Algebehandling af fliser

Få renset dine fliser for alger!

Effektiv algebehandling af fliser

Er dine fliser, din indkørsel eller andre områder dækket af irriterende, grønne alger?  I et land som Danmark er det ikke unormalt, at vi med tiden vil se alger rundt om på ejendomme. Det kan få selv de smukkeste gangarealer, indkørsler eller andre områder til at fremstå slidte og grimme. Netop alger kan være en plage uden lige, men det er heldigvis muligt at fjerne alger, via en effektiv algebehandling af fliser! 

På denne side vil vi på bedste vis forsøge at gøre dig klogere på algebehandling og særligt algebehandling af fliser. Vi dykker ned i hvad det er, hvordan det udførsel, hvornår det bør gøres samt hvad det koster. Bliver du hængende længe nok, så får du sidst i artiklen svaret på, hvordan du kan få den bedste pris på professionel algebehandling af fliser  – uanset hvor du bor i Danmark.

Algebehandling af firkantede fliser

Få 3 tilbud på algebehandling

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på algebehandling. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er algebehandling af fliser?

Hvis dine flisearealer er plaget af alger, så vil en algebehandling være løsningen! Hvordan fjerner man så alger på fliser? Netop algebehandlingen af fliseområder handler om desinficering ved brug af algemiddel, som af en professionel kan fordeles ud på flisearealet. Netop midlet vil fremstå som en hvid skum, der trænger ind i algerne og slår dem ihjel. Når algerne er døde vil de med tiden forsvinde, hvilket også betyder at disse ikke har muligheden for at udvikle sig til mos.

Det er en god idé at få udført algebehandling af fliserne kontinuerligt. Det er både kosmetisk pænt, men det kan ligeledes være medvirkende til at forlænge levetiden på flisearealer markant. Grunden til dette er, at alger kan holde på vand. Hvis algerne har groet dejligt i de fugtige perioder af året, så kan vandet i algerne fryse og medføre frostsprængninger, når frosten nærmer sig – og det gør den i stor stil i vores lille Danmark.

Ved udsprøjtning af algemiddel har en professionel fliserenser muligheden for, at slå algerne ihjel. Ved brugen af algemiddel til fjernelse af alger, vil der gå cirka 14 dage før du begynder at se resultatet. Dog kan der gå fra 3-6 måneder, før det fulde resultat af arbejdet kan ses. Det skyldes virkningstiden for algemidlet, samt at vind og vejr skal gøre sit for at fjerne algerne helt.Hvis du er utålmodig og ønsker rene fliser omgående, så kan du overveje brugen af hedvandsrens til udførslen af en effektiv fliserens i stedet. Hedvandsrenseren bruges ved en omgående fliserens, hvilket du kan læse mere om i næste afsnit.

Forskel på hedvandsrens og algebehandling

Der er stor forskel på hedvandsrens og algebehandling af fliser. Ser vi på algebehandling, så er det som forklaret før fordelingen af et algemiddel, som opløser og dræber algerne. Her vil tidshorisonten for resultatet være alt fra 14 dage til 6 måneder.

Omvendt vil resultatet ved en hedvandsrens kunne ses øjeblikkeligt, hvorfor dette kan være det oplagte valg for mange. Ved arbejdet med hedvandsrens for professionelle bliver der typisk brugt et hedvandsanlæg, som kan opvarme vand op mod 120 grader. Anlægget sprøjter via højtryk det varme vand ud, hvorefter alle urenheder som eksempelvis alger, mos, snavs, flisepest, lav og andet, forsvinder fra fliseområdet øjeblikkeligt. 

Hedvandsrens kan bruges som alternativ til algebehandling og kommer da også med sine fordele. Flisens overflade efterlades dybderenset og ren, men ligeledes “bar” og modtagelig overfor nye urenheder. Derfor kan det være en idé at den får en omgang imprægnering, for at forbedre modstandsdygtigheden over for alger og flisepest. Endnu en fordel kan være, at mange virksomheder der benytter det varme vand, slipper for at bruge kemikalier, til gavn for miljøet.

Algebehandlede fliser

Hvis du udelukkende har problemer med overfladiske alger på dine fliser, men ikke har behov for en  dybdegående fliserens, så kan det overvejes at undvære hedvandsrensning. Det varme vand gør at der kan renses ved lavere tryk, end ved brugen af koldtvandsrensere, men alligevel vil det slide på flise-overfladen at bruge højtryk. Her er algemiddel mere skånsomt, hvorfor det kan være det oplagte valg ved mindre problemer med alger på fliserne.

Er du i tvivl om det rette valg, så lav en simpel opgavebeskrivelse og indhent 3 uforpligtende tilbud på din opgave. Det kan gøres nemt, hurtigt og gratis via dette link.

Algebehandling til skarpe priser

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig algevirksomhed.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Algebehandling af fliser - hvornår og hvor ofte?

Arbejdet med algebehandling af fliser kan udføres på alle tider af året. Det er dog vigtigt at der ikke er hård frost eller regnvejr, da algemidlet ikke vil opnå sin fulde effekt. Vandet eller frosten vil simpelthen fryse eller skylle algemidlet væk, hvorfor det ikke når at trænge ind i algerne på flisen.

Selvom det er muligt på mange tider af året, så er det værd at tænke over virkningstiden. Som udgangspunkt anbefaler vi arbejdet med fliser og alger udføres i det tidlige forår, så algebehandlingen har opnået fuld effekt op mod sommeren. Alternativt kan hedvandsrens udføres hele året, hvilket kan være en effektiv løsning med øjeblikkelige resultater.

I forhold til hyppigheden, så vil de fleste virksomheder anbefale at få renset eller algebehandlet overfladerne en gang årligt. Mange af de danske algebehandlings- og fliserensvirksomheder tilbyder endda serviceordninger, hvor du med besparelser kan få en fast aftale i kalenderen. Uanset om du får besøg en enkelt gang, eller har i sinde at finde en fast partner til din rens, så anbefaler vi at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven – så får du en effektiv algebehandling til skarpe priser.

Hvad koster effektiv algebehandling af fliseområder?

Der kan være stor forskel på prisniveau, når det kommer til algebehandling af fliser. Selve tagets størrelse har naturligvis den største betydning, men også din geografiske placering og i særdeleshed valget af virksomhed har stor betydning.

Vi har undersøgt priserne på algebehandling fra en række virksomheder. Her har vi fundet priser mellem 1000 til 1500 kroner, for arealer op mod 200 kvadratmeter. Herefter vil prisen være cirka 5-10 kroner pr. ekstra kvadratmeter.

Mange af virksomhederne har 10% naborabat, ligesom de tilbyder besparelser ved at kombinere flere ydelser på tværs. Vil du have den bedste pris, så bør der indhentes flere tilbud på opgaven!

Opnå de bedste priser på algebehandling af fliser

Prisen på algebehandling af fliser minder om mange andre opgaver centreret omkring algebehandling. De fleste virksomheder kører med faste priser op til 200 kvadratmeter, hvorefter prisen så vil angives pr. ekstra kvadratmeter. Vi har undersøgt en række algevirksomheder og har fundet priser på algebehandling i prislejet 1000 til 1500 kroner. Herefter priser pr. m2 på ca. 5-10 kroner. 

Med ovenstående i mente, så kan der ofte være mange penge at spare, hvis du får udført flere algebehandlinger af fliser og andre opgaver på samme tid. Mange af virksomhederne tilbyder endvidere naborabat og rabat ved faste aftaler.

Geografi, samlet størrelse, arbejdsforhold og valget af virksomhed har betydning for prisen. Sørg altid for at indhente flere tilbud på din algebehandling af dine fliser, uanset hvor du bor. Som du kan læse mere om i næste afsnit, så kan det gøres både hurtigt, gratis og uforpligtende!

Overvejer du som alternativ at få udført en fliserens? I så fald har vi bygget en fliserens prisberegner – så du kan få en idé om prisen på din opgave.

Alger på fliser

Modtag skarpe tilbud - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af algebehandling.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 2

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?