Maling af loft - sådan får du det bedste resultat

Er det blevet tid til maling af loft? Processen kan for mange virke svær og uoverskuelig, men det kan faktisk lade sig gøre! Man kan vælge at lade en maler klare arbejdet, men i dette indlæg ser vi nærmere på, hvordan du selv kan bære dig ad med at male loft. 

Hvordan maler man loft? Processen ved maling af loft er i sig selv forholdsvis simpel. Det kræver korrekt afdækning af møbler og gulv, samt lampeudtag og andet der skal skånes. Herefter et godt udgangspunkt maling af kanter og lister. Afslutningsvis benyttes en god malerulle, med korrekt maleteknik og det rigtige antal af lag – læs med herunder! 

Maler pris

få hjælp af en professionel

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Forberedelse til maling af loft

Præcis som ved maling af husets vægge eller andre malerprojekter, starter godt malerarbejde med god forberedelse. Det betyder at vi begynder med afdækning af alt det, der ikke skal males. Derfor er vi ude i, at møbler skal tildækkes grundigt, hvis ikke du vælger at flytte dem ud af rummet. Desuden skal hele gulvet dækkes af, da du ellers risikerer pletter af maling fordelt ud i hele boligen.

Er der lampeudtag, lister eller andet ved loftet, som ikke skal males? Så sørg for at pakke dette ind med malertape, plastikposer eller lignende, der bliver siddende og sidder godt til langs kanterne. Afslutningsvis bør du kontrollere, om der er revner eller andre mindre skader, der skal lappes med spartel før malerarbejdet kan påbegyndes.

Først kanter - så rulle til maling af loft

Vi har nu styr på afdækningen af alt hvad der ikke skal maling på. Møblerne er flyttet eller dækket, eventuelle revner er fikset og vi er klar til at male loft. Men, hvordan maler man loftet? Start med at male kanterne med en pensel. Er penslen ny, så sørg for at dyppe et par gange i malingen og få den trykket ned mod en bakke eller lignende, så penslen er godt mættet med maling. 

Mal rundt langs kanten af loftet, som ved maling af vægge, og husk at male listerne i samme farve som loftet. Når kanten er taget, er det tid til at benytte vores rulle til maling af loft. Her er det en virkelig god idé, at have et forlænget skaft, så du ikke skal flytte en stige med rundt i hele lokalet. Mal gerne vådt i vådt, så strøgene fra penslen langs kanterne viskes ud når rullen rammer.

Korrekt teknik til at male loft

Et godt tip fra professionelle malere er, at male loftet mod rummets lysindfald. Det betyder at du skal rulle jævnt og mod vinduerne. Endvidere er det væsentligt, at du maler hele loftet første gang, før du holder pause.

Vent nu til loftet er helt tørt, før du giver det omgang nummer to. Bemærk at loftet ligesom vægge har brug for flere lag, for at blive dækket bedst muligt. Resultatet bliver ofte dårligt fordi der ikke bruges nok maling, fordi der ikke ventes til loftet er tørt før andet lag tilføjes, eller fordi valget af udstyr er nedprioriteret. Er du i tvivl kan du vælge at modtage tilbud fra professionelle fagmænd, frem for at udføre opgaven selv. Vil du have flere tips til det bedste resultat, så se vores indlæg: Undgå striber når du maler.

Maling af loft - hvad skal jeg bruge?

Er det til til at male dit loft? Så skal du bruge et par redskaber for at opnå det bedste resultat. Gennemgå gerne din specifikke opgave, før du kører ned i dit lokale byggemarked. Har du særlige behov for afdækning eller maling? Skal der slibes eller trækkes rawplugs ud? Hvis ikke, så vil nedenstående liste i mange tilfælde være fint til opgaven:

  • Afdækningsplast og malertape til gulv med videre.
  • Spartel og spartlemasse til revner eller huller.
  • Pensel og malerrulle, gerne med forlænget skaft.
  • Loftsmaling samt rullespand
  • Eventuelt en stige og godt lys
Held og lykke med at male dit loft! 
Gode maler tilbud

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?