Laminatgulv - Hvad, hvordan, hvorfor og hvor meget?
Hvis du er på jagt efter et let vedligeholdt, rengøringsvenligt og holdbart gulv – så er det laminat du søger! Laminatgulve er populære, slidstærke og kan efterhånden købes i et bredt udvalg af designs og print.
Gulvet er forholdsvis billigt og ser pænt ud. Grunden til den lave pris findes i, at kernen af opbygges af sammenpressede træfibre eller MDF plade, der så efterfølgende er overtrukket eller lamineret, for at fremstå som værende et rigtigt gulvbræt. Laminatgulvet er ofte tynd, hvorfor det skal lægges på et eksisterende undergulv. Du får altså et nyt gulv, til en god pris.
brug for en smule hjælp?
På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.
Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.
100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.
MODTAG TILBUD:
Hvad er et laminatgulv?
Inde i kernen af et laminatgulv, finder du træplader i form af enten sammenpressede træfibre eller den velkendte MDF plade. Denne kerne bliver efterfølgende lamineret, med et af mange mulige motiver eller mønstre. Oftest vil dette mønster være billeder af rigtigt træ eller sten, så det laminerede stykke træ fremstår som et rigtigt trægulv.
Laminatgulvet er kendetegnet ved at være yderst praktisk. Det er slidstærkt og nemt at rengøre, hvilket blandt andet passer godt ind i hverdagen hos børnefamilier, eller som gulv til familier med kæledyr. Skulle skaden ske? Så er det nemt at tørre gulvet op, støvsuge eller vaske det. Af samme grund er gulvet populært i entreer, gange, køkkener og stuer.
Laminatgulve er tynde. De går ind under kategorien flydende gulve, og skal altid lægges på et eksisterende undergulv, som eksempelvis beton- eller trægulve. Resultatet vil forandre rummet totalt – og laminatgulve ligner til forveksling andre dyrere gulve, til en lavere pris. Skulle du være interesseret i et laminatgulv, så kan du indhente 3 uforpligtende tilbud – nemt, hurtigt og 100% gratis. Takker du nej? Så er det fortsat omkostningsfrit for dig.
Hvordan lægger man laminatgulv?
Er du en sand gør-det-selv type? Så kan det lade sig gøre, at lægge et laminatgulv selv. Vigtigst af alt er det, at du har styr på opmåling og underlag. Før gulvet lægges skal du nemlig sikre dig, at undergulvet er lige. Det må ikke hælde mere end 2 millimeter, per 2 meter. Desuden skal du have styr på at montere fugtspærre, hvis undergulvet er af beton. Er undergulvet af træ? Så kan der købes en form for filt, til at placere mellem gulvene. Afslutningsvis skal du kunne danne dig et overblik over, hvordan gulvet skal lægges, samt at købe ind til dette selv.
Om du vælger at udføre arbejdet selv, eller at benytte dig af en gulvlægger? Det er op til dig selv. Vi anbefaler dog altid, at indhente 3 uforpligtende tilbud på gulvopgaver.
Når gulvet kommer hjem, er det en god idé at lade det stå og vende sig til rummets temperatur. Efterfølgende kan du gøre klar til montering af det nye gulv.
Overordnet bør gulvet lægges svømmende, hvilket betyder at det lægges løst på undergulvet. Sådan sikrer du at gulvet kan arbejde, når det udvider sig om sommeren.
Feren skæres af det første bræt, der placeres omkring 1 cm fra den længste væg i rummet. Herefter klikkes eller limes det næste brædder på, indtil gulvet er færdiglagt. Sørg for at der er 1 cm ind til væggen, hele vejen rundt. Det kan være nødvendigt at skære til i længderne, samt i bredden på de sidste brædder. Sørg altid for at købe lidt ekstra antal m2, så du har noget at give af. Aflever eventuelt overskud tilbage, eller gem som en reserve.
Hvad koster laminatgulv?
Gulvet er i den billigere ende og koster helt ned til 80-100 kroner, per kvadratmeter. Sørg for at vælge en god kvalitet, så du sikrer at dit gulv holder langt ud i fremtiden. Du kan være heldig at finde restpartier eller løbende tilbud, når de store butikker skifter ud i deres sortiment. Laminatgulvet er et billigt alternativ til eksempelvis plankegulve eller skibsplankegulve. Har du ikke lyst til at betale for, eller mulighed for at få lagt et bærende trægulv? Så kan et laminatgulv være det oplagte valg.
Er du ikke interesseret i at lægge gulvet selv? Så er det en gulvlægger du skal have fat i. En gulvlægger kan være behjælpelig med mange typer af gulve, men laminatgulve er ofte en af de typer, der kan lægges forholdsvis hurtigt. Med et timeløn på 300-600 kroner, afhængigt af geografi og opgavestørrelse, kan pengene være godt givet ud. Dermed ikke sagt at du skal vælge den første og bedste. Indhent altid gerne 3 uforpligtende tilbud, så du har en idé om en gennemsnitlig pris, før du accepterer en opgave.
Det kan ofte også være en god idé at overveje, om det er muligt at få en samlet pris på opgaven, inklusiv både materialer og udførsel af arbejdet. Sådan slipper du for bekymringen om dovne håndværkere eller ekstraregninger for flere timers arbejde end forventet. Sammenlign priser på forskellige typer af gulve via vores prisberegner, gratis!
Udregn prisen på dit nye gulv, herunder laminatgulv m2 priser – klik her.
Overlad arbejdet til en fagmand!
Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?