Skibsplankegulve – et plankegulv med ekstra kant

Skibsplankegulve hører næppe kun til på skibe, på trods af et lidt sjovt navn. Et skibsplankegulv tilfører både gulv og hjem en ekstra detalje, der bemærkes når man træder ind i rummet. Gulvene vil ofte have en blød og pæn overflade, i lyst eller mørkt træ, der brydes af de tværgående fuger i eksempelvis sort, hvid eller grå. 

I dette indlæg ser vi som en del af vores guide til gulvtyper, nærmere på netop skibsplankegulve. Hvad koster et skibsplankegulv? Hvad bør man overveje? Og hvad er forskellen på et plankegulv og et skibsplankegulv egentlig? Bliv klogere herunder eller indhent 3 uforpligtende tilbud med det samme.

Skibsplankegulve

Få lagt et skibsplankegulv

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er et skibsplankegulv

Lad os starte med det basale. Hvad er et skibsplankegulv egentlig? Et skibsplankegulv er helt simpelt et normalt plankegulv, hvor der i mellemrummet mellem brædderne eller plankerne lægges en fuge. Fugen er i sig selv dekorativ, men sørger ligeledes for, at der ikke ryger skidt og snavns ned i rummet mellem plankerne i dit nye skibsplankegulv.

Fugerne der lægges tilfører rummet et lille twist, hvilket vil bemærkes af boligens gæster. Traditionelt kommer gulvene fra skibe og det maritime miljø, men gulvene er nu ligeledes kommet ind i danskernes hjem. Særligt mørke skibsplankegulve kan tilføre både dybde og blødhed, hvilket vil skabe en varm og hyggelig atmosfære. 

Det originale skibsplankegulv er mørkt træ, med sorte gummifuger. Det er dog ligeledes muligt at vælge fuger i både grå og hvid, samt at finde lyse skibsplankegulve. På trods af historien, så vil de mørke fuger, altså grå og sort, gå godt i et lysere gulv. Omvendt kan den lyse fuge ligeledes være smuk i mørkere træ, da der skabes en tydeligere kontrast. Er du i tvivl om denne del, så vil en gulvlægger med erfaring inden for skibsplankegulve uden tvivl kunne hjælpe.

Skibsplankegulv - hvad skal jeg overveje?

Et skibsplankegulv kan lægges i stort set hele huset. Det er dog nødvendigt, at rummet er tørt. Det betyder at gulvtypen næppe vil være et godt match med fugtige kældre, eller husets badeværelse. Lægges gulvet i køkkenet, så vær opmærksom på at vand skal tørres væk, så det ikke trænger ned i gulvet.

Da skibsplankegulve er forholdsvis omkostningsfulde at få lagt, er det ofte familiens mest benyttede rum, der får netop denne type af gulv. Her tænkes særligt på stue- og spisestue, entre, gangarealer og værelser. Gulvet er slidstærkt og har en lang levetid, hvorfor det ligeledes er en god løsning, hvis det er tid til udskiftning af det eksisterende, bærende gulv.

Hvad koster et skibsplankegulv?

Da skibsplankegulve basalt set er plankegulve, med en gummifuge, vil prisen være nogenlunde den samme – hvis ikke lidt over. Plankegulve er i sig selv en stor investering, men har ligeledes en levetid der potentielt overstiger din.   Et traditionelt plankegulv koster mellem 300-1000 kroner pr. m2, afhængigt af materialer, opbrydning af dit gamle gulv, specielle ønsker, det samlede areal og meget andet. Et skibsplankegulv vil koste en smule mere. Da plankegulve netop er en stor investering, anbefaler vi at du indhenter 3 uforpligtende tilbud – nemt, hurtigt og gratis. Sådan sikrer du dig, at du får den bedste pris, på dit nye gulv. Er du ikke tilfreds? Så er det ligeledes omkostningsfrit at takke nej.     

Overlad skibsplankegulvet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD: