Renovering af trappeopgang

Vil du have den bedste pris?

Alt om renovering af trappeopgangen

Trappeopgange er en vigtig del af vores etagebyggerier. Det er vigtigt at opgangene fremstår pænt for både private, men i særdeleshed også for virksomheder, da netop ikke-renoverede bygninger afspejler virksomhederne på en negativ måde. 

Derfor er det også vigtigt, at man tager kontakt til en virksomhed, som kan hjælpe med at udføre denne type af renoveringsprojekter. Uanset om du er privat eller repræsenterer en virksomhed, så kan en renovering af trappeopgange være med til at forbedre byggeriets præsentation for både gæster og beboerne selv.

Vil du vide mere? Bliv klogere i indlægget her, hvor vi ser nærmere på udførsel, overvejelser og pris ved renovering af trappeopgange – både for private og erhverv.

Renovering af trappeopgang

FÅ 3 renoveringstilbud!

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på renoveringsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvilke opgaver omfatter renovering af trappeopgange?

Når man skal have renoveret trapper og trappeopgange, kan der være mange og forskellige ting, som man har brug for at få lavet. Dette afhænger af både hvilket materiale trapperne og trappeopgangene er lavet af, samt hvor gamle de er, og hvor meget slid de har været udsat for. Det er dog ofte gulvet, som er det første man vil have renoveret. Dette skyldes blandt andet, at gulvet sammen med væggene fylder store dele af trappeopgangens samlede areal, ligesom dette er områder der klassisk slides mest på. Ser vi på de primære arbejdsopgaver ved renovering af en trappeopmange, så omfatter de en række af områder, gennemgået i de kommende afsnit.

Udskiftning / reparation af gulve og brædder:

Står du med et gulv som er ved at være slidt eller utidssvarende, så kan en renovering af trappeopgangen, med tilhørende reparation eller udskiftning af gulvet være en oplagt løsning. Måske det gamle gulv kan repareres, måske det skal udskiftes med et tilsvarende, eller måske et nyt og mere slidstærkt materiale er den bedste løsning? 

Et eksempel kan være at udskifte dele af gulvet med med et linoliumsgulv, som er både rengøringsvenligt og slidstærkt. Et andet alternativ kan være laminatgulv, som er nemt at udskifte løbende. Afsluttende kan valget falde på plankegulve, som potentielt holder i mange årtier og kan renoveres løbende.

Renovering af gulv slidstaerkt

Er gulvet i jeres trappeopgang i forvejen lavet af netop massive planker, altså et plankegulv, så er der potentielt mulighed for en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, afhængigt af hvor slidt gulvet er. Er gulvet blot slidt overfladisk, så kan en mindre afslibning efterfulgt af maling, olie eller lak være en oplagt løsning og et billigere alternativ til en udskiftning. Overvej derfor om det at værd at lave en renovering af trappetrin, eller om en komplet udskiftning i stedet skal være løsningen.

Maling og reparation af vægge:

Mange vægge i trappeopgange bliver slidte på grund af den daglige brug. Ind- og udflytninger, kasser, indkøbsposer og anden transport gør, at væggen løbende modtager stød og slid. I samspil med renoveringen af trappeopgangens gulv, vil netop renovering af væggene være en del af renoveringen, som virkelig kan ses og vil ændre hele udtrykket af trappeopgangen. 

Trappeopgange er det første som kunder, beboere eller gæster møder, når de bevæger sig ind i jeres bygning, og renovering af vægge kan virkelig have en stor indflydelse på personens førstehåndsindtryk af ejendommens brugere. Med en renovering af væggene vil i opnå en flot, ensartet trappeopgang, som vil give en mere flot og indbydende atmosfære, som får folk til at føle sig velkommen, uanset om der er tale om private boligområder eller erhverv.

 Hvor omfattende renoveringen vil være, afhænger af trappeopgangens niveau af slitage. Måske det er nok med en ny omgang maling? Hvis væggene er mere medtagede, så kan det ligeledes være nødvendigt med spartling, udskiftning af paneler eller reparation af stukke, afhængigt af opgangens opbygning og udseende

Med en overordnet renovering af væggene vil trappeopgangen fremstå flottere, og i vil samtidig have gjort en stor forskel for boligforeningens eller virksomhedens fremtoning. Uanset arbejdets forventede størrelse, så vil der oftest være mange penge at spare ved at indhente 3 tilbud på renovering af trappeopgange.

Her byder udvalgte håndværkerfirmaer på opgaven, hvorefter det bedste tilbud kan vælges efter sammenligning. Er tilbuddene ikke gode nok, så er det gratis og uforpligtende, hvorfor der bare kan takkes nej.

Udskiftning eller renovering af loftet:

I forlængelse af trappeopgangens vægge og gulv, vil loftet være en naturlig del af renoveringen. Renoveringsopgaven kan kræve spartling eller andre reparationer, men ofte vil en omgang maling være nok til at genopfriske opgangens udseende. 

Hvor gulve og vægge slides meget, vil loftet sjældent blive ramt eller rørt særlig meget, dette gør det altså ofte muligt at få en meget længere levetid ud af loftet. 

For at kunne få det bedste ud af loftet, vil det være nødvendigt at bruge en professionel til at tage sig af arbejdet. Professionelle vil have styr på de forskellige materialer og være i stand til at finde det rette materiale, spartel eller maling til opgaven. 

Renovering af loft i opgang

Trapperenovering - så nemt er det

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig renoveringsansvarlig.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Overvejelser ved reparation og renovering af opgange

Når beslutningen om en renovering endelig træffes, så er der et par ting som bør tages med i overvejelserne. Det er sjældent at en renovering af trappeopgange udføres, så det handler om at gøre det ordentligt, når selve renoveringen endelig udføres. Udover valget af områder, så er herunder 3 punkter, som udover prisen er værd at have med i tankerne. Netop prisen og indhentning af de bedste tilbud ser vi på efterfølgende!

1. Vælg slidstærke materialer - særligt til gulvet

Gulvet i trappeopgangen bruges ofte, hvorfor det er værd at overveje gulvets slidstyrke. Det er værd at overveje gulvets levetid, samt muligheden for løbende at renovere dette ved udskiftning af belastede områder, eller ved muligheden for at kunne male eller slibe. 

Af populære gulvtyper til trappeopgange kan nævnes plankegulve, linoleum eller fliser. Valget afhænger af budget og smag, og gulvet kan eventuelt kombineres med trappetrin i samme materiale. 

Udover at bruge slidstærke materialer, kan det også anbefales at tilføje ekstra beskyttelse, hvilket kan forlænge levetiden. Eksempler kan være en gulvlakering, lister eller en slidstærk maling med høj glans. 

Valget af rette materialer kan blandt andet gøre trappeopgangen nemmere at holde ren samt at vedligeholde, hvilket vil komme mange til gavn i fremtiden. Beskyttelsen vil også være med til at reducere reparationer og efterfølgende udgifter, hvorfor det kan være en værdifuld investering.

2. Brug en slidstærk og rengøringsvenlig maling!

Særligt valget af maling kan have stor indflydelse på levetiden. Vælges en maling til vægge med høj glans, vil denne ofte være mere slidstærk og nemmere at holde ren løbende. Glansen i en maling baseres på en skala fra 0-100, hvor 0 er mat og 100 er kraftigt skinnende. Valget vil næppe falde på hverken glans 0, eller glans 100 for den sags skyld. 

De fleste vælger en glans der befinder sig i midten af skalaen. Til netop trappeopgange og andre områder som køkken eller bad, kan det dog være en god idé at vælge en maling med en glans der ligger en anelse højere. På denne måde er der ikke så stor risiko for, at pletter og andre former for skidt vil sætte sig fast i malingen og være svære at få af igen. Det er en fordel i trappeopgange, hvor der ofte vil være behov for løbende brug af rengøringsmidler og afvaskning. 

En dygtig maler kan vælge med at udvælge den helt rette glans til den enkelte opgave. Udover at være mere slidstærk og god ved rengøring, så kan en højere glans også give mere genskær og dermed også lys til det enkelte område.

3. Overvej valget af farver

Overvej også valget af farver i opgangen. Hvid er et oplagt valg, men kan for mange være en smule kedelig og ensartet. Måske en smule farve vil få rummet til at fremstå mere unikt og specielt for gæster eller beboere? Overvejende vil lyse farver være at anbefale, da det åbner rummet og gør dette indbydende. 

Med ovenstående på plads, så kan det dog være værd at overveje, om gelænder og bunden af væggen eventuelt skal have en kontrastfarve. Dette er med til at skabe et mere dynamik og kan samtidig forlænge rummets levetid og fremtoning, af disse områder ellers vil fremstå slidte og beskidte forholdsvis hurtigt. 

Har du brug for hjælp til at finde de helt rette farver? Så kan du med fordel få inspiration hos din lokale malerforhandler eller farvehandel, hvis ikke du ønsker en online dialog ved indhentning af 3 uforpligtende tilbud

Uanset fremgangsmåde så vil der med garanti kunne findes spændende farver, som vil kunne give nogle nye ideer til, hvordan opgangen kan og bør fremstå.

Husk at tage hensyn til, hvilken type belysning der er i opgangen. Ligger der for eksempel store vinduer, så bør farverne naturligvis også afspejle dette. Har opgangen omvendt en mere mørk belysning, kan det være en god idé at vælge en endnu lysere farve.

Maling af opgang

Hvad koster en renovering af trappearealer?

En renoveringsopgave kan variere i omfang, hvorfor det ikke er muligt at komme med en fast pris på renovering af trappeopgange. En 3 etagers opgang som kun skal males på vægge og loft, vil eksempelvis være langt billigere end en 5 etagers opgang som trænger til udskiftning af gulv og gelænder, samtidig med at loft og vægge skal males, efterfulgt af en udskiftning af 12 postkasser.

Prisen for en renovering af din opgang afhænger af mange forskellige faktorer. For det første er det afgørende hvad der skal renoveres, for det andet er det afgørende hvor mange etager der er i opgangen og for det tredje er det afgørende hvor meget der skal renoveres på de enkelte etager. En gennemsnitlig renoveringsopgave kunne koste mellem 50.000 og 100.000 kroner, men kan også være både billgere eller meget dyrere. Det afhænger af mange forskellige faktorer!

Hvis du skal have renoveret din opgang, bør du altid få tilbud fra 3 forskellige entrepriser. På den måde kan du være sikker på at få det bedste tilbud. Netop entreprenøren kan også komme med  forslag til hvordan opgangen kan renoveres, og hvad der vil se bedst ud. 

Til netop renoveringen kan også flere typer af håndværkere komme i spil, hvorfor det ofte giver god mening at indhente tilbuddene fra en overordnet entreprenør, der efterfølgende står for opgavens udførsel og koordinering. Ved renovering af trappeopgange kan der eksempelvis være behov for malere til maling af vægge og loft, for gulvlæggere til udskiftning af gulvet samt elektrikere til udskiftning af belysningen. 

Overvejes en renovering? Indhent 3 uforpligtende tilbud på renovering af trappeopgange via dette link. Det er nemt, hurtigt og 100% gratis.

Hvad koster en renovering af trappearealer?

Der er naturligvis meget at tage højde for, når det kommer til indhentnings af tilbud på renovering af trappeopgange. Det er ikke alle der har den fornødne viden, som er behøvede for at renovere en trappeopgang, hvorfor det giver god mening at få professionel hjælp til netop dette. 

Når det handler om indhentning af tilbud, så kan det anbefales at indhente flere tilbud på opgaven. Ofte vil renovering af trappeopgange omfatte flere forskellige typer af håndværkere, hvilket kan gøre tilbudsindhentningen besværlig. 

Der findes dog håb, hvilket kan medføre både økonomiske besparelser, men også mindre hovedpine, da andre klarer det store overblik for dig.

Går du for eksempel ind på denne sammenligningstjeneste, så kan du indhente tilbud på renovering af trappeopgange, hvor der tages højde for alle nødvendige aspekter i renoveringen. Hjemmesiden er nem at bruge, og det kræver blot at du indtaster de relevante informationer, hvorefter der indhentes tilbud til dig. 

Processen foregår helt simpelt ved at der indsendes en kort opgavebeskrivelse, hvorefter denne kontrolleres. 

Renovering af trappeopgang pris

Efter kontrollen præsenteres opgaven for forhåndsgodkendte entreprenører, som kan byde ind på opgaven. Disse tilbud bliver du efter kort til præsenteret for, hvorefter du kvit og frit kan takke enten ja eller nej. Du kan få rigtig meget ud af at bruge en sammenligningstjeneste, hvor der indhentes tilbud fra flere håndværkere på én gang. Det kan give dig et bedre overblik over renoveringen, og det kan give dig økonomiske fordele, da der ofte vil være stor konkurrence om at få din opgave.

Tilbud på renovering - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af trapperenoveringer arbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 3.7 / 5. Antal stemmer 3

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?