Vandskuring af facade

Tid til facaderenovering?

Facaderenovering med vandskuring

Er du træt af at se på din gamle, slidte husfacade? I så fald kan en vandskuring være løsningen som puster nyt liv i det gamle hus. Vandskuring af facaden er en af flere typer facaderenovering, og det kan virkelig gøre underværker for boligens samlede udtryk.

I dette indlæg ser vi nærmere på netop vandskuring af husfacader. Vi ser nærmere på processen, fordele og ulemper, hvad du bør overveje samt eventuelle alternativer. Er vandskuring af facaden noget for dig, så ser vi ligeledes nærmere på indhentningen af 3 uforpligtende tilbud – gratis.

vandskuring af facade

3 uforpligtende tilbud PÅ vandskuring

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på skuringsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er vandskuring?

Har du en facade som trænger til nyt liv, så kan vandskuring være løsningen. Vandskuring er simpelt forklaret en renoveringsprocess, hvor en murer trækker et lag mørtel over dine mursten, hvorefter en stor del af dette skures væk igen. Selve skuringsprocessen kan foregå med forskellige typer af værktøj, som en våd mursten, et filtsebræt, eller en jutesæk. Bruges et filtsebræt kaldes processen for filtsning frem for vandskuring. Her benyttes oftest et tyndere lag af mørtel.

Før der vandskures er det vigtigt at afgøre, at netop vandskuring og det efterfølgende resultat er hvad der ønskes. Resultatet bliver flot, men det er svært at gøre om, hvis der i stedet skal laves noget andet. Har du ingen erfaring med arbejdet, så indhent 3 uforpligtende tilbud fra professionelle murere, så du får arbejdet udført til en god pris.

Sådan foregår vandskuring af husfacader

Før vi kan kan gå i gang med selve vandskuringen er så er det vigtigt, at selve facaden er klar. Det betyder at denne skal være være rengjort, men også at den skal være i god stand. Er der eksempelvis ødelagte mursten bør disse skiftes, og er der revner eller er fugerne slidte, så bør der udføres en omfunging af murværket.

Er muren klar til behandlingen, så er næste trin rengøring og nedvask af muren. Her bør der fjernes eventuel gammel maling, kalk, snavs og alger, så muren er ren og klar til påførsel af mørtel. Der findes forskellige typer af mørtel, hvilket en professionel murer hjælper med at udvælge og påføre. Giver du dig i kast med selv at vandskure din facade, så bør et godt byggemarked kunne rådgive dig omkring valget.

Når mørtlen er blevet blandet, vil den efterfølgende skulle trækkes op på huset med en stor spartel, som trækkes op ad murværket. Når formålet er vandskuring, så bør mørtlen kun trækkes på i et tyndt lag, hvor man ved pudsning af facade kan være en smule mere gavmild med mørtelmassen.

Når mørtlen er ved at være fingertør, så er det tid til at skure facaden. Dette kan du gøre på gammeldags vis med en våd mursten, via en jutesæk,  eller via et såkaldt filtsebræt. Som et fjerde alternativ kan bruges en våd kost, hvilket kaldes for berapning. Resultatet af de fire metoder er en smule forskelligt.

 • Et fugtigt filtsebræt skurer fint den overskydende mørtel væk
 • En fugtig mursten efterlader resultatet en smule grovere
 • En tør jutesæk efterlader resultatet endnu grovere.
 • Berapning (afkostning) med en våd kost efterlader et grovere og unikt aftryk.
Facaderenovering

Forskellige metoder efterlader forskellige resultater. oftest bruges et filtsebræt, hvor der ligeledes er mulighed for at justere en smule på brugen af brættet og det endelige resultat. Benyttes et filtsebræt kaldes processen filtsning frem for vandskuring. Ved filtsning vil laget af mørtel ofte være tyndere, hvilket giver et tydeligere indblik i murværkets struktur. En murer vil ofte kunne fremvise billeder af det potentielle resultat, så du har noget at sammenligne med. Er du nysgerrig på prisen, så kan du gratis indhente 3 uforpligtende tilbud på vandskuring og renovering af facader her.

billig vandskuring - sådan gør du

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig murer.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Fordele og ulemper ved vandskuring af facaden

Præcis som ved andre typer af facadearbejde, er der både fordele og ulemper at finde ved vandskuring. Vi forsøger herunder at give dig et indblik i hvorfor vandskuring kan være en fantastisk ide, men ligeledes hvad du bør være opmærksom på.

Ulemper ved vandskuring

Før vi kaster os ud i de mange fordele, så lad os tage et kig på et par af ulemperne. Nedenstående er værd at have med i tankerne, før du vælger at indhente tilbud på opgaven. 

 • Du kan se eventuelle fugtskader gennem laget af puds, hvis du får lavet en vandskuring af din facade. Er der fugtskader kan det altså ses som mørke fugtskjolder – og så kan mørtlen ligeledes begynde at skalle af.

 • Skulle mørtel begynde at falde af, enten pga. fugt eller pga. ødelagte mursten, så er det svært at reparere. Sørg for at ordne muren 100% før den vandskures!

 • Pudsen kan tage skade. Får den slag fra trillebøren, ladcyklen eller børnenes fodbolde kan den potentielt tage skade.

 • Alger og mos har potentielt nemmere ved at tage imod alger og skidt, end end pudset murstensvæg. Derfor må der påregnes en smule mere vedligehold.

Fordele ved vandskuring af murværket

Selvom der er et par ulemper, så vil fordelen også være at finde, hvis du vælger at vandskure husets murværk. Du får herunder et par gode grunde til, at vandskuring kan være den oplagte løsning for dig.

 • Ligesom ved andre renoveringer af facader, så kan mørtlen være med til at beskytte murvæket inde under. Dette gælder både mod regn og blæst, men også skadedyr.

   

 • Mørtlen danner et godt grundlag for yderligere behandling med eksempelvis kald, men kan ligeledes være fundament for regulær maling af facaden. Her kan en murer sagtens rådgive, men en maler kan ligeledes assistere med eksisterende vandskurede murværk.

   

 • Er muren angrebet af alger kan en komplet rengøring med efterfølgende vandskuring hjælpe med bekæmpelsen. Mørtlen vil ligeledes dække mindre huller, så skadedyr som murbier undgås. 

Vandskuring giver huset et unikt udtryk. Det er relativt billigt og kan øge husets salgsværdi, hvis udtrykket passer til omgivelserne. Er huset meget nyt bør du dog overveje at vente, da huset skal have tid til at sætte sig. Rådfør dig med en murer i forbindelse med indhentningen af tilbud, hvis du er i tvivl om hvilken renovering der er bedst i din situation.

Hvad koster vandskuring?

Hvad koster det, hvis du ønsker at få udført en vandskuring af facaden? Prisen for vandskuring pr. m2 vil cirka være på 300 – 400 kroner inklusiv moms. 

Dette er selvfølgelig en estimeret pris. Prisen på den enkelte opgave vil afhænge af hvor meget arbejde der er udover selve vandskuringen. 

‘Ligeledes vil opsætning af stillads og bortkørsel af affald have indflydelse. Er du nysgerrig på en mere præcis pris, så anbefaler vi at indhente 3 uforpligtende tilbud på vandskuring af din facade – det kan gøres nemt, hurtigt og gratis.

Pudsning af facade

Alternativer til vandskuring af din facade

Når først din facade er renset, eksempelvis via en sandblæsning, så kan der være behov for efterfølgende reparationer af revner og fuger. En sandblæsning vil blotte facaden så skader kan ses, hvilket giver mulighed for korrekt udførsel af reparation. Med styr på facadens konstruktion og forlængelse af levetiden, vil der nu kunne laves en ny skal. Både for det kosmetiske, men ligeledes for at beskytte mod vind og vejr.

Udover vandskuring af facaden, så kan du overveje både pudsning eller netpuds af facaden. I begge tilfælde påføres mørtel på facaden, men ved netpuds monteres ligeledes et armeringsnet, hvilket gør facaden ekstra stærk. Hvor vandskuring efterlader muligheden for at se murværkets struktur gennem det tynde lag mørtel, så vil pudsning af facade og netpuds af facade dække murværket komplet. Herefter kan facaden males i en ønsket farve, hvilket vil efterlade overfladen pæn og ensartet.

Få tilbud på vandskuring - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af renoveringsarbejde.

Gør ligesom 60.000 andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?