Billigt trægulv

Trægulvet har i flere hundrede år været en del af vores hjem. Gulvet kom som en opgradering til gulve uden andet end jordbund, der ellers har været en del af vores huse helt frem til start 1600-tallet. Særligt hos overklassen var gulvene populære, før de senere fandt vej til befolkningens hjem ligeledes. 

Visse typer af gulve forbindes fortsat den dag i dag med overklasse og rummelig økonomi, selvom det nu er muligt for også den almindelige dansker at få lagt et trægulv som eksempelvis sildebensparket.

Billige trægulve

I dette indlæg ser vi nærmere på hvordan du får fingrene i et billigt trægulv. Vi ser nærmere på hvilke typer af gulve i træ der findes, samt hvordan du indhenter 3 uforpligtende tilbud, så du i sidste ende kan stå med et billigt trægulv, udført af professionelle – til den rette pris. Er du nysgerrig på hvilke typer af gulve der findes overordnet? Tag gerne et kig på vores overblik over gulvtyper.

Få assistance fra en fagmand!

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Massive og ikke massive trægulve

Der findes mange typer af trægulve. Overordnet gælder det, at alle trægulve kan inddeles i to hovedkategorier. Enten er trægulvet massivt, eller også er det ikke massivt. Et massivt trægulv består af et gulvbræt, som er et helt stykke træ. Ikke massive trægulve består af flere tyndere lag, hvor det øverste lag ofte vil være i en given træsort, hvorefter resten er lavet på et billigere materiale, for at holde prisen nede. 

Hvis du er på jagt efter et billigt trægulv, så kan der være to måder at anskue det på. For mange vil et billigt trægulv omfatte indkøbsprisen. Her vil forskellige typer af klikgulve, som eksempelvis laminat eller lamelgulve, være den billigste løsning. Alternativt kan der foretages en større investering i et massivt trægulv, som i det store billede vil holde længere og kan slibes når det bliver for slidt. I kategorien massive trægulve findes følgende gulvtyper: Plankegulv, parketgulv, sildebensparketgulv og skibsplankegulv.

Du kan ligeledes overveje om det kan betale sig at renovere det eksisterende trægulv. Det kan gøres via enten den mildere gulvafslibning efterfulgt af oliebehandling eller lakbehandling. Er gulvet meget medtaget, kan det være nødvendigt med en lidt grovere gulvafhøvling i stedet. 

Er du på jagt efter et billigt massivt trægulv, så vil det i dette tilfælde være plankegulvene eller parketgulvet der er billigst. Et gulv i sildebensmønster tager længere tid at lave, hvorfor dette vil være den dyreste form for trægulv. Netop den ekstra tid skyldes at de enkelte stave i sildebensmønstret skal lægges enkeltvis, hvilket er en tidskrævende process for gulvlæggeren.

Billigt trægulv - Sådan får du den bedste pris!

Går du ind for genbrug og genanvendelse? Mange gamle trægulve kan have mange nye år i sig, hvis de får en gulvafslibning eller en gulvafhøvling. Det kræver en smule arbejde, men fra tid til anden kan det være muligt at gøre et godt køb af et brugt, billigt trægulv. Hos personer der renoverer kan du eventuelt tilbyde at bryde gulvet op selv, mod en større besparelse. 

Ønsker du at overlade arbejdet til en professionel, så er den bedste mulighed for at god pris, at sammenligne 3 uforpligtende tilbud. Skal du have nyt gulv? Så kan du indhente dine tilbud via vores samarbejdspartner – det er nemt, hurtigt og 100% gratis.

Vil du selv lægge dit trægulv, så kan der være flere genveje til at få en lavere pris. Er det et større projekt du har gang i, så kan du undersøge muligheden for at finde et billigt trægulv i Tyskland. Særligt ved større opgaver og dyrere træsorter kan det være arbejdet værd.

Er det et mindre gulvprojekt du har gang i? Så kan du være heldig at finde et restparti, hvilket i mange tilfælde er billigere, da virksomhederne vil af med dette. Størrelsen på restpartier svinger, så du kan naturligvis også være heldig at finde et parti til et større gulvprojekt. Giv dit lokale byggemarked et kald, eller formuler en e-mail der hurtigt kan sendes til flere på en gang.

Billigt trægulv

Overlad gulvarbejdet til en dygtig fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?