Hvordan maler man en væg?

Har du tiden og overskuddet til det, så kan der være penge at spare, på ikke at benytte en professionel maler. I mange tilfælde vil resultatet også blive brugbart, når man vælger at male sine vægge selv. men, hvordan maler man en væg? Det er lige præcis hvad vi skal se nærmere på i dette indlæg.

Fremgangsmåden er i og for sig ganske simpel. Det kræver god afdækning, valg af den rette maling og udstyr samt arbejdstid i forhold til opgavens størrelse. Hvordan maler man vægge, hvor mange lag skal de have, hvor meget skal dækkes af og meget mere ser vi nærmere på herunder. 

Håndværker pris

Få en maler på din opgave

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Afrensning og reparation

Før vi kan male er det nødvendigt at se på væggens tilstand. Hænger der løst tapet? Er der gamle huller eller revner som skal fixes? De fleste reparationer kan klares med en god spartel og lidt spartelmasse. Sørg for at slibe overfladen efterfølgende, så reparationen ikke kan ses når det nye lag af maling males på væggen. 

Oftest laves der ved reparation det som kaldes pletspartling. Det er som de fleste kender det blot spartelmasse der benyttes på mindre revner eller huller. Hvis din væg er fuldstændig skæv og medtaget, så kan det være en god idé at få udført en fuldspartling. Dette kræver ofte professionel hjælp, da resultatet ellers kan variere en del.

Efter afslibningen er det en god ide at få fjernet støvet, så dette ikke kan påvirke resultatet når der males. Benyt gerne støvsugeren i kombination med en blød kost eller en klud.

Sådan maler du en væg - husk Afdækning før maling

Før vi kan begynde at male, er det en god idé at få dækket kanter, stikkontakter og andre “grænser” med malertape. Dette arbejde tager en smule tid, men vil i sidste ende have stor indflydelse på det samlede resultat af dit malerarbejde. Det er ligeledes et must at dække gulvet af med eksempelvis en filtdug eller afdækningspap.

Dette kan lægge løst, så det kan flyttes med rundt i lokalet, når der males. Bemærk at der fra malerrullen kan sprøjte en smule maling ud, når denne køres rundt (Ligesom et cykeldæk i regnvejr). Derfor er det en god idé at dække af og tage gammelt tøj på, selvom man føler der er styr på situationen.

hvordan maler man en væg?

Efter afdækningen er det blevet tid til at male. Men, hvordan maler man en væg? Måden hvorpå dette gribes an, afhænger af din aktuelle situation. Er væggene helt nye og rå, så kan det være nødvendigt at benytte en grunder. Er de tidligere malet? Så behøves der ikke grunder, før væggene males på ny.
Undtagelser til ovenstående kan være hvis der på væggen er spor af vandskjolder eller nikotin. Her kan det være nødvendigt at bruge en spærrende maling eller spærregrunder, for at få det bedste resultat.

Før malingen bruges skal der røres godt og grundigt rundt i denne. Start med at male væggens kanter med en lille pensel, hele vejen rundt. Benyt eventuelt en mindre rulle til at fjerne penselstrøg i malingen, for i sidste ende at stå med det bedste resultat.

Med styr på kanterne er det nu tid til at male selve væggen med malerrulle. Er rullen ny, så affnug eventuelt rullen med lidt malertape først, så eventuelle løse hår ikke ryger af og sætter sig på væggen. Mal altid lodret og før rullen helt op til loftet og helt ned til gulvet. Køres der på kryds og tværs af væggen, kan dette potentielt ses ved det færdige resultat. Sørg desuden for at have god belysning, så du sikrer at kunne se eventuelle mangler.

Hvordan maler man vægge med det bedste resultat? Det gør man ved at male væggen med malerrulle, samt at male vådt i vådt. Det betyder at det andet lag skal påføres før det første er 100% tørt. Det anbefales i størstedelen af tilfælde at male minimum 2 lag, for det bedste resultat. Vil du have flere tips og tricks til det bedste resultat? Læs indlægget: Undgå striber når du maler.

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?