en VVS-montør sig primært med arbejdet indvendigt i huset. Skal du have skiftet radiatorer, lavet rørføring, installeret en ny opvasker eller lignende? Så er det altså den traditionelle VVS’er du skal have fat i. I mange tilfælde vil et større VVS firma have både blikkenslagere og VVS montører tilknyttet. De har samme grunduddannelse, hvorfor mindre opgaver ligeledes kan klares på kryds af fagene.
Du kan læse mere om forskellen på vvs- og blikkenslagerarbejde i vores indlæg: hvad laver en blikkenslager.
Overlad arbejdet til en fagmand!
Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Har du brug for hjælp til arbejdet? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?