gulvbelægning

Tid til ny gulvbelægning?

Bliv klogere på gulvbelægning

Der findes mange forskellige varianter af gulvbelægning. Det er ikke ligegyldigt hvilken typer af gulvbelægninng du vælger, hvorfor vi netop har skrevet dette indlæg her på Håndværkerpris.dk. Det er ærgerligt at stå med et færdigt gulv, der ikke er som forventet, er for krævende eller passer dårligt til dets funktion. Eksempler kunne være gulvbelægning i badeværelset, gulvbelægning i køkkenet eller gulvbelægningen i garagen.

Forskellige typer af gulvbelægning kan have stor æstetisk betydning. Gulvet gør en markant forskel for helhedsindtrykket af et rum. Du bør overveje, hvilken form for gulv der passer i de enkelte rum. Både i forhold til udseende, funktion, prisniveau og holdbarhed.

Gulvbelægning

FÅ 3 tilbud PÅ gulvbelægning

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på gulvbelægningsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Udendørs gulvbelægning

Der findes mange typer af udendørs gulvbelægning. Klassisk vil man benytte forskellige typer af sten, fliser eller træ, der kan være med til at skabe hyggelige rammer i form af en sten- eller træterrasse. Du kan ligeledes vælge at købe de såkaldte træfliser, ligeledes kaldet træklinker, der kan lægges på altanen som moduler. 

Netop træfliser gør det hurtigt at få lagt et pænere gulv på eksempelvis altanen eller terrassen. Modulerne er ofte billige, men holder sjældent mange sæsoner. Afmonteringen er heldigvis nem, hvis du senere beslutter dig for at få lavet en mere permanent løsning som eksempelvis en fliseterrasse.

Du kan længere nede på siden læse nærmere omkring forskellige typer af gulvbelægning. 

Indendørs gulvbelægning

Der findes mange typer af indendørs gulvbelægning. Klassisk findes der trægulve og flisegulve, der begge kommer i et utal af variationer, farver, former og priser.

Disse typer er ofte de mest slidstærke og langtidsholdbare løsninger, der dog også koster mest. Omvendt finder der vedligeholdelsesfrie og slidstærke produkter som linoleum og vinyl, der er billigere, men omvendt holder i kortere tid.

Har du rum og pladst til et træningsareal? Så er den stødabsorberende gummiflise netop dit valg til gulvbelægning i fitness. Denne type af flise kan klare, at vægt bliver sluppet og tabt, uden at stød går ned og ødelægger det underlæggende gulv. Det er netop derfor du kan se denne type af gummiflise til træning i landets fitness centre.

få nyt gulv - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig gulvlægger.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

BIllig gulvbelægning - hvad koster det?

Et er prisen på dit nye gulv, noget andet er funktionen og ikke mindst kvaliteten. Du behøves naturligvis ikke spendere halvdelen af arven. Det er dog en god idé, at tænke fremadrettet, når der alligevel investeres i fornyelse af gulvet – også selvom det er med billig gulvbelægning.

Prisen på gulvbelægning varierer efter, hvilken type af gulvbelægning du vælger. Vælger du en billig gulvbelægning, så risikerer du at det hurtigere bliver slidt og skal skiftes. Her handler det altså om at vurdere og vægte de forskellige typer om mod hinanden. Endvidere skal du overveje, om det eksempelvis skal være vandtæt gulv, hvis dette placeres i et vådrum.

Udover prisen på selve gulvet, bør du budgettere med en professionel gulvlægger, for at sikre det bedste resultat. DU skal overveje gulvets totale pris over de næste år, inklusiv vedligeholdelse. Eksempelvis vil trægulve holde længere end vinylgulve. 

Det kan naturligvis være svært at tage stilling til de mange spørgsmål omkring valg af gulv. Af samme grund anbefaler vi, at du læser op på de forskellige typer af gulve, danner en grundforståelse og indhenter tre uforpligtende tilbud fra gulvlæggere nær dig. Sådan sikrer du dig professionel rådgivning fra et gulvlæggerfirma, samt billig gulvbelægning.

Typer af gulvbelægning

Du har heldigvis flere forskellige typer af gulvbelægning, du kan få lov til at vælge i mellem. Klassisk vil de mest populære typer være: vinylgulve, linoleumsgulve, diverse trægulve, samt gulvbelægning i form af fliser og afslutningsvis epoxy gulve.

Prisen på de forskellige typer af gulvbelægning, vil typisk afspejle gulvets kvalitet og funktion. Et slidstærkt trægulv vil holde længere end et linoleumsgulv, men koster ligeledes mere at anskaffe. Er du nysgerrig på priserne, så afprøv eventuelt vores gulv prisberegner.

Ovenstående betyder dog ikke, at trægulvet vil egne sig bedst i alle rum. Overvej derfor grundigt, hvilke af nedenstående typer der egner sig bedst i dit hjem. Er du i tvivl? Så tag en uforpligtende snak med håndværkeren, i forbindelse med indhentning af 3 uforpligtende tilbud fra gulvlæggeren.

1. Trægulvbelægning

Er du på jagt efter noget mere slidstærkt, der ligeledes kan fåes i tonsvis af varianter? Så er det et trægulv du er på jagt efter. I denne kategori findes mange klassikere, som eksempelvis parketgulve, sildebensparketgulve, mere almindelige plankegulve eller det billigere alternativ i form af laminerede gulve. Se eventuelt vores guide til at finde et billigt trægulv.

Sildebensparket koster mange flere penge, end det simple laminatgulv gør. Det betyder naturligvis også, at sildebensparketgulve holder i mange år. Det er dog vigtigt at du gør op med dig selv, hvor stor en investering du er klar til at foretage, når du skal ud og vælge en ny type af gulvbelægning.

Hvis du vælger et solidt trægulv, så kan du risikere at dette holder længere tid end du lever. Bliver gulvet slidt? Så kan det ofte betale sig foretage en gulvafslibning på det – og er ridserne for dybe? Så kan du i stedet få foretaget en gulvafhøvling, der fjerner et lidt større lag, og efterlader gulvet som nyt igen.

2. Gulvbelægning linoleum

Præcis ligesom med vinyl, er linoleum gulvbelægning super praktisk og nemt at holde. Det er forholdsvis slidstærkt, praktisk og vedligeholdelsesfrit. Linoleum er et oplagt alternativ til vinyl i køkkenet, da det ligeledes er nemt at holde og rengøre. Her kan madrester hurtigt vaskes væk i den travle hverdag.

3. vinyl gulvbelægning

Vinyl bruges ofte i rum, der skal være nemme at rengøre. Det gør blandt andet vinylgulve populære på skoler og i offentlige bygninger, samt kontorområder. Vinylgulv er dog ligeledes oplagt at bruge i eksempelvis køkkener eller på badeværelser, da det er nemt at holde og desuden er vandafvisende.

Vi anbefaler at en gulvlægger lægger gulvet for dig, så samlingerne på dit vinylgulv “svejses” korrekt. Sådan sikrer du dig, at vand ikke kan trænge ned gennem gulvet.

4. Flisegulv

Flisegulvet kendes klassisk fra entre, bad og køkken. Grunden til dette er, at fliserne er både vandtætte, ekstremt holdbare og lette at rengøre i længden. En slidstærk flise kan klare de mange sko der går ind og ud gennem entreen – maden der bliver spildt i køkkenet – og vandet der pjasker i badet. 

Fliser findes i mange farver, former, priser og størrelser. Klassisk siges det, at store fliser ligesom spejle kan gøre rum større – små fliser kan omvendt gøre rum mindre.

5. Epoxy gulve

Afslutningsvis kan epoxy gulve overvejes. Kort forklaret er det en flydende masse, der blandes med en hærdes og bliver ekstremt hårdt når det er tørt. Du får en samlet overflade og et utrolig hårdført gulv med denne type.

Få tilbud på gulve - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af gulvarbejde.
Gør ligesom 60.000 andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de gulvlægningstilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?