Renovering af badeværelse

skal du bruge hjælp til renovering?

Værd at vide om renovering af badeværelse

Badeværelset har for mange stor betydning. Vi går op i at vores badeværelser fremstår pæne og præsentable, både for os selv, men i høj grad også for vores gæster i hjemmet. 

Netop derfor vælger mange at lave en renovering af badeværelse på et tidspunkt i deres liv. Det er en af de mere komplicerede rum at renovere, men det er på samme tid et rum som har stor betydning for os i dagligdagen. Renoveringen kan også medføre værdistigninger, hvis vi senere ønsker at sælge boligen videre.

I vores badeværelser finder vi en række afløb og tilslutninger af både vand og potentielt også el. Det betyder at det kræver en smule mere planlægning ved renovering af badeværelser, sammenlignet med andre rum som fx. stue eller soveværelse. 

Renovering af badeværelse

I dette indlæg gør vi dig klogere på renovering af badeværelse. Vi ser blandt andet nærmere på processen fra start til slut, pris på renovering af badeværelse og regler. Vil du have tre uforpligtende tilbud på din renoveringsopgave, så er dette også en mulighed – prøv gratis via dette link!

TILBUD PÅ NYT BADEVÆRELSE

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Overvejer du en badeværelsesrenovering?

Det kan være en stor beslutning at kaste sig ud i renovering af badeværelset. Det er et af de vigtigste rum i vores hjem, som ikke bare kan sættes ud af spil. Vores badeværelse er dybt nødvendigt, præcis ligesom ved renovering af køkkener!

Badeværelset bruges både til toiletbesøg og bad. Det er her vi har vores rutiner, starter og slutter vores dag. Det er altså vigtigt at vi hurtigst muligt får gennemført renoveringen, så vi igen kan benytte vores badeværelse og toilet. Derfor er det vigtigt at have et par punkter med i overvejelserne. Punkterne kan deles op som følger:

 • Budget & tidshorisont
 • Ønskede ændringer ved renovering
 • Arbejdskraft

Budget og tidshorisont

Før du kaster dig ud i nye armaturer og udskiftningen af fliserne i hele badet, så er det desværre uundgåeligt at se nærmere på budgettet. Det er ikke billigt at renovere et badeværelse, da der typisk skal bruges en del autoriseret arbejdskraft til afløb og rørføring.

Find derfor ud af hvor mange penge du maksimalt vil bruge på dit badeværelsesprojekt. Vi har en række prisestimater Herefter er det en del nemmere at finde frem til hvad som er realistisk i forbindelse med arbejdet. I samme omgang bør du overveje hvor længe renoveringen må tage, hvilket i særdeleshed er vigtigt hvis du selv skal stå for dele af arbejdet.

Hvis budgettet er stramt kan du selv overveje at udføre en del af arbejdet. Måske du kan stå for nedrivning, oprydning eller andet “nemt” rugbrødsarbejde? Hvis du er i tvivl om muligheder og priser, så kan du gratis og uforpligtende indhente 3 tilbud på din badeværelsesrenovering – prøv selv via dette link.

Hvad har du lyst til at ændre?

Der er med garanti en god grund til at du vil renovere badeværelset. Måske du er træt af grimme fliser og et medtaget spejl, trætte vægge eller et lys som bare skriger gammelt hospital? Lav gerne en prioriteret rækkefølge. Hvad er vigtigt for dig at ændre? Skal det hele laves fra bunden, eller er der bare en række af elementer som skal udskiftes? En renovering af badeværelset kan både være en delvis renovering, men kan også være en totalrenovering. 

En prioriteret rækkefølge kunne eksempelvis bestå af:

 1. Nye fliser på væg og gulv
 2. Udskiftning af gammel toiletkumme
 3. Udskiftning af brusearmatur
 4. Maling af loft
 5. Nyt inventar (Toiletskab, badeforhæng & nips)

Og hvis budgettet tillader: 1. Elektronisk håndklædevarmer, 2. gulvvarme, 3. Nye lamper.

Med styr på ovenstående kan du tage kontakt til et renoveringsfirma. Du kan fortælle dem om din nuværende situation, dit budget og dine ønsker. Måske det hele er muligt, måske du skal ændre i planerne, eller måske du kan lave en del af arbejdet selv, for at komme helt i mål.

Renovering af badeværelset

For at få mest muligt ud af dine penge bør du indhente flere tilbud på samme opgave. Det kan gøres nemt, hurtigt og uforpligtende via sammenligningstjenester som 3byggetilbud.dk. Her kan du indsende din opgave på ca. 5 minutter, hvorefter du vil modtage 3 gratis tilbud på din badeværelsesrenovering.

Du kan vælge at lave en simpel beskrivelse som:  “Totalrenovering af badeværelse på ca. 10 kvadratmeter”, men du kan også bruge punkterne fra ovenstående øvelse, for at være mere konkret omkring dine ønsker. Eksempelvis: “Ønsker renovering af badeværelse på ca. 10 kvadratmeter. Der skal nye fliser på gulv og væg, maling af loft og udskiftning af armatur til brus og håndvask. Ønsker endvidere nyt toilet installeret”

Arbejdskraft - hvem skal udføre hvad?

Meget af arbejdet kræver autoriseret hjælp. Det er de færreste som selv kan rode med afløb, nye toiletter eller udskiftningen af brusearmaturer. Typisk vil arbejdet med renovering af badeværelser altså kræve brugen af fagfolk.

Med ovenstående på plads så kan der dog være opgaver, som du både kan og må udføre selv. Du kan eksempelvis aftale med renovationsfirmaet at du selv står for nedrivning af en del af badeværelset. Du kan også male selv, eller stå for oprydningen ved slutningen af dagen. Skal der bortkøres affald kan du måske også fylde traileren? Det er op til dig!

billig RENOVERING - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde en renovering.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Proces ved renovering af badeværelse - fra start til slut

Arbejdet med renovering af badeværelser kræver nøje planlægning. Du har grundlæggende to muligheder, som enten består i at planlægge det selv, eller at indhente tilbud og benytte et renoveringsfirma til opgaven. Helt overordnet skal der styr på:

1. Planlægning & koordinering,

2. Udførelse og valg af håndværkere

3. Aflevering og oprydning

Planlægning og koordinering

Selve planlægningsfasen kan være omfattende selvom badeværelset er et lille rum. Vælger du at udføre planlægningen på egen hånd, så handler det om at kunne jonglere med flere elementer på en og samme tid.

Medmindre du har adgang til mere end et badeværelse så er tidshorisonten vigtig! Vi kommer ikke udenom at badeværelset er et væsentligt rum, så nøjagtig planlægning og hurtig eksekvering af renoveringen er essentiel. Bruger du ikke et renoveringsfirma eller en totalentreprenør så skal du på egen hånd have styr på en række forskellige ting.

 1. Hvad der skal laves er væsentligt, så du ved præcis hvilken hjælp du skal bruge. Skal der installeret nyt toilet, nye lamper eller nye fliser? Det er forskellige håndværkere som skal hjælpe dig her, hvis ikke du selv kan eller må lave ændringerne.

 2. Om det må laves har også meget at skulle have sagt. Der kan være regler og lovgivning for hvordan et badeværelse skal opbygges – blandt andet fordi det er et vådrum.

 3. Hvem der skal lave det kræver koordinering. I mange tilfælde kan der både være brug for en VVSer, en murer og en elektriker ved renovering af badeværelser.

 4. Hvornår det skal laves har meget at skulle have sagt. Det er eksempelvis vigtigt at der trækkes rør af VVSerne eller ledninger af elektrikeren, før mureren sætter nye fliser op. Omvendt kan brusearmatur og håndvask først installeres til sidst – der skal altså koordineres!

 5. Hvilke materialer som skal bruges betyder meget. Måske du blot står for koordinering af fagfolkene, men køber materialerne via dem? Om ikke andet så skal du have styr på aftalen omkring dette, så der er styr på materialer.
Renovering af bad pris

Udførelse af badeværelsesrenovering

Ovenstående planlægning er altafgørende for selve eksekveringsprocessen. Det er altså vigtigt at have styr på arbejdet, før arbejdet igangsættes. Selve udføørelsen kan hjælpe med at give en forståelse for arbejdet og dermed planlægningen. Den praktiske udførelse vil afhængigt af projektets størrelse foregå som følger:

 1. Nedrivning af badeværelset. Her kan du typisk udføre en del selv. Særligt hvis du ønsker at spare penge på det samlede projekt. Du skal dog være opmærksom på hvad du kan og må rive ned, da der kan opstå skader på eksempelvis afløb, rør eller gulvvarme hvis ikke du passer på. Når badeværelset er helt tomt er det tid til rørføring og el.

 2. Etablering af vand, el og afløb. Allerede her er der typisk behov for autoriserede fagfolk. VVS-firmaer kan hjælpe med vand og afløb, hvor en elektriker kan føre nyt el i væggen, hvis det er en del af opgaven. Det er også i denne process at der kan trækkes eventuel gulvvarme.

   

 3. Lukning af vægge og gulv. Her er det typisk en murer som støber gulve og lukker væggene. Her bruges typisk gips med såkaldt vådrumsmenbran hvorefter der kan monteres fliser med videre.

   

 4. Montering af armaturer med videre. Med styr på “skallen” og gulvet, er det tid til at VVSeren igen skal på arbejde. Nu skal der monteres håndvask, toiletkumme og andet relateret til vand og varme. Skal der laves nyt afløb færdiggøres det også her, i forlængelse af gulvstøbning.

   

 5. Loft, lamper & maling. Det er tid til det sidste touch! Skal der laves et nyt loft, så monteres dette nu! Måske du vil have spots? Alternativt vil en elektriker også på nuværende tidspunkt installere lamperne, i forlængelse af den strøm som blev trukket i step to. Afslutningsvis kan malerne montere såkaldt “væv” og spartle det sidste, hvorefter der kan males. Når malingen er tør vil det sidste step typisk være silikonefuger omkring fx. afløb og vask.

Ovenstående er en typisk renovering af et badeværelse fordelt på 5 trin. Der kan være forskel på arbejdsopgaver baseret på ønsker og krav til badeværelset. Vi anbefaler at du indhenter 3 uforpligtende tilbud på din badeværelsesrenovering, for i sidste ende at stå med det bedste resultat, til en skarp pris!

Aflevering & kontinuerlig oprydning

Efter udførelsen af arbejdet vil der kun være afleveringen tilbage. Her overdrages det endelige resultat hvis du har brugt et renoveringsfirma. Hvis du selv har stået for koordinering og dele af arbejdet, så vil du de sidste arbejdsopgaver blot blive udført, hvorefter du står tilbage med dit nye badeværelse. 

Ved selve afleveringen gennemgås arbejdet. Skulle der være eventuelle fejl og mangler noteres de her, hvorefter renoveringsfirmaet står for udbedringen som udgangspunkt. Har du selv valgt at stå for koordinering med videre, så kontrolleres dette typisk løbende.

TILBUD PÅ NYT RENOVERING AF BAD

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Pris på renovering af badeværelset

Når det kommer til prisen på renovering af dit badeværelse, så er det vigtigt at være opmærksom på, at omkostningerne kan variere  i stor stil, afhængigt af det arbejde, du ønsker at få udført. Her er nogle punkter, som typisk vil påvirke prisen:

Badeværelsesrenovering
 1. Størrelsen på badeværelset: Jo større badeværelset er, jo dyrere vil renoveringen typisk være.

 2. Ønsket omfang af arbejdet: Hvis du kun ønsker at få skiftet fliserne ud eller lavet en ny vask, vil det alt andet lige være billigere end hvis du ønsker at få lavet et helt nyt badeværelse, med nye installationer og store ændringer.

 3. Valg af materialer: Valget af materialer kan også have en stor indflydelse på prisen. Dyrere materialer som marmor eller natursten vil typisk koste mere end billigere alternativer som hvide, masseproducerede klinker.

Brug af fagfolk: Brugen af fagfolk kan også påvirke prisen. Det kan være dyrere at hyre en professionel til at gøre arbejdet, men det kan også sikre, at arbejdet bliver gjort ordentligt og til tiden. I mange tilfælde kræver loven brug af autoriserede fagfolk, hvorfor det ikke kan undgås.

PRISEKSEMPLER VED RENOVERING AF BAD

Hvad koster det så? Det kan være svært at sige! Vi har dog undersøgt markedet og fundet et par estimater, baseret på forskellige udbyderes priser på nettet. Ved at undersøge +10 forskellige udbyderes priser, har vi fundet priser på totalrenovering af et eksisterende badeværelse varierende fra 25.000 til 35.000 kroner pr. kvadratmeter. 

Ser vi på forskellige størrelser af badeværelser giver det altså nedenstående priser:

 • Renovering af badeværelse på 4 kvadratmeter: 100.000 – 140.000 kr.
 • Renovering af badeværelse på 6 kvadratmeter: 150.000 – 210.000 kr.
 • Renovering af badeværelse på 8 kvadratmeter: 200.000 – 280.000 kr.

Det bør dog tages med i overvejelserne at flere kvadratmeter ikke nødvendigvis vil være tilsvarende dyrt. Store dele af prisen går nemlig til arbejdet med rørføring, vandrør og elektricitet, som ikke nødvendigvis skal laves flere gange, bare fordi badeværelset er dobbelt så stort.

Vil du have konkrete priser og tilbud på din badeværelsesrenovering? I så fald bør du indhente 3 uforpligtende og gratis tilbud på din opgave. Det kan gøres via vores samarbejdspartner 3byggetilbud.dk

Regler ved renovering af badeværelser

Når du overvejer at renovere dit badeværelse, er det vigtigt at være opmærksom på en række regler, som skal overholdes. Det kan være dyrt at lade være! Her er nogle af de vigtigste regler, du bør være opmærksom på:

 • Autorisation: Flere opgavetyper ved renovering af badeværelset må kun udføres af fagfolk med relevant udddannelse og autorisation. Eksempelvis arbejdet med afløb, el og kloakering.

   

 • Materialer: Der er regler for, hvilke materialer der må bruges i badeværelset. Det skal f.eks. være materialer der kan modstå vand ogfugt. Det er vigtigt at sikre sig, at de materialer du vælger, er godkendt til brug i badeværelset.

 • Ventilation: Badeværelset skal have god ventilation for at undgå fugtskader. I bygningsreglementet kan der læses mere om kravene til badeværelset.

   

 • Vådrumssikring: Afhængigt af badeværelsets størrelse kan det være nødvendigt at vådrumssikre hele rummet. I større badeværelser kan gulv og +10 cm af væggen være nok.

   

 • BBR registret: Der er regler for, hvordan badeværelset skal registreres i BBR registret. Det er vigtigt at sikre sig, at badeværelset er registreret korrekt når der foretages ændringer.

   

 • Hældning på gulvet: Der er regler for, hvordan gulvet i badeværelset skal have en hældning, så vandet kan løbe mod afløbet.
Nedrivning i gang

SPAR PENGE- FÅ 3 TILBUD PÅ RENOVERING AF TOILETTET

Ovenstående kan virke som en stor mundfuld. Renovering af badeværelser og toiletter er langt fra de letteste opgaver. Vi anbefaler som udgangspunkt at benytte fagfolk til arbejdet. Her kan du vælge selv at koordinere håndværkerne, eller at vælge et renoveringsfirma som en samlet løsning.

For at få en idé om den samlede pris på din opgave, bør du indhente flere tilbud på arbejdet. Det kan gøres ved at ringe eller besøge de enkelte virksomheder, men er lettest gjort online, via sammenligningstjenester som 3byggetilbud.dk.

Hos netop 3byggetilbud kan du nemt og gratis indsende din opgavebeskrivelse. Herefter vil lokale renoveringsfirmaer byde ind på din opgave. fx. ved badeværelsesrenovering i København. Du vil nu modtage dine tilbud kort efter og kan takke ja eller nej, fuldstændig uforpligtende. Held og lykke med din badeværelsesrenovering.

Få tilbud på TOILETRENOVERING

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af arbejdet.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?