Undgå striber når du maler

Har du tidligere prøvet at male, kender du potentielt til problemet med irriterende striber på væggen, når malingen skal fordeles. Det kan hurtigt blive en gene og skal gøres ordentligt, da du ellers er tvunget til at se på resultatet i mange år fremadrettet. Striberne skal derfor for alt i verden undgås, da de i 9/10 tilfælde vil kunne ses, selv når malingen er helt tør. Potentielt også gennem flere lag. 

Det er ikke altid lige nemt, men er naturligvis en mulighed. Uanset om du maler for første gang, eller blot skal have genopfrisket fremgangsmåden, så er du havnet det helt rette sted. Så hvad skal du gøre, for at undgå striber når du maler? Netop dette ser vi ind i, i dette indlæg.

Undgå striber når du maler

Undgå striber med garanti!

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på maleropgaver.

Det er GRATIS, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Gør forarbejdet rigtigt - Afdækning, tape og rengøring

Selvom du med stor sandsynlighed ønsker at få arbejdet overstået hurtigst muligt, så er forberedelserne præcis lige så vigtige som selve malerarbejdet. Sørg for at ofre den nødvendige tid på at få tapet af, så kanterne bliver lige. Sørg også for at dække dit gulv af og køb i samme forbindelse en maling af god kvalitet. Ligesom ved maling af køkkenlåger er dine vægge noget du dagligt skal se på, hvorfor pengene nok er bedre sparet et andet sted. Er du i tvivl om din evne til at udføre opgaven godt nok, så kan en professionel maler også være løsningen. 

Når gulvet er dækket af og alle kanter er dækket, så er du ved at være klar til næste skridt. Sørg dog for at sikre dig, at du ligeledes har husket afdækning af stikkontakter, vinduer eller andre områder, hvor du ikke ønsker maling. Når du ruller med en malerulle, så risikerer du at denne sprøjter en smule. Er der ikke dækket korrekt af, så får du dig en stor opgave med at fjerne maling fra overfladerne efterfølgende. Sørg ligeledes for at væggen er ren. Er der spindelvæv eller andet skidt på lister eller væggen selv, så risikerer du at dette skaber striber, hvilket kan være pokkers besværligt at redde efterfølgende.

Undgå striber og ujævnheder på væggen - Sørg for at den er jævn!

Et er at fjerne spindelvæv og overfladisk skidt, men noget helt andet er deciderede revner og huller i væggen. Særligt lejligheder med gammel tapet, huller fra montering i væggen eller andre skader kan medføre striber og ujævnheder når der males. Er målet at undgå striber når du maler, så er det altså vigtigt at få udjævnet disse.

Ofte vil du kunne udfylde tidligere revner i væggen, eller huller fra rawplugs, med spartel. Spartelmassen skal i alt simpelthed fylde revne eller hul ud, hvorefter denne spartles flad, så den flugter med overfladen. Det er nødvendigt at slibe den spartlede overflade når den er tørret, hvis resultatet skal fungere bedst muligt.

Slibes den spartlede overflade ikke, så vil der ofte kunne ses en tydelig ujævnhed og striber eller strukturændringer i malingen, der hvor spartlen er påført. Sliber du en overflade, så sørg for efterfølgende at få gjort overfladen ren, så støv ikke placerer sig under malingen.

Gode maler tilbud

Undgå striber når du maler - godt med maling og vådt i vådt!

Vi er nu ved at være klar til selve malerarbejdet. Når det kommer til at undgå striber når der males, så er der en hel række ting, som kan give dig en fordel i kampen mod striberne. På nuværende tidspunkt er rummet rengjort og afdækket med tape. Du har købt maling af god kvalitet og har ligeledes sørget for, at ruller og pensler er klar til at arbejde. Er rullen ny, så kan det være en idé at “affnugge” den. Kør den over lidt malertape, så eventuelt fnuller ikke sætter sig i malingen – ligesom når du fjerner hår fra tøj.

For det første er det vigtigt, at du maler en hel væg ad gangen. Du bør ikke stoppe halvvejs for at drikke en kop kaffe, da dette kan være medvirkende til skabelsen af striber i det endelige arbejde. At male vådt i vådt er altså vigtigt, så overgangene får en mulighed for at flyde sammen, når du ruller op og ned på væggen, med din malerrulle. Skal du have yderligere tips til fremgangsmåden, så har vi både skrevet indlæg om hvordan man maler en væg, samt hvordan man maler loft.

Når du giver dig i kast med at male, uanset om der er snak og væg, loft eller noget helt fjerde, så sørg for at bruge maling nok. Det skal ikke flyde og dryppe, men malerrullen skal “mættes” tilstrækkeligt. Er der ikke maling nok på din rulle, så risikerer du at trække den maling af, som du allerede har påført.  Følger du ovenstående tips, så bør du i sidste ende stå tilbage med et resultat helt uden striber.

Opsummeringen - undgå striber når du maler

Dette var vores guide til at undgå striber når der males. I bund og grund er det simpelt, men der kan alligevel ske fejl. Om du ønsker at gøre arbejdet selv, eller ønsker at investere i et perfekt resultat via en professionel, er naturligvis op til dig. Ofte kan pengene dog være godt givet ud. Vælger du at indhente 3 uforpligtende tilbud, så får du endda arbejdet til en stærk pris. Gør du det selv, så får du her en hurtig opsummering:

  1. Afdæk rummet korrekt – brug malertape på kanterne og afdæk evt. også gulv.
  2. Sørg for at væggen er ren. Fjern spindelvæv og andet skidt.
  3. Udfyld eventuelle huller og revner med spartel – slib ujævnhederne.
  4. Brug maling, pensler og ruller af god kvalitet.
  5. Sørg for at have maling nok på pensel eller rulle.
  6. Mal vådt i vådt. 

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen til noget. Virker malerarbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 minutter at indhente!

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 4.5 / 5. Antal stemmer 2

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?