omfugning af murværk

har dit hus brug for en omfugning af sit murværk?

omfugning af hus eller murværk

Har din facade, dit murværk eller lignende set bedre dage? Dårlig fuge kan medføre store og omkostningsfulde skader på din bolig. På denne side ser vi nærmere på, hvorfor netop en sund fuge er så essentiel for, at holde dit hus eller dit murværk i god form.

Du kan her på siden blive klogere på omfugning af mur eller hus. Ligeledes kan du læse op på at gøre det selv, tegn på at det er tid til at skifte og meget mere. Er tiden inde? Så kan du modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra et murerfirma – nemt og hurtigt!
Håndværkerpris er din genvej til godt håndværk og billige priser.

Hvordan murer man

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ omfugning

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på fugeopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

hvorfor skal en mur have ny fuge?

Fugen i din mur fungerer som en form for lim. Den holder murværket sammen, den holder det tæt og forhindrer blandt andet fugt, skadedyr, vind og vejr i at trænge ind i huset.

Det er vigtigt at holde fugen ved lige, for at huset kan undgå risiko for pludselige gener som eksempelvis skimmelsvamp, murbier eller andre skadedyr der finder vej ind. Endvidere holdes skorsten, facader eller hele vægge sammen af netop fugen.

Dit murværk og derved fugen vil løbende blive slidt, i takt med at årstiderne slider på murværket samt fugen. Derfor bør du overveje en omfugning af dit murværk, hvis det begynder at vise tydelige tegn på at være svækket. Vælger du at få foretaget en facaderenovering inklusiv sandblæsning af murværk, så vil efterfølgende omfugning eller udfyldning ligeledes være en del af arbejdet. 

Det kan være svært at lave omfugning af hus eller omfugning af murværk selv. Derfor anbefaler vi professionelle murere til jobbet.

omfugning af murværk pris?

Har du brug for en omfugning af din skorsten, nye fuger i din facade eller en omfugning af din mur? Så er det en murers arbejde du skal bruge. Omfugning af murværk er en forholdsvis simpel opgave, men alligevel kan prisen variere bredt.

Vi har set priser på omfugning af hus eller murværk, varierende fra 350-750 kroner pr. m2. Derfor anbefaler vi altid, at du sørger for at indhente 3 uforpligtende og gratis tilbud, før du takker ja. 

Det der blandt andet kan have en indflydelse er antallet af m2 der skal fuges, firmaets normale timeløn, behovet for udskiftning af mursten, kørsel, geografisk placering, parkering og mange andre forhold.

Et professionelt murerfirma vil altid stå klar til at rådgive dig omkring netop din situation, samt renoveringen facade eller mur. Efter omfugningen af dit murværk, inklusiv eventuelle reparationer, kan du overveje en pudsning af din facade. Sådan efterlades overfladen pæn og ensartet.

billig omfugning - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde billig omfugning.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

omfugning af murværk - gør det selv

Du kan spare mange penge ved selv at omfuge dit murværk. Det er dog hårdt arbejde, samt ekstremt essentielt for vedligehold af din bolig. Netop på baggrund af dette, vælger mange at benytte professionelle murere til udførsel af omfugning.

Ønsker du selv at foretage noget af arbejdet, kan dette potentielt aftales med murerfirmaet ved indgåelse af en aftale. Det kan eksempelvis aftales at du selv står for at fjerne den gamle fuge, at du selv står for oprydningen eller lignende. I forlængelse af at indhente 3 uforpligtende tilbud, kan eget arbejde være medvirkende til, at din pris for omfugning af murværk bliver lav.

omfugning af hus

I tidernes morgen blev der placeret mørtel mellem de mursten dit murværk er bygget af. I takt med at tiden går, kan det være en god idé, at udskifte denne. Tegn på en gammel fuge kan være, at fugen ikke længere fylder helt ud til kanten af murstenene. Ligeledes må der ikke være for store revner, eller blyant-store huller, der er kendetegnet på murbier.

Omfugningen sker ved, at en murer fjerner den gamle fuge i huset. Herefter placeres en ny fuge, samtidig med at potentielt ødelagte eller beskadigede mursten udskiftes med nye. En omfugning er ikke svært for en murer – men potentielt en super investering.

Arbejdet før og efter omfugningen

Netop omfugning af murværket og eventuelle reperationer udføres ofte i forbindelse med en facaderenovering. Netop facaderenoveringen består i flere trin, som i fællesskab vil efterlade husets- eller bygningens facade med et helt nyt udtryk.

Hele processen indledes typisk med en sandblæsning af facaden, som vil efterlade det underliggende murværk helt bart og klar til netop reparationer, som er hvad en omfugning af murværket kan omfatte. Herunder kan der også forekomme udskiftning af mursten eller andre mindre reparationer.

Efter dette er huset klar til en pudsning, hvis dette ønskes. Netop pudsningen kan opdeles i to kategorier, som består af enten netpuds af facade, eller traditionel pudsning af facade. Forskellen findes i ordet ‘net’, som betyder at der ved netpuds også indsættes et armeringsnet, hvilket gør facaden mere modstandsdygtig.

Når der er styr på sandblæsning og eventuel pudsning kan der afslutningsvis foretages en omgang maling af facade. Her kan facaden males i en ønsket farve, hvilket lukker facaden og er afslutning på hele renoveringsprocessen.

tilbud på murerarbejde - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af murerarbejde.
Gør ligesom 60.000 andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de tilbud på omfugning du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Spørgsmål og svar - omfugning

Det er væsentligt, at komme et godt stykke ind. Fugen skal have en vis tykkelse, for at blive stabil. Gå gerne efter minimum 3-4 cm. Den nye mørtel hænger fast i dine mursten, ikke den eksisterende mørtel. Derfor er det væsentligt, at du sørger for at rense stenene godt.

Når du skal fuge, så start med at lave de vandrette fuger. Det er desuden vigtigt, at fugeskeen passer til bredden på din fuge. Når mørtlen presses ind, er det godt at gøre dette med et fast tryk – så fugen bliver udfyldt jævnt samt komprimeret.

Fugerne fjernes lettest ved brug af en fugefræser. Har du ikke sådan en, bliver det bedst mulige værktøj syl eller en skruetrækker. Sørg for at få renset stenen godt, før den nye fuge placeres. Fugen hænger fast på stenen, ikke på den gamle fuge. 

En mursten skal skiftes, hvis denne har tykke revner, er knækket, eller har huller. På denne måde undgår du, at der trænger fugt ind i huset. Reparationen er forholdsvis simpel at udføre for en murer.

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?