Nedrivning af vægge

Skal en eller flere vægge fjernes?

Alt du skal vide om nedrivning

Skal boligens udtryk ændres? Er det måske blevet tid til køkkenalrum eller en helt ny planfordeling, i forbindelse med en større renovering? Nedrivning af vægge kan i mange tilfælde ændre en boligs udtryk komplet. Selve nedrivningen kan dog være forbundet med besvær. Netop derfor det er værd at gøre sig en række overvejelser, før den store hammer findes frem.

I dette indlæg ser vi nærmere på nedrivning af vægge. Vi gør dig klogere på hvilke opgaver som er lette og potentielt kan udføres på egen hånd, men også på de typer af opgaver som bør overlades til professionelle. Vi ser ind i nedrivning af forskellige typer af vægge, priser, behov for tilladelser og meget mere. Læs mere herunder!

Nedbrydning af væg

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ nedrivning af væg

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på nedrivningsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Nedrivning af forskellige vægtyper

Der findes flere forskellige typer af vægge. Når det kommer til nedrivning er det ikke bare en mulighed at gå amok med en hammer. Væggen kan både være bærende, men den kan også indeholde ledninger. Før du kaster dig ud i et nedrivningsprojekt er det derfor vigtigt, at du sikrer dig hvilken væg og vægtype som skal fjernes i boligen. Naturligvis også om det er muligt.

Måske har du oplevet folk som banker på væggene, når der fra tid til anden skal hænges noget op. Det gør de typisk for at finde ud af om det er en murstensvæg, eller om det blot er en skillevæg bygget op i gips. Dette kan være det første incitament for dig omkring væggens opbygning og funktion i boligen.

Det vigtigste du skal have styr på er nemlig, om væggen har en bærende funktion, altså at det er en bærende eller stabiliserende væg, eller om denne blot er af gips eller træ, og derfor kan fjernes uden problemer. Er der tale om en massiv murstensvæg, så vil den typisk være bærende eller stabiliserende, hvorfor du ikke blot kan rive den ned. 

Bare fordi væggen er bærende betyder det ikke, at du ikke kan flytte den. Arbejdet kan dog være væsentligt sværere. Du kan læse mere om nedrivning af både bærende murstensvægge samt gipsvægge herunder.

Nedrivning af stabiliserende eller bærende væg

De bærende vægge har en vigtig rolle i opbygningen af huse eller boligblokke. Bærende vægge er nemlig centrale elementer i hele strukturen, hvor de er med til at bære den konstruktion som er over væggen. Bærende vægge kan eksempelvis være med til at bære førstesalen eller taget på et hus, hvorfor de naturligvis ikke kan eller må fjernes – huset vil simpelthen risikere at styrte sammen.

Ydervæggene på huse er næsten altid bærende, men der kan også være bærende vægge andre steder. Oplever du massive vægge på tværs af din bolig, så kan dette dog også være et tegn på at væggen har en stabiliserende funktion. De stabiliserende vægge støtter de bærende vægge mod eksempelvis vindstød.

Uanset om væggen har en stabiliserende eller bærende funktion, så kan denne ikke bare fjernes. I tilfælde hvor der ønskes at lave ændringer som påvirker de massive murstensvægge med bærende eller stabiliserende funktion bør du inddrage en ingeniør, eller benytte et professionelt nedrivningsfirma, som kan hjælpe med rådgivning før arbejdet igangsættes. Du kan indhente 3 uforpligtende tilbud på nedrivningsopgaver via dette link – det er både nemt, gratis og uforpligtende.

Nedrivning af stabiliserende eller bærende væg

Hvor nedrivningen af en stabiliserende eller bærende væg er kompliceret og omkostningstung, så er nedrivningen af skillevægge og nedrivning af gipsvægge langt mere simpelt. De tynde vægge har sjældent anden funktion end opdeling af rum efter smag og behag. Det betyder også at nedrivning af skillevægge kan klares hurtigt og forholdsvis billigt.

Skillevægge kan være opført i forskellige typer af materialer, afhængigt af hvem og hvornår denne er bygget. I gamle bygninger kan de faktisk være udarbejdet i mursten, hvorfor de kan snyde for værende bærende. Er du i tvivl, så kontakt fagfolk for korrekt rådgivning og tilgang til opgaven. I gamle huse kan skillevægge også være udarbejdet i træbrædder, eller i koks.

I de mere moderne bygninger laves skillevægge typisk af gips, hvilket du kan læse mere om i vores indlæg: Opsætning af gipsvæg. Ganske kort monteres gipsplader her på et stålskelet, hvilket gør væggen nem at opstille, men ligeledes at rive ned og bortskaffe.

Afhængigt af væggen eller væggenes samlede areal, kan arbejdet klares relativt hurtigt. Der kan dog være ekstra omkostninger forbundet med reparation af både loftet, men også gulvet, afhængigt af hvordan væggen er opsat i lejligheden eller huset.

 Overordnet er nedrivning af gipsvægge og nedrivning af skillevægge dog langt billigere, end nedrivning eller flytning af en bærende eller stabiliserende væg.

Uanset hvilken type af væg du har, så kan der være forskel i priserne fra de forskellige nedrivningsfirmaer. Derfor anbefaler vi at indhente 3 uforpligtende tilbud på din opgave. 
Sådan kan du sammenligne priser på arbejdsopgaven, nemt, hurtigt og 100% uforpligtende. Det er endda gratis at indhente disse tilbud – læs mere via dette link.

Nedrivning i gang

Få den rette hjælp til din nedrivning

Nedrivningsopgaver kan være krævende. Enkelte ting kan ofte klares på egen hånd, men ved opgaver af større omfang giver det mening at benytte et professionelt nedrivningsfirma. Når det handler om nedrivning af vægge, så kan du potentielt stå for nedrivningen af enkle skillevægge på egen hånd, men nedrivning af vægge med el-installationer, eller nedrivning af en murstensvæg kan ofte være mere krævende, hvorfor hjælp fra professionelle kan være en idé ved sådanne opgaver.

Udover selve nedrivningen, så kan det være en idé at overveje behovet for hjælp til nedrivning både før, men også efter selve nedrivningsarbejdet. Afhængigt af ønsket om nedrivning kan der være behov for professionel rådgivning fra nedrivningsfirmaer eller arkitekter, ligesom der efterfølgende kan være nødvendighed for hjælp til bortskaffelse af netop den eller de nedrevne vægge.

Vælger du at indhente tilbud fra større nedrivningsfirmaer, så vil de typisk have interne ressourcer og ansatte, som kan hjælpe med rådgivningsprocesserne  – også i de mere komplicerede sager. VIl du have en pris på nedrivning af en eller flere vægge? Så kan du indhente 3 tilbud på opgaven via vores partner – besøg 3byggetilbud.dk her

Få den rette hjælp til din nedrivning

Drejer din nedrivnings sig i alt simpelthed om en væg i gips eller træ, som ikke har en bærende eller stabiliserende funktion? Hvis det er tilfældet, så kan du på egen stå for nedrivningen, hvis altså dine hænder er skruet nogenlunde ordentligt på.

Nedrivning af stabiliserende væg

Nedrivning kan virke forholdsvis simpelt, men det er alligevel en god idé at have bare en smule forstand på processen, før hammeren først svinges – for når først det er gjort, så er der næppe nogen nem vej tilbage.

Sørg for at skabe dig et overblik over processen fra A-Z. Hav styr på om der skal gives tilladelser, om du kan klare arbejdet selv, samt hvordan du får bortskaffet affaldet?

Tænk også gerne ind i overvejelserne om der vil være behov for reparation af enten loft, vægge eller gulv, omkring det område hvor væggen har stået.

billig nedrivning - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde et billigt nedrivningsfirma.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Pris på nedrivning af vægge

Vælger du at benytte et professionelt nedrivningsfirma til din nedrivningsopgave, så kan du overlade størstedelen af bekymringerne til dem. De danske nedrivningsfirmaer kan hjælpe med et bredt udvalg af opgaver af forskellige størrelse – det kan eksempelvis være nedrivning af hus eller nedrivning af bygning, hvis vi skal se på de større opgavetyper. I den anden ende af kategorien kan nedrivning af swimmingpool eller nedrivning af loft også være på dagsordnen. I forlængelse af alt dette, så kan de selvfølgelig også hjælpe med nedrivning af dine vægge.

Nedrivning af vægge

Der er en række af forhold som vil have indflydelse på den endelige pris. Det er værd at have med i tankerne, når du skal finde det rette nedrivningsfirma til udførsel af din opgave. Blandt de væsentligste faktorer er:

 • Geografisk placering af ejendommen
 • Typen af ejendom (Hus eller lejlighed)
 • Typen af væg (Bærende / stabiliserende eller skillevæg)
 • Væggens størrelse
 • Valget af nedrivningsfirma til opgaven (Få 3 tilbud her)

De mange faktorer som er afgørende for pris på nedrivning af vægge. Et estimat på prisen kan dog være i omegnen af 5.000 – 7.000 kroner pr. styk. Hertil kommer eventuelle særlige hensyn og ekstra-arbejde.

Det er vigtigt at have i baghovedet at ovenstående pris er et stort estimat. Priserne kan variere bredt, hvorfor det ligeledes kan anbefales at indhente flere tilbud på samme opgave – for der kan være mange penge at spare, ved ikke blot at tage det første og det bedste nedrivningsfirma til nedrivning.

Hvad koster nedrivning af bærende vægge?

Prisen på nedrivning er bærende vægge vil typisk være markant dyrere end nedrivning af skillevægge. Det skyldes behovet for brugen af rådgivere eller arkitekter, som skal hjælpe med undersøgelsen af bygningens konstruktion og bæreevne ved flytning af væggene.

Vi du forhandle dig til en billigere pris, så giver det naturligvis mening at indhente flere tilbud på opgaven. Derudover kan du tilbyde at udføre dele af arbejdet på egen hånd. Eksempler kan være afdækning, oprydning eller bortkørslen af mursten, hvis du er i stand til at udføre dette. Har du andre projekter i støbeskeen, så kan du ligeledes overveje at gemme mursten til dette projekt. 

Hvad koster nedrivning af skillevægge?

Skal du bruge en pris på nedrivning af skillevægge, så kan du glæde dig over at prisen her vil være i den lave ende, sammenlignet med prisen på nedrivning af bærende eller stabiliserende vægge. 

Ønsker du ikke at udføre arbejdet selv, så kan et nedrivningsfirma hjælpe med den simplere nedrivning, hvilket ofte kan udføres forholdsvis hurtigt. Dette naturligvis relativt til væggenes samlede størrelse. 

Skal du blot have hjælp til dele af nedrivningsprocessen, som eksempelvis selve nedrivningen, så kan du ligesom ved prisen på nedrivning af bærende vægge, ofte finde besparelser ved selv at stå for oprydning eller bortskaffelse af gips og nedrivningsaffaldet.

Nedbrydning af væg

Regler, rådgivning og byggetilladelse

Du vil næppe støde ind i de store problemer, hvis nedrivningen blot drejer sig om en skillevæg. Ved nedrivning af bærende eller stabiliserende vægge kan der dog være behov for beregning og faglig ekspertise, for at nedrivningen kan udføres på sikker vis, samt at resultatet ligeledes er forsvarligt.

Det kan i mange tilfælde kræve miljøscreening, byggetilladelse og varsling til kommunen, hvis der skal ændres og rives ned i lejlighed eller hus. Er du i tvivl, men udfører du arbejdet på egen hånd, så kan du til denne del starte med at kontakte din lokale kommune og høre nærmere. Vælger du professionel hjælp til opgaven, så vil deres rådgivere typisk vide hvad der er op og ned i den enkelte situation.

Få tre tilbud på nedrivning af væg

Står du med ønsket om at rive en eller flere vægge ned? Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige nedrivningsfirmaer, hvorfor mange ender med at satse og håbe på at den valgte virksomhed har en forholdsvis fornuftig pris.

Hvis du ønsker en skarp pris på nedrivning af vægge, så anbefaler vi at du indhenter 3 uforpligtende tilbud fra danske nedrivningsfirmaer. Ved at lave en simpel opgavebeskrivelse kan du sende din opgave i udbud, hvorefter nedrivningsfirmaer kan give deres bud på en pris på nedrivning af vægge. Selve indhentningen og udbuddet er helt gratis og uforpligtende for dig.

Processen for indhentning af tilbud på nedrivning kan opdeles i tre dele, men er overordnet super simpel:

 1. En beskrivelse af opgaven indsendes via dette link. Jo mere nøjagtig du er, jo lettere er det for virksomhederne at give dig en skarp og præcis tilbudspris på din opgave.

   

 2. En medarbejder kontrollerer oplysningerne og sender informationen i udbud, hvorefter relevante nedrivningsfirmaer i kan byde på opgaven.

   

 3. Du præsenteres for virksomhedernes tilbud, hvorefter du på egen hånd kan takke ja eller nej. Du kan ligeledes tjekke virksomhedernes tidligere anmeldelser, hvilket eksempelvis kan gøres på Trustpilot.
Nedrivning af væg

Det har aldrig været nemmere, hvilket også er grunden til at flere hundrede tusinde opgaver er blevet formidlet via 3byggetilbud siden år 2000, ligesom servicen er blevet nævnt i mange af landets største medier. Vil du selv have syn for sagen, så besøg 3byggetilbud nu.

3 tilbud på nedrivning - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af nedrivningsarbejde. 
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de nedrivningstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?