Kattelem i glasdør

Har du først prøvet at have en udekat, så ved du med garanti hvor meget arbejde der er i at lukke den ind og ud. Det stiller krav til dig som ejer samtidig med at du er mere låst i din hverdag, da hjemmet ikke kan efterlades med åbne døre. Hvis du er nået til stadiet hvor din kat skal have sin egen entre, så kan en kattelem i glasdør være løsningen. 

Ved at montere kattelemmen i en glasdør- eller et vindue, kan din kat frit bevæge sig ind og ud som det passer den. Da katten er både nataktiv og selvstændig, er dette noget der vil øge trivslen markant. Samtidig slipper du for at blive vækket, når katten på ny vil lukkes ud og ind.

kat der sidder i døren

Montering af kattelem i glasdør

Der findes efterhånden et bredt udvalg af forskellige kattelemme på det danske marked. Endvidere findes der mange kattelemme, der er beregnet til montering i glas – eksempelvis en glasdør, eller i et vindue. Din lokale glarmester kan potentielt hjælpe dig med at finde en kattelem, men ofte vil det være nemmest hvis du finder den selv.

Når du vælger en kattelem skal du huske at tage højde for størrelsen på din kat. Endvidere skal du overveje hvor denne skal monteres, samt om du eventuelt ønsker en kattelem med chip, så kun dig egen kat kan bruge lemmen. Vælger du en kattelem i det lidt højere prisleje, så kan visse udgaver endda fjernstyres fra mobiltelefonen, så du hele tiden har styr på, om din kat er ude eller inde. Ligeledes kan lemmen låses herfra, hvis du ønsker at holde din kat inde. Ofte vil der på selve pakken til kattelemmen stå, hvor meget plads der skal være rundt om selve kattelemmen. Ofte vil det kræves, at der skal være 10-12 cm glas i ruden, for at denne holder til monteringen af en kattelem.

Pris på kattelem og montering i glasdør

En traditionel kattelem kan fås til priser helt ned mod 150 kroner. Her taler vi naturligvis om en billigere løsning, hvorfor det må forventes at kvaliteten er derefter. Kigger vi i den anden ende af skalaen, så finder der kattelemme til op imod 2000 kroner. Her finder du udgaver også udgaver som kattelem med chip, der kan monteres i din glasdør. 

Også i mellemstadiet findes kattelemme med og uden chips til 3-500 kroner. Konklusionen er altså, at der er varianter og muligheder i alle prisklasser. Husk dog på at kattelemmen skal monteres og ofte vil sidde på sin plads i mange år – det kan derfor være en god idé, at overveje kvalitet i dette tilfælde.

kattelem pris

Ønsker du ikke selv at prøve kræfter med montering af din kattelem i døren, eller endnu værre med montering af en kattelem med chip i glasdør? I så fald vil en erfaren glarmester være dit bedste bud på en løsning, der også holder langt ud i fremtiden. Udover prisen på selve kattelemmen, så vil en professionel glarmester koste omkring 3-500 kroner i timen.

Kattelem i vinduer og termoruder

Oftest vil en kattelem kunne monteres i forskellige typer af vinduer og døre, båd i træ, men også i glas. Afgørende er det dog hvilken type af rude du har, for det er ikke sikkert at kattelemmen kan monteres i alle typer. Overvejer du hvordan montering af kattelemmen i vindue vil foregå, samt om det er muligt, så kan det være en god idé at undersøge hvilke typer af vinder og ruder du har, før du køber selve kattelemmen. Alternativt kan en dygtig glarmester naturligvis hjælpe med rådgivning, montering og eventuel udskiftning. 

KATTELEM I TERMORUDE

Som nævnt kan der være forskel på typen af glas, hvilket har en betydning for, om det er muligt at montere en kattelem i vinduet eller dørens rude.

Når vi kommer til termoruder så er det muligt, men der er et lille men. Glarmesteren har som udgangspunkt ikke mulighed for at skære i en eksisterende termorude, for at montere din kattelem. Derfor kan det være nødvendigt at skære en ny rude i samme størrelse, med hul til kattelemmen, som efterfølgende kan monteres i vinduet eller døren.

Hvis du ønsker termoruder med hul til kattelemmen bør du derfor kontakte en eller flere glarmestre, for at modtage tilbud på opgaven. Netop glarmesteren kan vurdere din enkelte situation, så du får den bedste og billigste løsning på kattelem i termoruden.  

Kattelem i termovindue

Andre typer af glas kan være lettere at arbejde i. Hvis selve vinduet holder og ruden er i god stand, kan det potentielt være muligt at installere kattelemmen direkte i den eksisterende rude. Er ruden af ældre dato, er den beskadiget eller ridset, så kan det overvejes om denne skal udskiftes med det samme. 

Kan man få en isoleret kattelem?

En af bekymringerne omkring montering af kattelemme i vinduer eller glasdøre kan være, om det efterfølgende vil suse ind med kold luft. Det er en god overvejelse, som er værd at have i tankerne før beslutningen træffes.

Du kan få kattelemme med optimeret isoleringsevne – altså en isoleret kattelem. Vær dog opmærksom på at en kattelem monteret i glasdør eller rude, aldrig vil være ligeså godt isoleret, som hvis der intet hul var. 

Du kan komme tæt på, men ikke 100%. Optimalt placeres kattelemmen ved døre hvor der ikke er direkte træk / påvirkning af vind, hvis muligt.

Montering af kattelem

Der er forskel på hvilken håndværker du skal have fat i, afhængigt af hvor din kattelem skal monteres. Skal du have foretaget en montering af kattelem i dør, altså en traditionel dør, så vil det som udgangspunkt være en tømrer som kan udføre opgaven. 

Er det omvendt montering af kattelem i glasdør eller montering af kattelem i glasruder som er overvejelsen, så vil det være en glarmester som udfører opgaven. Om du vælger en traditionel kattelem eller en kattelem med chip er op til dig, men uanset hvad, så bør du overveje din strategi, når det kommer til indhentning af tilbud på installeringen.

 

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 4.5 / 5. Antal stemmer 6

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?