Filtsning af facade
Filtsning af hus, facade eller murværk?
filtsning af huse & facader
Filtsning af facader, murværk eller hele huse kan være en oplagt løsning, hvis udseendet trænger til et løft.
Når en murer filtser, så påføres et tyndt lag puds, hvorefter et filtsebræt trækkes over for at skabe en jævn overflade. Murværket vil efterfølgende kunne skimtes gennem laget.
Filtsning er et relativt billigt alternativ ved facaderenovering. Her på siden kan du læse alt om arbejdet, finde priseksempler og indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud.
Tilbud på filtsning - uforpligtende
I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud på filtsning.
De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.
MODTAG TILBUD:
Hvad er filtsning?
Filtsning er en specifik metode inden for facadepudsning, der anvendes, når man ønsker at bevare synligheden af murstenenes struktur gennem et tyndt lag mørtel.
Målet med filtsning er at skabe en overflade, hvor murstenenes tekstur og konturer stadig kan anes, selvom der er påført mørtel.
At filtse husfacader og murværk er en typisk efterbehandling ved facaderenovering.
Både teknikken og valget af farve kan være med til at give huset er nyt udtryk og vil typisk være både hurtigere og billigere end eksempelvis maling af facaden.
hvad koster filtsning?
Filtsning koster mellem 300 og 450 kroner pr. m2. Prisen på filtsning afhænger af opgavens omfang samt behovet for ekstraudstyr, som stillads eller lift.
Større projekter har typisk en lavere kvadratmeterpris, hvilket kan gøre det mere fordelagtigt at få udført en større filtsningsopgave på én gang – eller i kombination med andre opgaver til din murer.
Ved at bruge vores prisberegner kan du nemt få en idé om pris på filtsning af facaden og alternativer ved facaderenovering.
Vil du have en specifik pris? Så indhent 3 tilbud på opgaven – gratis og uforpligtende.
Pris på filtsning af hus
Når det kommer til filtsning af hus, afhænger prisen af husfacadens samlede størrelse. Eksempler på pris for filtsning af hus:
- 100 m² facade: 30.000-45.000 kroner
- 200 m² facade: 60.000-90.000 kroner
Pris på filtsning af facade
Filtsning af facade alene er en løsning, hvis du ønsker at opfriske eller renovere facaden uden at skulle dække hele huset. Priseksempler for filtsning af facade:
- 50 m² facade: 15.000-22.500 kroner
- 120 m² facade: 36.000-54.000 kroner
Pris på filtsning af murværk
Hvis du kun ønsker at få lavet en mindre filtsning af murværk, fx til mindre områder eller enkelte vægge, er prisen for filtsning af murværket også afhængig af kvadratmeterprisen. Priseksempler for filtsning af murværk:
- 10 m² murværk: 3.000-4.500 kroner
- 20 m² murværk: 6.000-9.000 kroner
Prisberegner
uforpligtende tilbud på filtsning?
Det har aldrig været nemmere, at finde en billig murer.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple processer:
Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.
MODTAG TILBUD:
processen ved filtsearbejde
Processen ved fitsearbejde er relativt simpel.
Først rengøres muren for at sikre optimal hæfteevne. Hvis murværket er meget medtaget, kan sandblæsning af huset være nødvendigt..
Hvis muren er i god stand – uden behov for reparation eller omfugning – påføres herefter et tyndt lag mørtel. Denne metode er ofte lettere end spartling, da den kræver mindre dækkeevne.
Når mørtlen er fingertør, bruges et filtsebræt til at bearbejde overfladen i cirkulære bevægelser. Dette skaber svage cirkulære mønstre og lader murstenenes detaljer træde frem gennem mørtlen, hvilket giver facaden et rustikt og autentisk udtryk.
Overvejelser før filtsning
At filtsning af facaden kan give et smukt og rustikt udtryk, men før du påbegynder projektet, er det vigtigt at overveje nogle vigtige faktorer.
Her er de centrale overvejelser, du bør tage med i planlægningen.
Murværkets tilstand
Inden filtsning, bør du vurdere murværkets tilstand. Det gælder særligt fugerne mellem murstenene.
Er fugerne slidte eller beskadigede, kan det være nødvendigt med en omfugning af murværk først. I samme omgang bør mursten med skader udskiftes.
En professionel gennemgang af murværket kan hjælpe dig med at afgøre, om omfugning er nødvendig, eller om muren er klar til filtsning.
Farvevalg
Farvevalget er vigtigt, da det sætter det endelige præg på facaden. Den mørtel eller tyndpuds som bruges til filtsning fås i mange farver, men de mest populære er neutrale nuancer som hvid, grå, beige og sandfarve.
Tænk over, hvordan farven vil spille sammen med husets øvrige arkitektur og omgivelser. Vær også opmærksom på, at mørkere farver ofte fremhæver ujævnheder, mens lysere farver kan kræve hyppigere vedligeholdelse for at holde sig pæne.
Alternativer til filtsning
Ved facaderenovering er filtsning blot en af flere efterbehandlinger, der kan give husets facade eller murværk nyt liv. Hvilken løsning du går med kan du eventuelt drøfte ved indhentning af tilbud, så mureren ligeledes kan give sin personlige anbefaling.
Et alternativ til en filtset facade kan være, at få lagt et tykkere lag puds på denne. Ved pudsning af facade fordeles et jævn og tykkere lag, som vil dække murværket komplet. Der kan eventuelt isættes et armeringsnet, såkaldt netpuds af facade, for øget robusthed.
tilbud på filtsning - sådan gør du
Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af filtsearbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk.
Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!
Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de filtse-tilbud du har modtaget.
Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
Spørgsmål og svar om filtse-arbejde
Hvad koster det at filtse et hus?
Det koster 300-450 kroner pr. m2 at filtse et hus. Skal du have filtset 150 m2, så vil prisen være 45.000 – 67.00 kroner.
Prisen afhænger blandt andet af opgavens samlede størrelse og eventuelt behov for forudgående reperationer eller forberedelser. Du skal desuden være opmærksom på at valget af håndværkerfirma kan have stor indflydelse.
Hvilke farver kan jeg vælge?
Ved filtsning er det kun fantasien der sætter grænser, når det kommer til farvevalget. Tyndpuds som benyttes til filtsning og vandskuring kan købes i alverdens farver.
Hvad er forskellen på filtsning og vandskuring
Filtsning og vandskuring er to forskellige teknikker, der giver hvert sit udtryk. Filtsning lader murens struktur skinne igennem og skaber en rustik overflade med svage mønstre, mens vandskuring giver en mere jævn og dækkende finish.
Hvad koster filtsning pr. m2?
Du kan forvente en pris pr. kvadratmeter på 300-450 kroner. Yderligere omkostninger kan forventes, hvis der er behov for eksempelvis stillads ved arbejde i højden. For at få den bedste pris anbefaler vi, at du indhenter flere håndværker tilbud på din opgave.
Kan jeg selv udføre filtsning
Filtsning og eventuelt forudgående vurdering af murværkets tilstand, samt reparation, kræver forståelse for murerarbejde og godt teknik. Det kan potentielt være muligt selv at udføre arbejdet, men vi anbefaler som udgangspunkt brugen af et murerfirma.
Hvordan får jeg de bedste tilbud på filtsning?
Du får de bedste tilbud på filtsning ved at indhente 3 uforpligtende tilbud på arbejdet. Sørg for at sammenligne priser og se nærmere på virksomhedens eventuelle referencer.
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 7
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?