Hvor meget maling skal man bruge?

Står du over for en ny maler opgave og vil du hellere lave arbejdet selv, end at lade en professionel maler hjælpe? Det kan være en hjernevrider lige at finde ud af, hvor meget maling der egentlig skal bruges til opgaven. Det kan blandt andet have indflydelse hvor godt malingen dækker, hvor mange lag der skal males og hvor stort et areal der skal dækkes.

Hvor meget maling skal man bruge? I dette indlæg ser vi nærmere på, hvor stor en mængde af maling du har brug for. Vi gennemgår hvilke overvejelser du bør gøre dig, samt hvor mange kvadratmeter en given mængde af maling egentlig dækker. Afslutningsvis finder du formler og fremgang til beregning af liter maling til lige netop dit nye malerprojekt.

Maler pris

Få fat i en professionel maler

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på maleropgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvor meget maling pr. m2?

En liter maling vil i de fleste tilfælde kunne dække 6-7 m2. Den præcise dækning afhænger af den specifikke maling, hvorfor du bør læse nærmere på malerbøtten før du køber denne. Der kan ligeledes være forskel på, hvor godt den enkelte maling dækker. skal du male med hvidt på en gul væg? Så kan der ligeledes være behov for flere lag, end hvis en gammel hvid væg blot skal friskes op. Skal du dække en anden farve eller er du i tvivl om dit behov for maling? Så bør du tale nærmere med den lokale farvemand eller tage kontakt til en professionel maler.  

Hvor langt rækker 10 liter maling?

Det fremgår altid af bøtten for den enkelte maling, hvor meget netop denne maling dækker. En spand på 10 liter, vil som udgangspunkt kunne dække omkring 60-70 m2 overflade, ved et lag maling. Ofte vil det kræve flere lag, for at malingen dækker nok til at resultatet bliver pænt.

Skal du have malet 60 kvadratmeter? Så vil du have behov for cirka 10 liter maling for et lag. Skal du male 90 m2? så vil behovet altså være omkring 15 liter og er størrelsen omkring 120 m2? Så vil behovet være cirka 20 liter.

udregning af kvadratmeter

En kvadratmeter betegnes også som m2 eller kvm. Helt simpelt er en kvadratmeter en firkant, med hvor alle siderne er kvadratiske – altså lige lange. På almindeligt dansk er en kvadratmeter altså en firkant, hvor alle siderne er en meter lange. Har du to kvadratmeter? Jamen så svarer det til at du stiller to af de kvadratiske firkanter op ved siden af hinanden. 

Ved udregning af antal kvadratmeter på væggen, gulvet eller enhver anden overflade, kan dette gøres ved at gange to af siderne med hinanden. Du kan altså måle fra gulv til loft og gange dette med væggen længde, for at finde væggens overfladeareal i m2. Se eventuelt de to eksempler herunder.

Eksempel 1: Væggens højde: 3 meter, Væggens længde: 7 meter. Samlet areal m2: 21.

Eksempel 2: Væggens højde: 3,20 meter, væggens længde: 8,88 meter. Samlet areal m2: 28,41 m2.

Beregn mængden af maling

Før du går ud og køber en ordentlig omgang maling, så bør du altid måle hvor mange m2 du skal have malet. Er du i tvivl om beregningen, så se nærmere på vores oversigt over formler til beregning af maling herunder. Det er naturligvis kun vejledende, hvorfor du bør overveje hvor mange gange dine vægge har brug for at blive malet. Flere lag medfører behovet for mere maling og der kan være forskel på hvor godt maling dækker.

For at beregne mængden af maling, skal du måle rummets længde og højde, inklusiv døre og vinduer. Herved får du den samlede overflade på områder der skal males. Herunder kan du se hvilke metode der benyttes til af finde antal m2 på forskellige områder. Sørg for at notere antallet af m2 på alle de overflader der skal males, hvorefter tallene kan lægges sammen og du kan købe din maling.

Udregning af kvadratmeter væg: Højde x længde

Udregning af kvadratmeter loft: Længde x bredde

Udregning af kvadratmeter dør: Højde x længde

Udregning af kvadratmeter vindue: Højde x længde x 0,5 (Ganges med 0,5 grundet glasset)

Når først du går i gang med at male, så er der en række ting du bør være opmærksom på, for at opnå det bedste resultat. Skal du til at male? Tag et kig på vores indlæg: Undgå striber når du maler – for sådan får du det bedste resultat.

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?