Facaderens

Tilbud på rens af facader

Viden om effektiv facaderens

Har din facade set bedre dage? Måske den er ramt af uvejrets påførsel af skidt og snavs? Eller af en løbende opbygning af mos, alger og andet uønsket vækst? Uanset hvad, så er en facaderens løsningen, hvis din facade trænger til en overhaling. Rens og rengøring af facaden kan stå alene, eller bruges som forberedelse til enten maling eller imprægnering.

I dette indlæg gennemgår vi processen for facaderens, så du får en bedre forståelse for processen. Vi ser nærmere på de trin som rensen udføres i, hvordan holdbarheden forlænges bedst muligt, hvad du bør overveje samt hvordan du får det bedste tilbud – uanset om du skal have udført privat facaderens, eller facaderens til erhverv. 

Facaderens

FÅ 3 uforpligtende tilbud PÅ facaderens

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på facaderens. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er en facaderens

En facaderens kan sammenlignes med en dybdegående rengøring af facaden, hvor et højtryksanlæg bruges til udførelsen. Facaderensen har til formål at fjernes alger, mos og skidt, som vil sætte sig på facaden over tid. Facaderensen giver altså både et kosmetisk løft, men kan også bruges i forbindelse med eksempelvis facaderenovering, eller som forberedelse til efterfølgende maling eller imprægnering.

Til facaderens benyttes som nævnt højtryksrens. Her har professionele facaderens-firmaer adgang til værktøj af bedre kvalitet, hvilket i sidste ende kan give det bedste resultat. Begrundelsen finder du i forskellen mellem koldtvansrens og hedvandsrens.

Koldtvandsrensere kan ofte købes billigt og er derfor et populært valg for private, der selv ønsker at udføre facaderens. Dette er dog ikke den optimale løsning, da koldtvandsrensere blot fjerner de ydre lag af skidt, men ikke nødvendigvis har den kraft, som det kræves for den dybdegående rens. Hvis facaden skal renses i bund med koldtvandsrens, så kræver det derfor et højere tryk end ved hedvandsrens. Det høje tryk kan potentielt slide mere på overfladen af facaden eller murværket.

Hedvandsrenseren er derfor det helt rigtige valg, når det kommer til professionel facaderens. Ved hjælp af et højtryksanlæg, der arbejder med varmt vand op til 120 grader, kan der renses i dybden ved lavere tryk end ved brugen af koldtvandsanlæg. Ikke nok med det, så kan de høje temperature betyde, at der ikke er brug for kemikalier til rensningen, hvilket skaber en mere miljøvenlig facaderens.

Facaderens er altså en dybdegående rengøring af facaden, som kan og ofte bør udføres af professionelle med højtryksrensende hedvandsrensere for det bedste resultat. Ønsker du uforpligtende tilbud på din facaderens, så anbefaler vi indhentningen af 3 uforpligtende tilbud, da der potentielt kan være mange penge at spare! – mere om dette senere i artiklen her.

Rens og facadeimprægnering

Når først facaden har fået sin dybdegående rens via højtryk, så vil denne fremstå både pæn og præsentabel. Det kan i enkelte tilfælde være nok, men ofte vil det være en god idé at overveje yderligere behandling. Helt klassisk så har du her to muligheder, afhængigt af hvordan din facades tilstand er. Er du i tvivl, så kan en professionel og lokal håndværker fra et facaderensfirma naturligvis kunne hjælpe med vurderingen.

Den klassiske løsning som typisk anbefales i samspil med rensningen af din facade, ja det er imprægnering. Det gør sig både gældende ved facaderens, men også fliserens med imprægnering eller terrasserens med imprægnering er klassiske løsninger, som typisk udføres og anbefales som én samlet pakkeløsning. Det skaber simpelthen bedst værdi. Er facaden meget slidt, så kan maling være et andet alternativ.

Grunden til at netop facaderens med imprægnering er så godt et makkerpar, det findes i kombinationen af den dybdegående rens, suppleret med en efterfølgende forsegling af overfladen.

Rens af murværk

Imprægneringen er nemlig en form for væske der fordeles på overfladerne og trænger ind i overfladen. Det gør at du får en overflade som er vandafvisende og dermed modstandsdygtige overfor alger og mos, samt sikre at overfladen modstår vind og vejr på bedste vis. Det giver samtidig også en overflade som er nemmere at holde ren og som samtidig fremstår meget flot og præsentabel.

Hvordan udføres rensning af facader

Typisk vil en facaderens foregå efter samme simple rækkefølge. Det udførte arbejde tager udgangspunkt i et indledende forsøg, hvor der opmåles og gives et konkret tilbud. Mange virksomheder tilbyder ligeledes en gratis prøverens af cirka en kvadratmeter, så du kan se effekten. Vælger du at booke uden præcis opmåling, så vil medarbejderen typisk starte med dette på dagen for arbejdets udførsel, så du får den præcise pris.

Med ovenstående på plads, så er det blevet tid til selve udførslen af facaderensen. Her bør du først og fremmest selv sørge for at fjerne alle større elementer som lyskæder, pyntegenstande og andet som kan hænge i vejen for selve rensningen. Står der møbler i vejen på jorden, som kan besværliggøre bevægligheden for medarbejderen, så stil ligeledes dem til side.

Herefter vil algevirksomhedens medarbejder starte med at vaske facaden med sin hedvandsrenser. Det er en effektiv renser der via højtryk renser fliserne i bund. I visse tilfælde kan der fordeles skum eller andre elementer, som hjælper eller effektiviserer arbejdet. Dette aftales i forbindelse med tilbudsindhentning.

Når selve rensen er færdig og væggen er tør, så kan der udføres en efterfølgende imprægnering. Dette skal potentielt gøres på en dag for sig. Imprægneringen skal både sikre at fliserne bevarer deres forseglede og afvisende overflade, samt  at der ikke kommer alger og andet uønsket tilbage på facaden. Til sidst har du en facade, som ser flot og ny ud, og som samtidigt er beskyttet af en effektiv imprægnering.

billig facaderens - sådan fungerer det

Det har aldrig været nemmere, at finde en billig facaderens.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Forskel på facaderens og algebehandling af facade

For den normale dansker kan algebehandling af facaden og facaderens lyde som to identiske ting, men der kan være forskel på både ydelserne, arbejdsmetoden, men desværre også på hvad virksomhederne kalder ydelserne og hvordan de præsenterer dem. Det er heldigvis ikke særlig kompliceret, men yderst relevant at vide, når der indhentes tilbud på en given opgave.

Algebehandling af facaden handler om at fjerne alger fra facaden. Det gøres ved at anvende såkaldt algemiddel, som sprøjet ud på facaden. Samme behandling kan endvidere bruges på andre overflader. Når der arbejdes med algemiddel, så gøres det udelukkende i kampen mod algerne. Midlet går ind og opløser algebelægningen, hvorefter vind og vejr med tiden vil fjerne de løsrevne alger. Det er altså en behandling som ofte er billigere og mere skånsom, men som skal bruge 3-6 måneder, før den giver fuld effekt.

Ser vi omvendt på facaderens, så er dette en rengøring af facaden via højtryk, hvor der anvendes skum, damp, varmt/koldt vand eller en blanding af disse. Dette er en meget kraftigere behandling, som fjerner alger, snavs og skidt, som algemidlet ikke kan fjerne alene. Fordelen ved denne behandling er at den giver et hurtigere resultat, men som ofte kan være en smule dyrere end algebehandling. Skal vi se på en enkel ulempe, så kan højtrykket være en smule slidende, hvilket dog kan kompenseres ved brugen af professionelt udstyr med korrekt tryk og eventuel maling eller småreparationer på meget gamle vægge.

Kort sagt, så handler algebehandling om at fjerne alger fra facaden, hvorimod facaderens er en kraftigere rengøring af facaden, som både fjerner alger, snavs og skidt. Det er vigtigt at vide hvad man skal vælge, når der indhentes tilbud på en given opgave, da der kan være stor forskel på prisen og resultatet af de to behandlinger. Virksomhederne tilbyder begge ydelser og kan også guide dig i valget af den rette løsning. Prøv selv – indhent 3 uforpligtende tilbud nu.

Hvad koster facaderens?

Vi har hos Håndværkerpris.dk undersøgt markedet for facaderens som enkeltydelse, men også i kombination med en efterfølgende imprægnering. Priserne afspejler den difference som kan findes i markedet og underbygger hvorfor det er så vigtigt, at indhente flere tilbud på samme opgave.

Via vores undersøgelse har vi hentet priser ind fra en række af landets største leverandører af facaderens og facaderens med imprægnering. Her har vi fundet en prisforskel i facaderens som enkeltydelse fra 45 til 55 kroner, samt en prisforskel ved facaderens med imprægnering svingende fra 65 til 75 kroner.

For at stable et simpelt eksempel på benene, så vil prisen ved et facadeareal på 200 kvadratmeter altså koste mellem 9.000 og 11.000, hvilket giver en difference på 2.000 kroner alene for ydelsen. Hertil kommer eventuelle tillægsydelser eller andet, som aftales når tilbuddet indhentes. 

Tager vi udgangspunkt i fliserens med imprægnering, så vil prisen variere mellem 13.000 og 15.000 kroner. Altså ligeledes en difference på 2.000 kroner.

Rens af vægge

Konklusionen på vores mindre undersøgelse er, at det absolut betaler sig at indhente flere tilbud på samme opgave, da prisforskellen kan være meget store. Dette gælder ikke kun for facaderens, men for alle typer af håndværksydelser. Det er derfor en god idé at indhente mindst tre forskellige tilbud, så du kan vælge den bedste løsning for dig. Vil du have en bedre forståelse for prisen på din opgave, så indhent 3 gratis og uforpligtende tilbud med det samme. Klik her!

Facaderens til erhverv

Størstedelen af danske facaderensnings-firmaer er som udgangspunkt ligeglade med, om du er virksomhed eller privat person. De hjælper med glæde! Særligt for erhvervslivet kan der dog være en del at spare, hvis der er tale om vedvarende kontrakter og løbende vedligehold, da dette naturligvis er noget som firmaer der beskæftiger sig med facaderens ønsker at udføre. Er du privat kan en identisk serviceaftale på facaderens ofte tegnes.

Uagtet om du skal have facaderens til erhverv eller privat, så bør du sørge for at få flere bud på den samme opgave. Både som engangsydelse, men i særdeleshed også hvis du skal finde en fast samarbejdspartner til vedligeholdelse. Husk at sammenligne priser, men også kvalitet i udførelsen. Det giver mest mening at sammenligne facaderensningerne på det samme område, da det er her man får det bedste overblik og de bedste priser. Til sidst kan du også benytte dig af anmeldelser fra andre kunder, så du kan se hvilket facaderensnings-firma der har den bedste service. Her kan du hurtigst slå firmaet op, når du har indhentet 3 uforpligtende tilbud på din opgave.

Har du flere opgaver som eksempelvis vinduespudsning eller andre områder såsom fliserens, tagrens, træterrasserens eller lignende, så kan de også håndteres af de fleste facaderensnings-firmaer. Her vil der endvidere være noget at spare, hvis flere ydelser slås sammen til én opgave.

Find et facaderens firma - få 3 gode tilbud

Leder du efter et facaderensfirma, som kan være behjælpelige med rens af din facade? Der findes mange virksomheder på markedet, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på ydelser og prissætning. Det første du bør undersøge er, hvilke typer af facaderens virksomheden tilbyder. Visse steder bliver du tilbudt facaderens som enkeltydelse, andre steder omfatter prisen både facaderens og imprægnering.

Hvis du vil være sikker på at få en skarp pris på dine ønskede opgaver, men ikke gider at bruge en gammeldags telefonbog, tage chancen via Google eller blot at bruge den lokale, så er der godt nyt til dig. Via sammenligningstjenester kan du på cirka 5 minutter anmode om 3 uforpligtende tilbud, der matcher dine behov. Det er genialt, da du får mulighed for at undersøge og sammenligne de forskellige virksomheders ydelser og priser.

Du kan altså nemt, hurtigt og 100% uforpligtende finde svaret på, hvad du bør betale for din facaderens, da du nu har indtrykket fra tre forskellige virksomheder. Hvis du ønsker kan du også acceptere et af tilbuddene direkte fra sammenligningstjenesten, og dermed undgå det kedelige arbejde med at skulle ringe rundt til facaderens firmaer. Sådan får du en skarp pris på hurtig udførsel af facaderens.

flotte bud på maling af facade

Få tilbud på facaderens - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af facaderens.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de facaderens-tilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 1

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?