Linoleumsgulv – et billigt og slidstærkt valg

Linoleumgulv er en yderst populær gulvbelægning, med super god grund. Materialet er genialt som gulv, da det er både slidstærkt og “organisk”. Gulvet kan altså klare at blive brugt, og kan endda reparere sig selv, hvis det får mindre trykskader eller ridser.

Linoleum er rengøringsvenligt og har en lyddæmpende effekt. Der er altså mange fordele ved at vælge netop denne gulvtype. I denne guide, som er en del af vores store guide til gulvtyper, ser vi nærmere på netop linoleumsgulvet. Du bliver klogere på fordele og ulemper, pris på linoleumsgulv, hvordan du får de bedste tilbud, hvad du skal være opmærksom på – og meget mere.

Linoleum

hjælp til dit linoleumsgulv?

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på gulvopgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.
100% GRATIS

Hvad er et linoleumsgulv?

Et linoleumsgulv er et gulv, lavet på organiske og naturlige materialer. Det er primært harpiks, træ, kork samt navngiveren linolie. De organiske materialer gør, at linoleumsgulvet har en lang holdbarhed, er rengøringsvenligt og er et slidstærkt gulv.

Når du køber linoleumsgulv, så kommer det ofte i form af banevare. Når der nævnes linoleum som banevare betyder det, at gulvet kommer i form af en rulle, der efterfølgende kan trækkes ud og lægges som gulv.

Normalt skal gulvet limes fast til undergulvet, medmindre vi taler meget små arealer. Rullen i sig selv kan desuden være tung, hvorfor mange bruger en linoleumsvogn.

 Vælger du at benytte en professionel gulvlægger, sørger han eller hun naturligvis for alt dette.

Linoleumsgulv

Udover banevarer, så er det ligeledes muligt at købe linoleumsgulv som både klikgulv, hvor modulerne kan klikkes sammen, med kort som kerne. Alternativt kan du  købe gulvet som almindeligt “flisegulv” der skal limes fast, flise efter flise.

Pris på linoleumsgulv

Ønsker du hjælp til at lægge dit linoleumsgulv? Så anbefaler vi at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på arbejdet. Ofte vil det være muligt at få en god samlet pris, på både materialer og udførsel af selve gulvlægningen.

Er du gør-det-selv typen og ønsker du at udføre arbejdet selv? Så er det typisk muligt at købe linoleumsgulv helt ned til 150 kroner per kvadratmeter, som banevare. Her er det dog op til dig selv, at transportere og arbejde med materialet. Som med alt andet gulv og materiale, så hænger pris og kvalitet sammen. Linoleumsgulve kan også findes meget dyrere.

Ønsker du hjælp til arbejdet, så skal gulvlæggerens arbejdstid regnes med i den samlede pris. Det er ikke unormalt, at en gulvlægger koster mellem 300-600 kroner i timen. Her er det dog ofte en god idé, at indhente 3 tilbud på arbejdet, for at få den bedste samlede pris – eventuelt inklusiv materialer. Det tager kun 5 minutter, er uforpligtende og 100% gratis.

Det samlede areal, valg af materialer og eventuelt ekstra arbejde har alt sammen en indflydelse på prisen. Gulvtypen er dog en af de billigere løsninger, hvor du kan slippe for helt ned til 100 kroner per kvadratmeter, hvis du udfører arbejdet selv.

Fordelene ved linoleumsgulve

Der er mange fordele ved at vælge et linoleumsgulv. Gulvet er blandt andet slidstærkt og kan reparere sig selv, hvis der er tale om mindre skader og ridser. Gulvet er nemlig elastisk, hvorfor ridserne langsomt vil forsvinde igen. Det er muligt at lægge linoleum på de fleste andre typer af gulve, så længe overfladen er jævn. Det er ligeledes nemt at vedligeholde, og så fungerer det med gulvvarme.

Gulvet kommer i flere forskellige typer, hvorfor du kan overveje om du vil købe linoleumsgulv som rulle, klikflise eller regulær flise. Desuden er gulvet i mange tilfælde både allergivenligt og antibakterielt. Netop grundet den tunge vægt og det stærke materiale, skal der bruges skarpt værktøj i form af en linoleumskniv, samt specielt lim til hæftning mod underlag. Det anbefales ligeledes at have en vogn – eventuelt en linoleumsvogn – til transportering.

Overlad arbejdet med linoleum til en professionel!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?