Fliserens

Få udført en dybdegående fliserens

Dybdegående rens af fliserne

Flisepest og alger kan hurtigt spolere et nydeligt fliseareal, en pæn indkørsel eller en terrasse i sten. Med en effektiv fliserens vil fliserne igen fremstå pæne og præsentable, så du kan nyde udearealerne i ro og mag. Fliserens er i sig selv simpelt nok, men der er en række begreber og information som er gode at have styr på – og det kan det lære mere om her på siden. 

Udover at sikre dig en god pris når du indhenter dine tilbud på fliserens, så kan du også blive klogere på hele arbejdsprocessen, hvorfor fliserens er en vigtigt del af vedligeholdelsen, samt  imprægnering, albehandling og svaret på hvordan du får den bedste pris. Særligt i forhold til pris og tilbud på fliserensning, der kan være enorm forskel fra virksomhed til virksomhed. 

Fliserensning

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ Fliserens

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på renseopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er fliserens?

Lad os starte med det helt basale, så der ikke opstår misforståelser. Når snakken falder på rens af fliser, så tales der som oftest om tre forskellige ting: Fliserens, algebehandling og imprægnering

Helt enkelt så er algebehandling af fliser blot fordelingen af et algemiddel, som over en længere periode vil opløse alger (og kun alger) på dine fliser. Når algerne er opløst vil vind og vejr efterfølgende gøre resten af arbejdet, så fliserne fremstår pæne efter 3-6 måneder. Det er altså en langsom og langvarig, men skånsom arbejdsprocess.

Når vi som alternativ til algebehandling taler om rens af fliser, så handler det om en den klassiske højtryskrens. Her benytter mange professionelle et hedvandsanlæg, som renser fliserne i dybden. Et hedvandsanlæg benytter vand fra 70-120 grader, hvilket virkelig kan være medvirkende til at dræbe og løsrive alt hvad der hedder alger, mos, skidt og snavs, så fliserne efterfølgende fremstår 100% rene – ofte nærmest som var de nye.

Fliserens med hedvandsanlæg fungerer nærmest som en god gammeldags håndvask. De fleste af os ved af erfaring, at varmt vand bedre opløser skidt og snavs, hvorfor vi bruger netop varmt vand til både opvask og vask af hænderne. Det samme gælder fliser og sten!

Ved fliserens og imprægnering får du en komplet løsning

I forlængelse af den dybdegående rens, så vil fliserne fremstå rene og pæne. Det varme vand og det høje tryk sørger for at rense flisen i bund, men det betyder også at flisens overflade efterfølgende vil være “åben” overfor nye alger, nyt skidt og nyt snavs. 

For at bevare den rensede flises pæne udseende længst muligt, så anbefales det i 99 ud af 100 tilfælde, at der i samspil med rensningen udføres en imprægnering – også kaldet for en nanobehandling. 

Det lyder smart, men det er faktisk bare en behandling med væske, som sørger for at lukke og forsegle flisens overflade, så denne vil være afvisende overfor vand og alger, skidt med videre. Netop nanoimprægnering af fliser gør det også lettere at lave løbende vedligehold

Sagt med andre ord får du en komplet fliserens, når der udføres fliserens med imprægnering. Størstedelen af danske fliserens firmaer giver og anbefaler da også primært ydelserne i samspil, men det er rent faktisk muligt kun at få udført rensningen. 

Rens af fliser

billig fliserens

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig fliserenser.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Fliserens - hvordan, hvornår og hvorfor?

Hvordan arbejder de professionelle med fliserens, hvornår er det bedst at udføre fliserens og hvorfor er det en god idé? Der er mange gode grunde til at få udført en effektiv fliserens af et professionelt fliserensfirma. Fliserensningen behøves ikke at være dyr og kan rent faktisk vise sig at være god investering økonomisk. Er du nysgerrig på hvad en rens af dine fliser vil koste? Så indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud med det samme.

Hvordan arbejdes der med fliserens professionelt?

Der er stor forskel på udførsel af fliserens mellem private og professionelle fliserensfirmaer. Det er muligt at købe billige højtryksrensere privat, men resultatet vil ikke blive det samme. Når du privat højtryksrenser med koldt vand, så kan overfladen tage skade ved for højt tryk, men højt tryk er netop hvad der skal til, hvis flisen skal renses i bund. Renses flisen ikke i bund, så kommer alger og flisepest hurtigere igen. Det er altså en kunstskab i sig selv, at fliserens professionelt.

Professionelle fliserensfirmaer udfører en mere effektiv fliserens, da de har udstyr i topkvalitet. Med deres hevandsrensere kan de dybderense fliserne ved brugen af varmt vand op mod 120 grader. På samme tid benyttes mange års erfaring, hvilket giver den bedste forståelse for brugen af tryk på netop hedvandsanlægget.

Udover selve rensningen, så har de adgangs til gode indkøbspriser og forstår håndteringen af forskellige kemikalier og midler, der kan benyttes for at opnå det bedste resultat. Hvor mange ser besparelsen ved at udføre arbejdet selv som værende stor, så er det vigtigt at huske på både højtryksrenser i høj kvalitet, rense & imprægneringsvækser samt sikkerhedsudstyr, som alt sammen skal indkøbes hvis arbejdet udføres uden brugen af et firma.

Hvornår bør fliserne renses

Danske fliserens virksomheder anbefaler som udgangspunkt at flisernes renses en gang årligt. Ved at udføre løbende vedligehold er det muligt at holde flisepest og andre gener væk, uden at arbejdet bliver alt for besværligt. Af samme grund tilbyder mange af virksomhederne både 15, 20 og 25 års garanti, hvis du i forbindelse med første rensning tegner en efterfølgende serviceaftale med et årligt besøg.


Allerede fra butik eller produktion vil de fleste have- og terrassesten være imprægneret. Selve imprægneringen kan dog have varieret kvalitet, så med tiden vil der opstå behov for rens og ny påførsel af imprægnering, hvis fliseområderne skal fremstå pæne fremadrettet udseende. Det er blot et spørgsmål om tid.

Fliserens

Hvorfor bør fliser renses og vedligeholdes?

Hvorfor fliserne behandles første gang er op til dig. Typisk vil det være udseendet der igangsætter processen, men det kan være dyrt at udskyde processen for længe. Hvis fliser, tagsten eller mursten står for længe med alger og flisepest, kan svampesporerne trænge godt ind i flisen. Når flisen efterfølgende bliver våd og vejret bliver koldere, kan det medføre frostsprængninger, hvilket medfører revner og potentielt nedfald / skader. 

Skal du bruge et par gode grunde til at indhente 3 uforpligtende tilbud på fliserens? I Så fald får du her et par stykker:

  1. Fliserens som en del af din vedligeholdelsesplan kan spare dig for større omkostninger og reparationer på et senere tidspunkt.
  2. Ejendommens værdi kan øges grundet  – eksempelvis ved fremvisning og vurdering, eller overfor gæster og besøgende.
  3. Ved professionel fliserens benyttes den mest skånsomme behandling, hvorfor levetiden forlænges bedst muligt 

Som et sidste argument, ja så giver det bare noget at både husets fliser, facader og tag holdes pænt og ordentligt.

Fliserens priser - hvad koster fliserens pr. m2?

Vi har hos Håndværkerpris.dk undersøgt markedet på fliserens, hvor der er indhentet priser fra en række virksomheder med fokus på fliserens, algebehandling og imprægnering. Priserne vi har fundet er langt fra identiske, så der kan være mange penge at spare.

I vores undersøgelse har vi indhentet priser på tre forskellige pakker, afhængigt af behov. De tre pakker er henholdsvis: Fliserens, fliserens med imprægnering og fliserens med imprægnering og udfejning af fugesand. Priserne er langt fra identiske – priserne vi har indhentet kan naturligvis variere i fremtiden, men giver en god idé om, hvorfor der altid bør indhentes 3 tilbud på opgaven:

Pris på fliserens: Billigste: 29 kr. pr. m2. / Dyreste: 50 kr. pr. m2.

Pris på fliserens med imprægnering: Billigste: 39 kr. pr. m2.  / Dyreste: 66 kr. pr. m2.

Pris på fliserens med imprægnering & fugesand: Billigeste: 69 kr. pr m2 / Dyreste: 79 kr. pr. m2.

Tager vi udgangspunkt i ovenstående priser, så kan prisen på en simpel fliserens af 100 kvadratmeter altså svinge fra 2.900 kroner til 5.000 kroner.

Skal det være fliserens med imprægnering, som altid anbefales? Så kan prisen svinge fra 3.900 kroner til 6.600 kroner. 

Skal der laves flere ydelser, ønskes fugesand eller andet? Så kan prisen variere yderligere. Derfor anbefaler vi altid indhentning af 3 uforpligtende tilbud på fliserens-opgaver.

I forlængelse af ovenstående har vi udarbejdet en prisberegner, hvor du nemt og gratis kan få en idé om prisen på netop din opgave, afhængigt af ønsket ydelse. Her kan du få et idé om prisen på fliserens pr. m2. Er du nysgerrig på din pris, så prøv vores fliserens prisberegner!

Gør det selv fliserens - det bør du overveje

Har du et mindre område som skal renses, så kan du overveje at give dig i kast med fliserens på egen hånd. Vælger du at gå i sving med et gør-det-selv projekt, så bør du dog overveje om tiden og pengene investeret i det nødvendige udstyr, er besværet værd.

Fliserens og efterfølgende imprægnering kræver både sikkerhedsudstyr, arbejdstid, en højtryks- eller hedvandsrenser af høj kvalitet, samt eventuelle kemikalier for fuld effekt. Det betyder at du har en førstegangsinvestering som skal tages med i beregningerne, ligesom faren for at gøre det forkert skal tages i betragtning.

Rens ved for højt tryk kan slide unødigt på overfladen, mens rens ved for lavt tryk betyder at flisen ikke renses i bund, hvorfor overfladen hurtigt vil blive angrebet af alger, mos og snavs på ny. Endvidere kan professionel hedvandsrens ofte rense ved 70-120 grader, hvilket i sidste ende kan betyde rensning uden kemikalier, til gavn for miljøet.

Fliserens tilbud - sådan får du den bedste pris

Som vi gennemgik i afsnittet omkring fliserens priser, så kan netop prisen på opgaven variere med flere tusinde kroner. Det er langtfra ligegyldigt hvilket firma som vælges til udførsel af netop fliserens, hvorfor vi altid anbefaler indhentningen af flere tilbud på opgaven. I samme omgang kan der være penge at spare, hvis virksomheden udfører flere ydelser i forlængelse af fliserens. Eksempelvis træterrasserens, facaderens eller tagrens.

I modsætning til tidligere, kan dette gøres på få minutter. Ved at lave en simpel opgavebeskrivelse kan du få flere tilbud på din opgave, fra virksomheder der ønsker at byde ind og udføre arbejdet. Det er både uforpligtende og gratis – og du kan takke nej, uden at det koster dig en krone.

Vi anbefaler at lave en opgavebeskrivelse og modtage tilbud, hvorefter virksomhedernes anmeldelser eventuelt kan undersøges, selvom alle virksomheder på forhånd er godkendte. Sådan kan du sammenligne de tilbudte priser for udførslen, sammen med tidligere anmeldelser og erfaring, så du er sikre på at få effektiv fliserens til den bedste pris. 

Få tilbud på din fliserens – klik her og indhent 3 uforpligtende og gratis tilbud!

Få tilbud på Fliserens - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af rensearbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de fliserens tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 2

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?