Skibsplankegulve – et plankegulv med gummifuge

Skibsplankegulve hører næppe kun til på skibe, på trods af et lidt sjovt navn. Et skibsplankegulv tilfører både gulv og hjem en ekstra detalje, der bemærkes når man træder ind i rummet. Gulvene vil ofte have en blød og pæn overflade, i lyst eller mørkt træ, der brydes af de tværgående fuger i eksempelvis sort, hvid eller grå. 

I dette indlæg ser vi som en del af vores guide til gulvtyper, nærmere på netop skibsplankegulve. Hvad koster et skibsplankegulv? Hvad bør man overveje? Og hvad er forskellen på et plankegulv og et skibsplankegulv egentlig? Bliv klogere herunder eller indhent 3 uforpligtende tilbud med det samme.

Skibaplankegulv tilbud

Få lagt et skibsplankegulv

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er et skibsplankegulv

Lad os starte med det basale. Hvad er et skibsplankegulv egentlig? Et skibsplankegulv er helt simpelt et normalt plankegulv, hvor der i mellemrummet mellem brædderne eller plankerne lægges en fuge. Fugen er i sig selv dekorativ, men sørger ligeledes for, at der ikke ryger skidt og snavns ned i rummet mellem plankerne i dit nye skibsplankegulv. Et er altså det unikke udseende, noget andet kan være at skibsplankegulve ikke opsamler skidt og snavs i mellemrummene, som det ellers kan kendes fra klassiske plankegulve.

Fugerne der lægges tilfører rummet et lille twist, hvilket vil bemærkes af boligens gæster. Traditionelt kommer gulvene fra skibe og det maritime miljø, men gulvene er nu ligeledes kommet ind i danskernes hjem. Særligt mørke skibsplankegulve kan tilføre både dybde og blødhed, hvilket vil skabe en varm og hyggelig atmosfære. 

Det originale skibsplankegulv er mørkt træ, med sorte gummifuger. Det er dog ligeledes muligt at vælge fuger i både grå og hvid, samt at finde lyse skibsplankegulve. På trods af historien, så vil de mørke fuger, altså grå og sort, gå godt i et lysere gulv. Omvendt kan den lyse fuge ligeledes være smuk i mørkere træ, da der skabes en tydeligere kontrast. Er du i tvivl om denne del, så vil en gulvlægger med erfaring inden for skibsplankegulve uden tvivl kunne hjælpe.

Skibsplankegulv - hvad skal jeg overveje?

Et skibsplankegulv kan lægges i stort set hele huset. Det er dog nødvendigt, at rummet er tørt. Det betyder at gulvtypen næppe vil være et godt match med fugtige kældre, eller husets badeværelse. Lægges gulvet i køkkenet, så vær opmærksom på at vand skal tørres væk, så det ikke trænger ned i gulvet.

Da skibsplankegulve er forholdsvis omkostningsfulde at få lagt, er det ofte familiens mest benyttede rum, der får netop denne type af gulv. Her tænkes særligt på stue- og spisestue, entre, gangarealer og værelser. Gulvet er slidstærkt og har en lang levetid, hvorfor det ligeledes er en god løsning, hvis det er tid til udskiftning af det eksisterende, bærende gulv.

Ønsker du en billigere løsning, men et identisk udseende, så kan skibsplankegulve i laminat potentielt være buddet. Et laminatgulv med ‘looket’ af skibsplanker vil være billigere, hurtigere at lægge, men også af en kvalitet som holder kortere.

Skibsplankegulve

Skibsplankegulv tilbud

Hvad koster et skibsplankegulv?

Da skibsplankegulve basalt set er plankegulve, med en gummifuge, vil prisen være nogenlunde den samme, hvis ikke lidt over. Plankegulve er i sig selv en stor investering, men har ligeledes en levetid der potentielt overstiger din egen. Selvom prisen er høj kan det altså være en god, langsigtet investering. Skal du have udskiftet gulvet, så sørg for at få et tilbud på dit nye skibsplankegulv.

Et traditionelt plankegulv koster mellem 300-1000 kroner pr. m2, afhængigt af materialer, opbrydning af dit gamle gulv, specielle ønsker, det samlede areal og meget andet. Et skibsplankegulv vil koste en smule mere. Da plankegulve netop er en stor investering, anbefaler vi at du indhenter 3 uforpligtende tilbud – nemt, hurtigt og gratis. Sådan sikrer du dig, at du får den bedste pris, på dit nye gulv. Er du ikke tilfreds? Så er det ligeledes omkostningsfrit at takke nej. 

Er du interesseret i at beregne den samlede pris på dit gulv, ønsker du at se hvad et nyt gulv koster afhængigt af gulvtype, eller vil du simpelt kunne sammenligne priserne?
Beregn gulv pris – prøv prisværktøjet her! Her kan du både se prisen på ægte skibsplankegulve, men også skibsplankegulve i laminat og mange andre gulvtyper.

Tilbud på skibsplankegulve

Vi er priviligerede i Danmark. Der findes et stort udbud af dygtige håndværkere, hvorfor der er mange om udbuddet på udførslen af håndværkeropgaver. Skal du have et skibsplankegulv tilbud, så er der altså rig mulighed for at blive godt og grundigt rundtosset. Det kan være virke som en nem løsning at vælge den første og den bedste gulvlægger, men det kan vise sig at være en dyr beslutning.

Mange faktorer kan have indflydelse på både det tilbud du modtager på skibsplankegulvet. Her kan blandt andet geografi, parkerings- og arbejdsforhold samt det lokale udbud af håndværkskraft have stor indflydelse på den endelige pris. Herudover naturligvis valget af materialer og firmaets indkøbspriser, samt den samlede opgaves størrelse.

Skal du have et billigt skibsplankegulv? Så er det altså værd at overveje, om det første tilbud på gulvet nødvendigvis er det bedste. Det ligger håndværkerfirmaerne frit for, hvilket tilbud de vælger at give dig – derfor anbefaler vi altid at indhente flere tilbud på skibsplankegulve – eller andre håndværkeropgaver.

Overlad GULVET til en fagmand - INDHENT SKIBSPLANKEGULV TILBUD

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Er du interesseret i et skibsplankegulv tilbud? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores partner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min at indhente. Det kan være dyrt at lade være!

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?