EL TJEK - viden, priser & tilbud

SKAL DU HAVE FORETAGET ET EL TJEK?

el tjek - en investering i tryghed

Et el tjek er en gennemgang af boligens elektriske installationer. Selve el-tjekket skal udføres af en autoriseret elektriker, og er din garanti for, at boligen fortsat er sikker at bo i.

Et el tjek vil oftest blive udført i forbindelse med en tilstandsrapport, men kan ligeledes bestilles som en almindelig garanti for, at husets installationer fortsat fungerer som de skal.

Du kan på denne side blive klogere på spørgsmål omkring tjek af andelboligen eller husets el. Er du på jagt andre typer håndværkere? Så finder du her på håndværkerpris.dk informationen – med mulighed for at modtage 3 uforpligtende tilbud på opgaver. Det kan klares nemt, hurtigt og gratis.

Elektriker firma

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ eltjek

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på el eftersyn. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

el tjek af andelsbolig

Ved salg af en andelsbolig, gennemføres normalt et el og vvs tjek. Netop et el tjek i andelsboligen skal sikre, at alle elektriske installationer i boligen, fortsat er sikre for den nye ejer.

Tidligere har det været sådan, at køber selv skulle sørge for at bestille et el-tjek ved køb af boligen. Dette er dog ændret, så gennemgangen af de elektriske installationer nu er en obligatorisk del af tilstandsrapporten ved salg af boliger. 

Det betyder altså at det er sælger ansvar, at bestille samt at få foretaget et el tjek ved salg af boligen, såfremt dette aftales eller er en del af vedtægterne. Eftersynet skal foretages af en autoriseret el-installatør. Skal du sælge? Så har du mulighed for, at modtage 3 uforpligtende tilbud på el-tjek. 

el tjek pris

Prisen på el tjek ved eksempelvis boligsalg eller som en investering i familiens sikkerhed, varierer bredt. Fælles gælder det, at både el og vvs tjek skal udføres af professionelle, autoriserede virksomheder.

Prisen for et el-tjek har vi ved undersøgelse fundet i prislejet 1500-3500 kroner. Ligeledes har vi fundet eftersyn af VVS installationer fra et autoriseret VVS firma, i samme prisleje. 

Virksomhederne har selv kontrollen over hvad de vil tage for deres eftersyn. Skal du eksempelvis have lave et el- og vvs tjek af din andelsbolig, så kan priserne altså variere, afhængigt af hvilke virksomheder du vælger til udførslen. Til tider har andelsboligforeninger dog faste aftaler, hvilket ikke altid er til andelshavernes fordel.

Stigende priser på elektrikerarbejde

Priserne på håndværk, herunder el tjek og andre elektrikerarbejde, bliver kun dyrere med tiden. I følge grafen over udviklingen for priser på elinstallationer, kan du se hvordan det løbende bliver dyrere og dyrere, at få udført forskellige typer af elinstallationer og derfor altså elektrikerarbejde.

Det er vigtigt at være opmærksom på, når du ønsker udførsel af elektrikerarbejde samt vvs- og el tjek af andelsbolig, men naturligvis også andre håndværksrelaterede opgaver.

Ser vi på udviklingen i prisen, så er det i 2022 21,5% dyrere at få udført samme ydelse, som prisen tilbage i 2015. Det er prisstigninger, som pålægges dig som forbruger. 

Udvikling i pris på elarbejde

SPAR penge på EL og VVS tjek af andelsbolig

Står du med ønsket om at sælge din andelsbolig eller en anden boligtype? Eller ønsker du ganske simpelt at sikre boligen og beboerne, ved at få lavet et eftersyn af boligens VVS og elektricitet? Der kan nemt findes grunde til at betale de forholdsvis små beløb det koster, hvis man ønsker at få lavet et eftersyn. Sikkerheden er alene en overvejende årsag, men som nævnt tidligere er det ligeledes obligatorisk med et el- og vvs eftersyn, ved salget af andelsboliger – og ansvaret sidder sælger med.

Står du med ønsket om at sælge din andelsbolig, så skal du altså sørge for at få udført et el og vvs-tjek af din andelsbolig, før den nye andelshaver overtager. Selve rapporten vil vise eventuelle fejl og mangler, som enten skal udføres før salget, eller som kan “overtages” og udbedres af den nye andelshaver og ejer af de andelsbolig, mod et mindre nedslag i salgsprisen grundet mangler.

3 uforpligtende tilbud på el og vvs tjek

Skal du sælge din andelsbolig, så har andelsboligforeningen potentielt et samarbejde med VVS- og elektrikere, som kender ejendommen og udfører eftersyn ved salg af andele i foreningen. 

Har du en anden type af bolig, har du fået lov til selv at vælge, eller ønsker du en ny vurdering på hvad det vil koste, så kan vælge at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven. Det er gratis. 

Er der udført VVS- og el tjek, men er du skeptisk? I så fald kan du ligeledes indhente tilbud fra andre firmaer, for at høre deres bud på hvad arbejdet bør koste. Det kan gøres her – og det er uforpligtende.

Billig elektriker

Uanset hvor i landet du er bosat, eller hvor i landet du flytter til, så kan der være penge at spare. Særligt i storbyerne er der dog mange om udbuddet, hvorfor priserne også kan variere bredt. I 2022 er der næsten 20.000 beskæftigede medarbejdere ved VVS- og blikkenslagerforretninger i følge Dansk Statistik. Skal du have udført el el og vvs tjek af din andelsbolig i København, i andre storbyer eller i resten af landet? Uanset hvor du bor, så bør du overveje hvordan du sikrer dig selv, at du får udført dit el tjek til gode priser.

Når vi nævner el tjek af andelsbolig København som eksempel, så er det fordi priserne netop i storbyerne kan være høje. Her er mange vvs- og elektrikerfirmaer som hver i sær har individuelle priser. Ligeledes kan parkerings- og trafikforhold have en indflydelse.
Det samme gælder vvs- og el-tjek I Odense,  el- og vvs tjek i Århus,  vvs- og el-tjek I Aalborg, men også i landets mange mindre byer. 

billigt el eftersyn - så nemt er det!

Det har aldrig været nemmere at få udført el eftersyn!
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

regler ved el tjek

Der findes regler ved kontrol af el, der skal sikre at alt foregår lovligt og efter bogen. Dette er godt at have styr på, før du beslutter dig for at indhente tilbud på din elinstallationsrapport. 

Vigtigst af alt, så holder din rapport ikke for evigt. Efter du har fået foretaget dit el eftersyn, så vil selve rapporten være gyldig i et år efter den er blevet lavet. Årsagen er at man ønsker sikring mod, at køber kan blive offer for store forringelser, efter rapportens udfærdigelse, ved købet af en ny bolig.

En tilstandsrapport kan være en god investering, da den giver mulighed for at tilbyde en ejerskifteforsikring, hvilket kan spare dig for enorme summer, hvis noget skulle gå galt efter salget.

Det er ligeledes normalt for flere og flere andelsboligforeninger, at stille krav om sælgers fremlæggelse af rapporterne, så det kan dokumenteres at forhold i boligen er i orden på salgstidspunktet.

find den billigste elektriker til eftersyn

Der kan være stor forskel på el tjek priser. Det kan blandt andet have stor indflydelse, hvor i landet du bor. Ligeledes kan boligens størrelse, eventuel kørsel, parkering, ekstra udfordringer også have stor betydning.

Det er ganske normalt, at elektrikere og andre håndværkere oftest vil være en smule dyrere i storbyen. Uanset hvor du bor, anbefales det dog altid fra vores side, at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på din håndværksmæssige opgave – herunder fra elektrikere.

Er du på jagt efter en god pris på el tjek? Måske skal du have lavet et tjek i forbindelse med salg af din bolig? Eller også ønsker du blot at sikre familien mod eventuelle farer? Uanset hvad, så kan VVS og el tjek klares super nemt. 

Ved at benytte 3byggetilbud.dk kan du, ganske simpelt, indhente 3 gratis tilbud fra elektrikerfirmaer, placeret nær dig. Det gøres ved besøge siden og udfylde skemaet. Du vil efter kort tid blive ringet op, hvorefter du matches med udvalgte elektrikerfirmaer. Disse firmaer giver dig 3 uforpligtende tilbud på din opgave.

Få tilbud på el eftersyn - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af elarbejde.
Gør ligesom 60.000 andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de el tjek tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Spørgsmål og svar - el tjek

Et el tjek omfatter en visual gennemgang af de elektriske installationer, samt stikprøver af de vigtigste dele. Formålet er at finde fejl og mangler, der potentielt kan være farlige. Bor du i andelsbolig vil det typisk pålægge sælger at få udbedret fejl og mangler, hvis ikke køber overtager disse med modregning i prisen på andelsboligen.

Dit el tjek vil som udgangspunkt være gyldigt i op til et år, fra den dag hvor eftersynet bliver lavet af elektrikeren. Den begrænsede tid er implementeret for at sikre, at rapportens gyldighed er intakt.

Prisen baseres blandt andet på størrelse og alder af boligen. En elinstallationsrapport vil typisk koste 1.500-3.000 kroner, hvis arbejdet kan udføres forholdsvis simpelt. Herefter vil der potentielt være arbejde som skal udføres. I forbindelse med el eftersyn gives der ligeledes tilbud på udbedringen af fejl og mangler. Ved el og vvs tjek af andelsboliger i København, eller i andre store byer, kan der være stor forskel i priserne. Dette gælder ligeledes i andre storbyer som Århus, Odense eller Aalborg, men også i landets små byer. Netop udsving i priser betyder, at du bør overveje din procedure for indhentning af tilbud på opgaven. Vi anbefaler hos Håndværkerpris, at du indhenter 3 uforpligtende tilbud – nemt, hurtigt og gratis. Det kan gøres her.

Skal du have lavet et el tjek eller et el eftersyn, så skal du have fat i et elektrikerfirma. Herefter vil en autoriseret elektriker oftest gennemgå dine elektriske installationer. Dette gøres, for at sikre at alt er i orden, i forbindelse med salg eller rutinetjek generelt. Bor du i andelsbolig vil der potentielt være virksomheder tilknyttet forenings, som kan udføre både vvs og el eftersyn. Ønsker du selv at indhente tilbud til sammenligning, eller bor du i andre boligtyper, så kan du indhente 3 uforpligtende tilbud.

Når du køber eller sælger en andelsbolig, så skal der udføres vvs og eltjek. Det er sælgers ansvar at få udført arbejdet, hvilket ofte koordineres med andelsboligforeningen. Årsagen til udførsel af vvs og el tjek er, at den nye køber undgår dyre eller farlige overraskelser. Netop pålæggelsen af kontrollen på sælger frem for køber skyldes ligeledes, at det på den måde sikres, at eftersynet altid bliver udført ved et salg. Det kan være irriterende penge, men et øger sikkerheden markant. Er prisen for høj? Indhent 3 uforligtende tilbud på vvs og el tjek af andelsboliger – eller andre boligtyper! Tilbuddene indhentes her og er gratis.

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?