Klikgulv - Det skal du vide! Priser, udførsel og meget mere

Et klikgulv er blandt de nemmeste gulve at lægge. Der kræves hverken lim eller søm, for at gulvet kan holdes sammen. Klikgulve har nemlig – hvilket næppe er en stor overraskelse – en klikfunktion. Denne funktion gør det muligt, at klikke brædderne sammen. Funktionen gør gulvet nemt at lægge, hvilket er oplagt hvis du ønsker at gøre det selv, eller hvis du ønsker et billigt gulv lagt af en gulvlægger.

Et klikgulv er det der kaldes et  “svømmende gulv”. Altså sømmes eller limes gulvet ikke fast, men lægges oven på det bærende gulv. Det betyder ligeledes at et klikgulv, grundet klikfunktionen, er forholdsvis nemt at lave for en gulvlægger. Overordnet er gulvet billigt i anskaffelse, i forhold til massive trægulve. Det installeres hurtigt, hvorfor den totale pris, inklusiv montering, er i den lave ende.

Gulvbelægning

Få hjælp til dit nye klikgulv

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på diverse gulvrelaterede opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er et Klikgulv?

Som navnet så smart antyder, er klikgulvet et gulv med klikfunktion. Det betyder for dig, at gulvet klikkes på plads, hvorfor gulvet er forholdsvis simpelt at lægge – ihvertfald hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Gulvbrædder placeres simpelthen ved siden af hinanden, hvorefter disse kan klikkes sammen, via klikgulvets nemme klikfunktion. Dette ændrer dog ikke på, at brædderne skal tilpasses i længden, og potentielt bredde ved afslutningen.

Overordnet er gulvet både billigt og en smart form for gulv, hvor der hverken er brug for søm eller lim, når dette skal lægges. Klikgulv kommer i mange forskellige materialer, hvorfor det ligeledes er en oplagt mulighed i mange rum, og til mange forskellige formål.

Primært laves gulvet i træ. Det betyder at selve kernen oftest af lavet af sammenpressede træfibre eller MDF plade. Brættet beklædes med et tyndere lag træ, på over og underside, der giver udseendet som et normalt trægulv – bare billigere. Herudover findes ligeledes klikgulve i både vinyl- og linoleum, som du du kan læse mere om i vores store guide til gulvtyper. Denne type af klikgulve er velegnede til blandt andet bryggers, køkken eller bad, da overfladen er slidstærk og vandafvisende.

Hvordan lægges klikgulve?

Som det allerede er nævnt, er klikgulvet en populær type af gulv. Har du erfaring med håndværk og gør det selv projekter? Så kan du potentielt udføre opgaven selv og spare pengene på en professionel. Vil du sikre dig det bedste resultat? Så anbefaler vi dog, at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på opgaven. Det er nemt, hurtigt og gratis – også hvis du takker nej.

Det er vigtigt at sige, at et klikgulv er et flydende gulv, og at det udelukkende kan bruges, oven på et eksisterende undergulv. Det betyder at klikgulve kan lægges på et eksisterende underlag, så længe der ikke er større ujævnheder. 

Eksempler kunne være på eksisterende, slidte trægulve. Et andet bud kunne være kælderens betongulv, hvor det dog er nødvendigt med en fugtspærre imellem betongulvet og klikgulvet, for at undgå fugt. Sørg for at underlaget er solidt, så gulvet ikke ender med at knirke.

Selve processen ved lægning af gulvet bør du læse en smule op på, hvis du ønsker at udføre opgaven. Arbejdet startes altid med at skære det som kaldes feren af det første bræt, hvorefter dette placeres op mod den længste væg i det rum, der skal have nyt gulv. Sørg for et mellemrum på cirka 1 cm, mellem væg og bræt. 

Gulvbelægning

Når det første gulvbræt er lagt, kan du efterfølgende begynde at klikke gulv stykkerne sammen. Sørg for at få en idé omkring det mønster du vil lave. Uanset hvad, vil du skulle tilpasse de enkelte bræt, for at det hele i sidste ende passer sammen. 

Afslutningsvis kan du også være nødsaget til at tilpasse det afsluttende bræt, før dette placeres til sidst – også 1 cm fra væggen. Når gulvet er lagt, fjernes det materiale der er brugt til at sikre afstanden på 1 cm, hvorefter lister kan monteres. Afstanden sikrer at gulvet kan arbejde når dette påvirkes af varme og kulde, temperaturskift, fugt med videre.

Hvad koster et klikgulv?

Først af alt afgøres prisen af, om du lægger dit klikgulv selv, eller om du indhenter 3 tilbud og vælger det bedste. Vælger du at købe gulvet selv, så opgøres prisen i antallet af kvadratmetre du skal have dækket. Køb eventuelt en smule ekstra, så der er plads til fejl. Måske du kan få lov at levere resterende tilbage? En pris på klikgulv starter omkring 100 kroner per m2, men det kan sagtens gøres langt dyrere, afhængigt af materialer.

Skal du bruge hjælp til monteringen, så er det nødvendigt med en gulvlægger. Timenprisen for sådan en, vil typisk være et sted mellem 300-600 kroner, afhængigt af hvor du bor, hvor stor opgaven er, kørsel og meget andet. Sørg altid for at få flere tilbud på håndværkeropgaver. Er du nysgerrig på gulvpriser? Sammenlign priser på flere typer af gulve, herunder klikgulve, via vores prisberegner til gulve.

Selvom timeprisen måske anes en smule høj, så er klikgulvet forholdsvis simpelt at lægge. Derfor skal du ikke budgettere med flere dages arbejde. Forhør dig eventuelt på en samlet pris på opgaven, for både materialer og gulvlægning – så slipper du for uforudsete udgifter eller betaling for ekstra tid. 

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?