Faldstammerenovering

Til til renovering eller udskiftning af faldstammen?

Alt om faldstammerenovering

En faldstammerenovering kan være nødvendig, hvis du gentagende gange oplever problemer med netop din faldstamme. Måske du ved med garanti at den er utæt, at den er tilstoppet eller at den har revner, som potentielt kan udvikle sig.

Uanset hvilken situation du står i, så bliver du på denne side klogere på både udskiftning og renovering af falstammer, samt prisen, processen og indhentningen af 3 uforpligtende tilbud. Der kan være mange penge at spare hvis man tænker sig om – og en udskiftning er ikke altid den bedste løsning.

Toilet afløb renovering

FÅ 3 uforpligtende tilbud

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på renovering af faldstammer. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er en faldstamme?

En faldstamme er et lodret afløbsrør, som oftest findes i etagebyggeri eller huse i flere plan. Faldstammens formål et er videreføre spildevand og toilettets skyllevand fra huse til kloakken, så det ikke fylder huset. Faldstammerne skal derfor være tætte og i god stand. Et utæt faldstamme kan medføre alvorlige skader på huset, fordi det kan lække spildevand ud på gulvet, eller det kan indeholde rotter eller andre skadelige dyr, som kan gøre huset utrygt. 

Faldstammerne er oftest lavet af stål eller plastik, men de kan også findes i beton. De fleste faldstammer er forsynet med en bundproppe, der forhindrer skidt og andet affald i at komme ind i røret. Bundproppen er ofte lavet af gummi eller plastik. Bundpropperne kan dog komme til at løsne over tid, og det kan være nødvendigt at skifte dem.

En faldstamme kan have flere skader, og det kan være svært at se, om de er alvorlige eller ej. Hvis du har en gammel faldstamme, kan du få den kontrolleret af en professionel, for at sikre, at der ikke er skader, der kan skade boligen på sigt. Nogle faldstammer kan have revner eller hulrum, og andre kan være beskadiget på andre måder. De fleste faldstammer kan repareres, men nogle skader kan ikke repareres, og faldstammen skal skiftes.

Hvornår bør faldstammer renoveres?

En faldstamme kan have en lang levetid. Potentielt op til 70-80 år, men det afhænger af rørets materiale, konstruktion, vedligeholdelse og alle andre faktorer. Der er dog nogle faldstammer, der skal skiftes mere ofte, fordi de er lavet af mere sårbare materialer. De fleste faldstammer kan skiftes ud med en ny direkte erstatning, hvis ikke en mindre reparation kan klare opgaven og øge levetiden på den eksisterende faldstamme et par år mere.

Hvornår er det egentlig nødvendigt at udskifte eller reparere en faldstamme? Det færreste tænker over dette, før problemerne er opstået, hvilket naturligvis giver god mening. Der er en række ting som kan afsløre, at det måske er en god idé at kontakte et VVS-firma.

En faldstamme skal kunne transportere spildevandet fra huset, og derfor er det essentielt, at rørene er intakte, og at der ikke er lækager. Derudover er det også vigtigt, at faldstammen er rengjort og vedligeholdt. 

En rengjort faldstamme vil mindske risikoen for, at der opstår lugtgener eller tilstoppede rør. Tegn på problemer med faldstammen kan være lugtende afløb, hvilket kan være ensbetydende med at der er en fejl omkring faldstammens vandlås, som ellers skal forhindre lugtgener fra afløbet. 

Ligeledes kan stoppede vaske eller problemer med toiletskyl være tegn på, at faldstammen er tilstoppet, hvilket forhindrer spildevandet i at blive transporteret væk.

Endelig kan fugtpletter og skjolder omkring afløbet også være tegn på utætheder, som giver fugt i faldstammen, hvilket igen kan give anledning til lugtgener eller skader. Hvis man oplever et eller flere af ovenstående problemer, kan det være en god idé at kontakte et VVS-firma, så de kan komme og tjekke faldstammen. 

Det er ikke altid nødvendigt at udskifte faldstammen, men det kan være nødvendigt at foretage reparationer eller rengøring for at forhindre, at problemet forværres.

 
Renovering af afløb

Skal du have udført en reparation, kontrol eller udskiftning af din faldstamme? Eller er du i tvivl og ønsker en professionel vurdering? Ved at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven, kan du sikre dig at få arbejdet udført til en god pris. Det er helt gratis og uforpligtende at indhente tilbud, og det gøres på under 5 minutter. Du skal blot udfylde en online formular med enkle informationer om din opgave. VVS-firmaerne vil kontakte dig med deres bud på din opgave, og du kan vælge at sige ja eller nej til hvilket som helst af tilbuddene – det koster dig ikke noget.

VIDEO - så nemt indhentes tilbud!

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig faldstammerenovering.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Hvad koster en faldstammerenovering?

Når du skal have repareret eller skiftet din faldstamme, er det vigtigt at få lavet kvalitetsarbejde for at sikre, at huset forbliver i god stand. Du kan få repareret eller skiftet din faldstamme hos en professionel, som har den nødvendige viden og erfaring til at lave et godt arbejde. En kvalitets faldstamme og udskiftning eller renovering af denne kan koste nogle penge, men det er det værd at få lavet et godt arbejde for at sikre, at huset forbliver i god stand. 

Det er vigtigt at understrege, at arbejdet med faldstammer og udskiftning kan variere meget i pris. Skal din faldstamme udskiftes, så kommer hele ejendommens opbygning og adgangen til faldstammen til at være afgørende for den endelige pris. 

Hvis du skal have udskiftet din faldstamme helt, så kan det ligeledes være nødvendigt at bryde dele af gulv eller andet op. Du kan også være heldig at det hele er let tilgængeligt, hvorfor prisen i sådan en tilfælde vil være lavere. En pris på udskiftning af faldstamme kan nemt blive høj, hvorfor et beløb på 35.000 – 45.000 kroner er ikke urealistisk. Det kan dog som nævnt variere meget – både højere, men potentielt også lavere. 

Ønsker du konkrete tilbud fra en fagmand, så anbefaler vi at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven, hvilket kan gøres via vores samarbejdspartner. Tjenesten er nem, hurtig og fuldstændig gratis at benytte. 

Et alternativ til udskiftningen er en indvendig coatning, også kaldet for en relining. Det er en metode, hvor der bliver lagt en ny indvendig overflade ind i faldstammen, hvilket kan forlænge den ønskede levetid. Relining kan både bruges på ikke-spaltede rør, men også på rør, hvor der er revner eller sprækker. Prisen på en relining kan ligeledes variere meget, men du kan nok forvente en pris på 15.000 – 25.000 kroner.

Mange har ikke brug for at udskifte deres faldstamme, men det kan være nødvendigt at lave reparationer på den. Det vil typisk kun være tilfældet, hvis der er revner eller sprækker i faldstammen, men det kan også være nødvendigt hvis der er revner i vandlås eller andet.

Renovering eller udskiftning af faldstammen

Det er billigere at renovere en faldstamme, end det er at udskifte den. Med det sagt, så er renoveringen ikke altid nok, hvorfor en udskiftning vil være nødvendig. En renovering kan omfatte flere ting, men kan blandt andet bestå af en gennemgang af rørets nuværende overflader, for at sikre at der ikke er revner med videre i disse.

Udover en gennemgang af disse, kan forskellige pakninger ved rørets samlinger udskiftes, da disse også kan blive møre og slidte, når de dagligt påvirkes. 

Selve faldstammen kan også stoppe til, hvorfor en indvendig rengøring til tider kan forlænge levetiden. Du kan med fordel kontakte en dygtig VVS’er, hvis du har brug for hjælp til faldstamme.

De fleste VVS’ere rørlæggere, vil have stor erfaring med dette, og kan derfor hjælpe dig med at finde ud af, om en renovering eller udskiftning er nødvendig. De kan også med fordel hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning til dig, så du ikke får udgifter for meget. Med hjælp fra en ekspert, behøver du med andre ord ikke bekymre dig om at træffe de forkert

Afløbsrenovering

Sådan får du den bedste pris på renovering af faldstammen

Hvor man tilbage i tiden skulle ned i telefonbøgerne for at finde nummeret på den lokale VVSer, har teknologien med tiden gjort processen langt nemmere. For at finde den bedste pris på håndværkeropgaver, herunder renovering af faldstammer, er det nødvendigt at indhente flere tilbud på opgaven. 

Dette kan ofte være en tidkrævende proces, og hvor man tidligere skulle ringe rundt til forskellige de forskellige VVS firmaer, kan man i dag bruge online prisværktøjer til at indhente tilbud. Der findes mange forskellige online prisværktøjer, hvoraf nogle er bedre end andre.

Der er stor forskel på tilbuddene fra de enkelte håndværkere, og der er stor forskel på priserne. Det bedste online prisværktøj indhenter tilbud fra flere håndværkere på én gang, hvilket gør det muligt for brugerne at sammenligne og vælge det bedste tilbud.

Det står dig selvfølgelig frit for, hvordan du ønsker at indhente dine tilbud. Vi anbefaler brugen af 3byggetilbuds formular, som kan findes via linket her. Sådan slipper du for manuelt at skulle finde de rette virksomheder. 

Sådan får du de bedste tilbud

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af renoveringsarbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de renoveringstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?