Dørtelefonanlæg

Få 3 tilbud på opsætning af port- & dørtelefoner

Alt om opsætning af dørtelefonanlæg

Vi kender alle det klassiske dørtelefonanlæg, som ved et simpelt tryk kan forbinde personer på gadeplan med ejerne af lejligheder, der ligeledes kan åbne døren via et simpelt tryk. Dørtelefonen medfører øget sikkerhed, hvor særligt de nyere udgaver som dørtelefoner med video og fjernstyrede dørtelefoner via mobilapps er de nyeste skud på stammen.

På denne side undersøger vi dørtelefonanlæg i dybden. Vi ser nærmere på klassiske port- og dørtelefoner, ligesom vi ser nærmere på video, lyd og app-baserede versioner. I forlængelse heraf har du muligheden for at blive klogere på hvad en dørtelefon koster, ligesom vi giver dig muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud – uanset om det er en enkel dørtelefon, en porttelefon, eller om du skal have opsat dørtelefonanlæg til hele andelsboligforeningen.

Dørtelefonanlæg

FÅ 3 tilbud på dør- & porttelefoner

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på opsætning af dørtelefoner og porttelefoner – uanset opgavestørrelse.

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er et dørtelefonanlæg?

Helt klassisk giver et dørtelefonanlæg mulighed for, at besøgende og medarbejdere eller boere i en ejendom kan tale sammen. Til dette vil de klassisk bruge en dørtelefon med lyd, men der findes ligeledes dørtelefoner med kamera, app-styrede dørtelefoner samt porttelefoner, som kan åbne og lukke automatiske porte. 

Selve dørtelefonen installeres typisk ved ejendommen eller portens indgang, hvorefter telefonen i selve boligen eller butikken kaldes for en hustelefon. I daglig tale vil der dog typisk blot være tale om dørtelefonen. Det er via hustelefonen at beboer eller medarbejder kan aktivere døråbningen – klassisk via en simpel knap.

Hvad koster et dørtelefonanlæg?

Prisen for et dørtelefonanlæg afhænger af størrelsen, funktionerne og kvaliteten af det anlæg, du vælger. Priserne starter typisk fra omkring 500-1000 kr. og kan stige helt op til flere tusinde kroner, afhængigt af hvilket anlæg du vælger. Der er selvfølgelig også forskel på mængden af anlæg der er behov for, samt om disse skal have video funktion eller skal kunne betjenes via apps til telefonen.

Du kan altså købe en dørtelefon eller en porttelefon for forholdsvis billige penge, men i forlægelse heraf skal der naturligvis udføres en montering af dørtelefonanlægget af en elektriker. Denne opgave bør udføres af en professionel, hvilket betyder, at det kan komme til at koste lidt ekstra.

Prisen for en professionel installation af et dørtelefonanlæg kan variere meget, men prisen kan variere fra få tusinde kroner og bevæge sig helt op i mange tusinde kroner, afhængigt af opgavens omfang. 

Blandt de ting som kan have indflydelse på prisen, er mængden af telefoner som skal installeres, antallet af ekstra funktioner som f.eks. videofunktioner, og om der skal etableres trådløst netværk eller føres kabler rundt om i ejendommen.

Skal du have installeret dørtelefoner eller porttelefoner i din bolig, er det vigtigt at du får foretaget en professionel installation. Da prisen på denne kan variere vidt, så anbefaler vi altid at der indhentes 3 uforpligtende tilbud på opgaven.

VIDEO - så nemt indhentes tilbud!

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig elektriker til montering af dørtelefoner
.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Montering af port- og dørtelefoner

Det kræver i de fleste tilfælde en professionel fagmand, når det handler om montering af dørtelefon- eller portanlæg i ejendomme. Først og fremmest skal der udvælges det rette system til ejendommen. Dette bør gøres af en professionel, da der er flere ting, der skal overvejes, herunder sikkerhedsaspekter og systemets ydeevne. Ofte vil opgradering eller implementering indgå som en del af ejendommes renoverings- eller vedligeholdelsesplan.

Når systemet er udvalgt, skal fagmanden installere det. Dette kan kræve, at der skal trækkes kabler, montere komponenter og sætte systemet op til at kommunikere med brugerne. Der findes også dørtelefonanlæg med trådløse komponenter, men på dette område vil en elektriker ofte være i stand til at give den bedste vejledning. 

Vælger du at indhente 3 uforpligtende tilbud, så kan du nævne i din beskrivelse hvis der er specifikke ønsker – eksempelvis porttelefon med kamera, eller opsætning af et dørtelefonanlæg til andelsboligforeningen. I forbindelse med opsætningen kan det være nødvendigt at lave udskæringer eller at bore og skrue i facaden, hvorfor der potentielt også vil være en smule arbejde rent kosmetisk efterfølgende. Også denne del kræver naturligvis en fagmands vurdering, men kan med fordel gøres i forbindelse med en facaderenovering.

Forskellige typer af dørtelefoner

Helt simpelt er dørtelefonanlæg, dørtelefoner og dørtelefoni en kombination af telefoni ved døren. Det giver mulighed for aflåsning, men også oplukning af beboere og medarbejdere. Dørtelefoni er altså et oplagt – og efterhånden forventet element ved blandt andet etageejendomme. Med det sagt, så kan særligt ældre ejendomme fortsat have åbne gadedøre, hvilket dog mindsker sikkerheden og giver uvedkommende fri adgang til bygningen.

Der findes flere typer af dørtelefoner, hvilket kan være med til at løse forskellige behov. For mange vil en simpel dørtelefon med lyd være nok, men i nyere ejendomme vil der ofte også være installeret et kamera, hvilket gør det muligt at se personen som ringer på. Bor du i hus, driver du virksomhed eller har i flere ejedomme med en fælles gård? Så kan en porttelefon ligeledes være relevant. Herunder gennemgås de forskellige typer af dørtelefoner yderligere.

Dørtelefon pris

Dørtelefon med lyd og fjernåbning

En dørtelefon med lyd og fjernåbning giver dig mulighed for at høre, hvem der står uden for døren, før du åbner. Det er en sikker metode til at holde dit hjem, virksomhed eller andet sted sikkert. Dørtelefonanlæg fåes også både kamera og et mikrofon, som giver dig mulighed for at se og høre, hvem der står udenfor. Der findes altså forskellige variationer og udgaver, afhængigt af budget og behov.

Den væsentligste funktion er naturligvis fjernåbningen, som giver dig mulighed for at åbne døren uden selv at skulle hen til den. Det gøres typisk med et knaptryk på telefonen eller en fjernbetjening. Du kan dermed åbne døren fra et andet sted end selve døren. Det kan være en fordel, hvis det er svært at komme hen til døren, hvis du bor i etageejendom eller hvis du ønsker at holde dit hjem eller virksomhed ekstra sikkert.

Dørtelefon med kamera

Skal dørtelefonen opdateres en smule, så kan du få dørtelefoner med kamera. Det er oplagt hvis du ønsker at se din besøgende, uanset om du driver en butik, bor i en etageejendom eller bare ønsker en større grad af sikkerhed omkring din bolig. Dørtelefoner med kamera, er ofte en anelse dyrere, men det er det værd. Det er også muligt at få dørtelefoner med en touch skærm, som giver dig mulighed for at se og tale med personen der står udenfor. 

Når vi ser nærmere på nyere byggerier, så vælges det ofte at montere netop et dørtelefonanlæg med både lyd og kamera, men sjældent med styring via app, da det kræver yderligere opsætning for den enkelte beboer. Har du ansvaret for opsætning af dørtelefonanlæg, så kan det altså være en god ide at undersøge de forskellige tilgængelige løsninger på markedet, før du køber. Alternativt kan der naturligvis indhentes uforpligtende tilbud på opgaven, fra elektrikervirksomheder med stor erfaring med netop dette område.

Dørtelefon med APP

I forlængelse af at få en dørtelefon med kamera, kan du ofte også få en tilhørende applikation. Appen giver dig mulighed for at åbne døren fjernbetjent, men du kan i mange tilfælde også bruge en bevægelsessensor til at give notifikationer, hvis der er uønsket trafik ved og omkring din bolig. Det hjælper dig med at holde dit hjem trygt og sikkert.

Appen kan også vise en videooptagelse, så du kan se, hvem der er ved at ringe på døren uden at skulle åbne. Derudover har mange apps også en talefunktion, så du kan tale med personen, der står udenfor, før du åbner. Er du til gadgets eller vil du have det nyeste på markedet, som giver optimale muligheder for fjernbetjent åbning, overvågning og samtale? Så er det en dørtelefon med kamera der er den rette løsning for dig.

Porttelefon

En porttelefon er et system, der bruges til at kontrollere adgang til et bygning eller en ejendom. Systemet består af en eller flere stationer med opstillede porttelefoner, der kan være placeret uden for bygningen. 

Endvidere er der naturligvis også et centralt kontrolpanel, der er placeret indenfor eller på mobile enheder. Når en person nærmer sig en porttelefonen, så kan de aktivere stationen ved at trykke på en knap og tale med en person via kontrolpanelet, en mobil applikation eller hustelefonen. Personen indeni kan derefter give adgang til den besøgende ved at trykke på en knap, hvilket vil oplåse døren eller porten.

For private kan det være oplagt, hvis der er opsat hegn omkring ejendommen. Det kender vi blandt andet fra liebhaverområder, men systemet kan også være oplagt ved sammenhængende boligområder med et fælles gårdareal, eller ved ejendomme med bebyggelse i baggården – Hvilket eksempelvis findes i indre by. 

Hvordan virker en dør- og porttelefoner?

Dørtelefonen har gennem de sidste mange år været igennem en større udvikling. I dag består en dørtelefon af et kontrolpanel, som er placeret ved hoveddøren, samt en såkaldt hustelefon, placeret i lejligheden. Når nogen trykker på knappen på kontrolpanelet ved dørtelefonen, så sendes et signal til højttaleren inde i huset eller lejlighedens hustelefon, der spiller en given tone. På nyere anlæg kan et kamera endvidere være monteret, hvilket giver muligheden for at se den besøgende på en skærm – eller endda på telefonen.

Dørtelefoner er smarte i private hjem, da de kan øge kontrol og sikkerhed omkring adgangsforhold til opgange- og gårdarealer. De er ligeledes smarte i erhvervslivet, da de giver mulighed for at kontrollere adgangen til bygninger, lagre eller selve butikken – dette kan være relevant for virksomheder der håndterer store værdier, som eksempelvis guldsmede, vin, kunst og urhandlere.

Få den bedste pris på opsætning af dørtelefonanlæg

Prisen på opsætning af dørtelefonanlæg afhænger af flere faktorer. Det kan blandt andet være kvaliteten af det anlæg som du ønsker at installere, og de ekstra funktioner, du ønsker at anlægget skal indfri. Det kan også være valget af håndværkerfirma og deres underliggende indkøbs- og timepriser. Afslutningsvis har selve opgavens størrelse, den geografiske placering og kompleksiteten naturligvis også indflydelse.

I de fleste tilfælde vil en håndværkerpris begynde fra få tusinde kroner, men den kan ligeledes stige helt op til hundrede-tusindvis af kroner, hvis der er talt om komplette foreninger, nybyg og komplekse anlæg. Du vil ofte kunne finde gode tilbud på opsætning af dørtelefonanlæg, når du sammenligner priser fra flere forskellige håndværksvirksomheder.

Skal du have monteret et dørtelefonanlæg, så indhent 3 uforpligtende tilbud på din opgave med det samme. Det er nemt, hurtigt og 100% gratis. Vigtigst af alt, så kan det klares på kun 5 minutter. Prøv det selv – indhent 3 tilbud på opsætning af dørtelefonanlæg via dette link.

Sådan får du de bedste tilbud

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af opsætning af dørtelefoner, porttelefoner og dørtelefonanlæg af forskellig art.

Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de renoveringstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 3

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?