Maling af facade

skal du have den bedste pris?

Er det tid til maling af hus eller bygning?

Har du et hus trænger til en kærlig hånd, så kan maling ofte være med til at gøre underværker. Med maling af facade kan du løfte husets samlede udtryk, hvilket gør en kæmpe forskel i det samlede billede. 

I mange tilfælde vil facademaling være nok, men til tider kan det være at der skal en facaderenovering til. I dette indlæg ser vi nærmere på maling af facader, hvad du bør overveje inden, hvilke muligheder du har samt hvordan du får den bedste pris på arbejdet!

flotte bud på maling af facade

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ maling

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på maleopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad omfatter maling af facaden?

Maling af facaden er i sig selv en simpel proces, hvor maling fordeles med rulle på bygninger og huses facader. På netop et hus kan arbejdet ofte nemt udføres, da dette kan gøres med et rullestillads eller stående på jorden, med forlængelse på rullen. 

Ved netop maling af facader kan der dog være udfordringer som gør opgaven mere krævende. Er huset højt, er overfladen svær at male på eller er væggene svært medtagede, så skal der ofte mere arbejde til. Høje huse vil ofte kræve stilladser, hvor en slidt overflade vil koste en smule mere at få renoveret, før den kan males. 

Maling af facader kan dog også være en meget simpel opgave, som mange husstande selv udfører. Med en god forberedelse, kan dette være et nemt projekt, der ikke koster alverden. Har du erfaring med malerarbejde så kan det potentielt være en mulighed at udføre arbejdet selv, men de fleste vælger dog at få det udført professionelt, da dette giver et godt resultat hver gang.

Maling i forbindelse med facaderenovering

Er husets facade særligt medtaget, så kan en facaderenovering være nødvendig. Denne kan typisk opdeles i tre dele, hvilket i sidste ende vil stille dig med en helt ny facade, som er modstandsdygtig overfor vind og vejr i mange år fremadrettet. De tre dele består af henholdsvis sandblæsning, pudsning og afslutningsvis maling af facaden. 

Sandblæsning af facaden er første trin. Hvis din facade har været udsat for en lang række påvirkninger fra vind og vejr, så kan det være, at den virker meget grim og slidt. Her kan sandblæsning være en løsning. Med sandblæsning kan du få sluppet af med alger, svamp og andet, der har siddet fast, ligesom gamle malingsrester, løst puds med videre blæses af. Med en sandblæsning står du altså tilbage med et rent murværk, som kan repareres før det pudses op hvis nødvendigt.

Efter sandblæsningen og eventuelle reparationer er det tid til pudsning af facaden. Dette er en process der sikrer, at dine vægge bliver glatte og jævne, hvorefter de kan få en ny og flot maling. Selve pudsningen foregår simpelt forklaret ved at væggen af flere lag pudses op, lidt ligesom med spartel, hvorefter denne afslutningsvis kan males. 

Netop pudsning af facade kan opdeles i enten normal pudsning af facaden, eller netpuds af facade, som indbærer isætning af et armeringsnet, hvilket koster en smule mere, men også gør facaden stærkere.

Som sidste trin i processen kan facaden nu malet i en ønsket farve. Netop malingen er mest af alt af kosmetiske hensyn, da pudsen og murværket er hvad der rent faktisk skal være slidstærkt og holdbart.

På samme måde medfører pudsning og sandblæsning også en beskyttelse mod alger og svamp, hvilket er en fordel for dig, da dette kan være meget skadende for facaden, hvis ikke det behandles på lang sigt.

Hvis du ønsker at få lavet en facaderenovering af din bolig, så er det en god idé at kontakte en professionel virksomhed, der kan udføre dette for dig. De kan hjælpe dig med at forbedre din bolig, men også med at udføre eventuelle reparationer, der skal foretages før pudsning og maling kan ske. 

På den måde kan du få en helt ny og flot facade, som i mange år fremover vil kunne tåle alger, svamp og vind og vejr. Ønsker du sparring eller uforpligtende tilbud? Indhent 3 tilbud 100% gratis og uforpligtende her.

malerbakke til maling af pudset facade

få 3 gode tilbud - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig maler.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Maling af pudset facade - og andre typer

Der er stor forskel på facadens overflade når denne skal males. Det kan være alt fra glat puds til meget kalkholdige overflader. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige maling til en hver overflade. Hvis ikke man gør dette kan man få problemer med at malingen ikke kan sætte sig ordentlig fast på overfladen, hvorfor at den altså skal males mere end en gang, eller potentielt skal males helt forfra med en anden type af maling. Dette er selvfølgelig en stor økonomisk omkostning og meget tidskrævende, hvorfor det er vigtigt at være sikker i sin sag, når det kommer til valg af maling og maling af facader blandt andet.

Netop pudsede facader plejer ofte at være forholdsvis nemme at male, da puds jo er en glat overflade. Derfor vil overfladen kunne males med rulle og pensel, på samme måde som man ville male på vægge eller loft

Er du i tvivl om valget af maling, så tag billeder og præsenter i dit lokale byggecenter. Alternativt kan der indhentes 3 gratis og uforpligtende tilbud på opgaven, hvis du overvejer om ikke en erfaren maler skal udføre opgaven. Det koster ikke noget at få tilbuddene, og det er på samme tid fuldstændig uforpligtende.

Der findes så mange forskellige overflader at det kan være svært at finde ud af hvad der kræves for at male dem. Et andet eksempel få facadetyper kan være eternitfacaden, som kræver en særlig type af maling. Opgaven er ikke svær at udføre, hvis bare der er styr på både valg af udstyr og maling, samt det rette tilbehør. Netop eternitmaling er en type af maling som både benyttes til eternittag, men også til facader beklædt med eternit.

solopgang med facademaling

Hvornår er det optimalt at få facaden malet?

Der er særligt to aspekter som spiller ind, når snakken går på hvornår man bør få malet sine facader. Det første er naturligvis om facaden rent faktisk har behov, og det andet er årstiden. Facademaling kræver at vejret er tørt og ikke for koldt. Det er ofte bedst at male facade i sommerens start eller slutning, hvor vejret er tørt, men hvor solen ikke nødvendigvis bager. Alternativt kan det gøres i foråret, hvor vejret fortsat ikke er for koldt.

Der er flere ting som kan indikere at facaden trænger til at omgang maling. Et af tegnene kunne for eksempel være at malingen begynder at blive blød, men det kan også være at den bliver grim i overfladen. Derudover kan det være værd at kigge på den generelle samlede tilstand på facaden. Det er ikke unormalt at der opstår revner, som skal repareres inden facaden kan males. 

Hvad koster maling af facaden

Det er svært at sige, hvor meget det koster at få malet facade. Det afhænger af flere faktorer, såsom hvor stor facadebygningen er, hvilket maling der skal bruges, og hvilken type facade der er tale om. Det kan dog siges at den overordnede pris pr. m2 for at få malet facade vil ligge på mellem 150-250 kr. Vi har udarbejdet en beregner til malerpriser, hvis du vil lege mere med prisoverslag.

Der er ingen regler eller reguleringer omkring, hvad en omgang maling af facaden skal koste. Det betyder, at der kan være stor prisforskel på de enkelte malere, og derfor er det en god idé at indhente flere tilbud, før man bestemmer sig for valget af den rette maler til opgaven. 

Her på Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis og uforpligtende, at indhente 3 tilbud på din næste maleropgave via vores samarbejdspartner. At få tilbud på maling af husfacade giver dig en idé om opgavens pris, men det er naturligvis fuldstændig op til dig, om du takker ja eller nej. Er prisen for høj, eller takker du nej af andre grunde? Så skal du ikke af med en eneste krone!

Hvordan maler man vinduer

Så nemt får du 100% gratis tilbud

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af malerarbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de facademalingstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 1 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?