Tagrens

Tilbud på rens og evt. maling af tag

Værd at vide om tagrens

Der findes mange danske virksomheder, som beskæftiger sig med tagrens, men også med rens af andre områder. I forbindelse med denne rens, kan der endvidere udføres ydelser som enten imprægnering eller maling.

VI ser på denne side nærmere på både arbejdet ved rens af tag, men du kan også blive klogere på både maling og imprægnering, så du står stærkest ved indhentning af 3 tilbud på din opgave.

Øsnker du at modtage 3 gratis tilbud med det samme? klik her.

Renset tag

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ tagrens

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på tagrens-opgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er en tagrens?

En tagrensning er en proces, hvor man fjerner alger, mos, blade og andet affald fra taget, så det efterlades rent og klar til en eventuel efterbehandling som imprægnering eller maling. Det er en vigtig del af ejendommes vedligeholdelse og kan hjælpe med at forhindre skader som algedannelse, frost- og fugtskader. Tagrensningen efterlader ikke bare taget rent, men kan altså være medvirkende til at forlænge levetiden mærkbart.

En tagrens skal ikke forveksles med algebehandling af taget, for der er forskel på de to typer af behandling. Ved en algebehandling benyttes algemiddel, som sprøjtet ud over taget. Algemidlet vil løsrive alger på taget, hvorefter vind og regn over en periode på 3-6 måneder vi gøre arbejdet og fjerne disse.

I modsætning af en algebehandling af taget, så vil en tagrens benytte højtrykanlæg, hvilket vil rengøre taget i dybden med det samme. Et tagrens fjerner endvidere andre belægninger end alger, hvorfor det er en behandling som er mere effektiv, men som ligeledes kan slide en smule mere på taget.

Har du kun bøvl med en smule alger? Så er det altså en algebehandling som du bør overveje. Er der behov for en dybere rensning – eventuelt som forberedelse til maling eller før en imprægnering af taget? Så er det en tagrens du har brug for. Ved tvivl vil en tagrensningsfirma nemt kunne vurdere og rådgive dig om den bedste løsning.

Klik her for at indhente 3 uforpligtende tilbud på tagrens – 100% gratis.

Tagrens og imprægnering

En tagrens og imprægnering er en godt vedligeholdelsesydelse, som du bør bruge på dit tag kontinuerligt og overveje at implementere som en del af din vedligeholdelsesplan. Tagrens og efterfølgende imprægnering af taget vil hjælpe med at forlænge levetiden og forhindrer skader forårsaget af frost eller fugt. Det er muligt kun at få udført en tagrens, men i størstedelen af tilfælde vil en efterfølgende imprægnering være et oplagt supplement.

Tagrens fjerner uønskede organiske belægninger, såsom alger, tagpest, mos og andre organiske materialer, som kan forårsage skader på taget. Det vil også fjerne eventuelle ældre lag af maling, lak eller skidt som kan sidde løst på tagets overflade. Du vil altså stå tilbage med et pænt og præsentabelt tag, renset i dybden.

En efterfølgende imprægnering vil beskytte taget mod vind og vejr – og er ligeledes medvirkende til at forsegle overfladen, så alger og andre belægninger får sværere ved at sætte sig fast. Det betyder at taget bliver lettere at vedligeholde fremadrettet og så vil resultatet holde mærkbart længere. Mange virksomheder giver endda garanti på deres renseydelser, hvis der tilkøbes imprægnering og løbende service.

Tagrens

Maling af tag

Når først taget har fået sin tagrens, så vil en anden oplagt mulighed være at male det. Det er naturligvis kun nødvendigt hvis taget er slidt og trænger til en opfriskning. Maling af taget er et godt alternativ og endnu en god måde at forlænge levetiden på. Tagmaling kommer i flere forskellige typer, så det er vigtigt at du finder den rigtige maling til netop det tag som du har.

I forlængelse af tagrensning vil størstedelen af virksomheder også kunne hjælpe dig med maling. Hvis ikke de selv kan udføre denne del, så vil de med garanti have forbindelser som kan. Skal taget have en makeover, så vil der ofte være penge at spare ved at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på opgaven samlet. Det kan gøres online på cirka 5 minutter – og det er både gratis og uforpligtende.

billig tagrens - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig tagrenser.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Hvordan udføres tagrensning?

Typisk kan udførelsen af tagrens opdeles i tre dele: Tilbud, udførsel og imprægnering.

Størstedelen af firmaer som udfører tagrens, tilbyder også at lave en gratis prøverens, ligesom der kan måles op og gives et konkret tilbud på opgaven. Har du i forvejen lavet en aftale, så kan dette step springes over, så tagrensningen kan udføres hurtigst muligt.

På dagen for tagrensningen vil du typisk få en reminder. Måske du endda får den dagen før. Afhængigt af ejendommens størrelse og tilgang kommer virksomheden nu ud og renser selve taget, hvilket typisk udføres ved brug af en hedvandsrenser. Det er et professionelt renseanlæg, som bruger varmt vand ved højtryk, så tager virkelig kan renses i bund. 

Hedvandsrenseren er et alternativ til en koldtvandsrenser. Forskellen findes i ordet hed og koldt, hvilket er en hentydning til temperaturen på det vand som bruges. Ved at bruge varmt vand – potentielt op til 120 grader –  så kan der renses ved lavere tryk, men ligeledes mere i dybden. Omvendt skal koldtvandsanlæg (typisk de billigere anlæg til private), bruge et højere tryk for at rense området, hvilket vil slide unødigt på tag, men også ved fliserens eller rens af træterrasse.

Når taget er renset  og tørt vil det fremstå pænt og rent, men ligeledes åbent, da det varme vand har renset det i dybden. Her er der efterfølgende mulighed for at fordele imprægnering eller at male taget, hvis det trænger. Netop efterbehandlingen del aftales med tagrensningsvirksomheden, men kræver ofte en dag for sig selv, da det kan være tidskrævende og taget skal have tørretid. Indhent gerne 3 tilbud på opgaven i sin helhed for at få den bedste pris samlet set.

Tagrens eller algebehandling

En algebehandling er en behandling der bruges til at fjerne alger fra overflader. Det kan bruges til at fjerne alger fra alt fra træterrasser og fliser, til bygningers tage, facader og andre overflader. En algebehandling fokuserer derfor kun på algerne og tager endvidere et par måneder for at vise sin fulde effekt.

Grunden til at algebehandling tager længere tid er fordi det er nødvendigt at fjerne algerne, er at algemidlet skal have tid til at trænge ind i overfladen og fjerne algerne.

En tagrens, også kaldet en tagrensning kan bruges som en del af tagrenovering. Tagrens beskrives bedst som en form for rengøring af taget, der bruges til at fjerne snavs, mos og alger. I modsætning til algebehandlingen så virker tagrensen med det samme.

Mos på tag

Tagrens pris - hvad har indflydelse

Prisen på tagrens afhænger af flere faktorer. Den primære faktor vil være størrelsen på taget, da det som udgangspunkt er antallet af kvadratmeter som afgør prisens udgangspunkt. Desuden vil prisen også afhænge af, hvor vanskelig adgangen til taget er, da det kan være nødvendigt at anvende specielt udstyr til at komme til enkelte steder eller store bygninger.

Endelig vil prisen også afhænge af typen af rensning, der skal udføres. Her vil en tagrens i sig selv være billigere end en rens af tag inklusiv imprægnering eller maling efterfølgende. Med det sagt, så kan en efterbehandling være en oplagt investering, hvorfor virksomhederne ofte tilbyder tagrens med algebehandling som en samlet løsning.

Hvad koster en tagrensning?

Hos Håndværkerpris.dk har vi indhentet priser fra en række af Danmarks største tagrens-virksomheder. Det har vi gjort, for at få et bedre billede af priser på tagrens rundt om i landet. Som en tilføjelse har vi lavet en beregner, som tager udgangspunkt i gennemsnitsprisen, hvorfor du kan se hvad en tagrens potentielt vil koste for dig. Indhenter du 3 uforpligtende tilbud på din opgave, så vil du dog nok kunne finde en pris som er endnu skarpere, afhængigt af din opgave!

Via vores undersøgelse har vi fundet priser på tagrens, tagrens med imprægnering og tagrens med maling. Resultaterne har fordelt sig som følger:

Den laveste pris på tagrens som vi har fundet frem til, er på 85 kroner pr. m2. Det betyder at du skal af med 8.500 kroner ved rens af 100 m2 og 17.000 ved 200 m2. 

Vælger du den dyreste løsning vi fandt, på 100 kroner pr. m2 for rens af tag, så skal du af med 10.000 ved 100 m2. og 20.000 ved 200 m2. Altså er forskellen ved 200 m2. på hele 3000 kroner, alene på baggrund af deres grundlæggende priser. 

Ser vi på tagrens med efterfølgende imprægnering som en samlet løsning, så fandt vi priser svingende mellem 100 og 130 kroner i alt. 

Vælger du den billigste løsning skal du af med 10.000 for 100 m2 og 20.000 for 200 m2. Vælger du den dyreste løsning, så er prisen på henholdsvis 13.000 for 100 m2 og 26.000 for 200 m2. Altså en prisforskel mellem billigst og dyrest på 6.000 kroner, alene på baggrund af prisen pr. m2.

Alger på tag

Afslutningsvis har vi set nærmere på tagrens med efterfølgende tagmaling. Her koster den billigste løsning 120 kroner pr. m2. Ved 100 m2 skal du altså af med 12.000, hvor du ved 200 m2 skal af med 24.000 kroner. Vælger du den dyreste løsning, så vil disse priser være på 15.500 for 100 m2 og 31.000 for 200 m2. Altså en forskel på 7.000 kroner, fra billigste til dyreste leverandør af samme ydelse.

I alle tilfælde kan der altså være stor forskel i den endelige pris. Dette er endda kun baseret på antallet af kvadratmeter, hvor hverken geografi, tilgangsforhold eller andre faktorer er talt med. Det er værd at bemærke at der kan komme tillæg ved taghælding over 30 grader, ligesom der kan være en smule variering i arbejdet som udføres. Vil du have det maksimale ud af dine penge, så anbefaler vi derfor at indhente 3 tilbud på din opgave, så du kan sammenligne priserne og det tilbudte arbejde.

Beregner - se hvad din tagrens vil koste

Er du nysgerrig på hvad din tagrens vil koste? Via vores formular kan du få en idé om, hvad en rens af dit tag vil koste. Beregneren tager udgangspunkt i gennemsnitspriser og vil vise dig prisen afhængigt af hvilken ydelse du vælger.

Vores beregner giver naturligvis kun et estimat, for der er mange ting som kan have indflydelse på prisen i sidste ende. Du kan dog bruge den til at få en ide om omfanget, hvorefter du kan vurdere om du ønsker at indhente 3 uforpligtende tilbud på tagrens.

Vær opmærksom på at gennemsnitsprisen næppe er den bedste. Derfor vil du ofte kunne opnå yderligere besparing og lavere priser, når du får flere tilbud på samme opgave. Ved vores undersøgelse af priser hos de forskellige virksomheder, er vi kommet frem til følgende gennemsnitspriser:

Tagrens: 92 kroner pr. m2

Tagrens + imprægnering: 114 kroner pr. m2

Tagrens + maling af tag: 135 kroner pr. m2


Se eventuelt også vores fliserens prisberegner.

Få de bedste tagrens-tilbud

Der er flere forskellige renseydelser og kombinationer, som du kan vælge imellem. For at få de bedste tilbud, er det bedst at sammenligne priser og tjenester fra flere forskellige virksomheder. Det er også en god ide at sikre, at du ved, hvad du får for pengene, og at du får den bedste kvalitet. Du kan ofte finde gode tilbud online, eller du kan kontakte lokale tagrensningsfirmaer og bede om et tilbud. Uanset opgavens størrelse, så kan der ofte være mange penge at spare, som påvist i afsnittet herover.

Hvis du vil have den bedste pris på din opgave, så anbefaler vi som nævnt at du indhenter flere tilbud på opgaven. Det kan gøres på få minutter via tjenester som 3byggetilbud (Klik her og prøv selv). Det er gratis og uforpligtende og du får 3 konkrete tilbud, hvorefter du på egen hånd kan vurdere og sammenligne virksomheder, priser og anmeldelser med videre.

Få tilbud på rens af tag - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af tagarbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de tagrensningstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?