Sildebensparket – Gulvet der udstråler Kvalitet og eksklusiviet
Sildebensparket kendes ligeledes som sildebensgulv og har altid været forbundet med høj klasse, kvalitet og eksklusivitet. Sådan har det været i mange hundrede år, og sådan vil det formentligt forblive langt ud i fremtiden.
Sildebensgulvet er altså uden tvivl blandt gulvenes klassikere, hvilket også er grunden til at gulvet i særlig grad findes i de mange store villaer nord for København, samt på landets slotte og herregårde.
I dette indlæg ser vi nærmere på gulve i sildebensparket, hvad du skal være opmærksom på, priser, muligheden for 3 gratis tilbud og meget mere. Indlægget er en del af vores store guide til gulvtyper.
Kontakt en erfaren fagmand
På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på håndværker opgaver.
Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.
100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.
MODTAG TILBUD:
Hvad koster det at få lagt sildebensparket?
Sildebensparket er fortsat dyrere end mange andre gulvtyper. At lægge et sildebensgulv tager tid, hvis resultatet skal være perfekt. Det er altså ikke kun selve sildebensstavene du betaler for, men også tiden gulvlæggeren bruger på at lægge gulvet i det smukke sildebensmønster.
I forhold til kvalitet, så er der ikke nogen nævneværdig forskel på sildebensparket og regulære parketgulve. Begge gulve er af høj kvalitet og har en virkelig lang levetid, hvis de passes ordentligt på. Forskellen i prisen findes altså særligt omkring hvad det koster at få lagt netop sildebensparket. Det er ikke urealistisk at skulle betale et sted mellem 1000-1500 kroner per kvadratmeter, når en gulvlægger skal lægge et sildebensgulv. Prisestimeringen er i dette tilfælde inklusiv både arbejdsløn og materialer. Hvis du er nysgerrig på den samlede pris, samt prisforskellen på forskellige typer af gulve, så anbefaler vi at prøve vores prisberegner.
Hvordan lægger man sildebensparket?
Selvom det kan virke overskueligt, så er det svært at lægge et sildebensparket. Skal resultatet blive godt, skal du altså sætte god tid af til det. I alle tilfælde vil vi anbefale at indhente 3 uforpligtende tilbud, frem for at prøve kræfter med de dyre materialer selv. Det bedste resultat opnås som udgangspunkt ved at bruge rigtige stave af sildebensparket. Denne type af stave lægges en ad gangen med lim, hvorfor et resultat med høj præcision kan opnås af en professionel gulvlægger.
Så, hvordan lægger man et sildebensparket? Først af alt skal der rengøres grundigt, så gulvet kan lægges pænt og ordentligt. Undergulvet skal være jævnt, da parketgulvet ellers ikke kan lægges ordentligt. er gulvet skævt? Så skal det potentielt slibes eller høvles først.
Monter snor for at sikre dig, at den første række af stave lægges lige. Start med eksempelvis venstre stave og læg en hel række ad gangen, efterfulgt af den næste. Sørg for at de holder ca. 10-15 m.m. afstand til væggen, hvilket dækkes af lister.
Det er væsentligt at holde øje med præcisionen løbende. Brug din snor som vejledning og sørg for at se gulvet fra afstand ligeledes. De sidste ben der lægges, skal skæres til, for at gulvets ender kan afsluttes. Afslutningsvis monteres fodlisterne.
Alternativer til traditionel sildebensparket
Virker det for uoverskueligt at lægge sildebensparket med enkelte stave? Eller har du ikke erfaringen og modet til at gøre det selv? Så kan løsningen enten være at indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven, eller at købe et sildebens klikgulv. Med denne type gulv, skal modulerne blot klikkes sammen. Du vil fortsat få et elegant og eksklusivt udseende i din bolig, på trods af at gulvet næppe vil have helt samme levetid.
Denne type af gulv er naturligvis ikke lige så holdbar, men vil alligevel være en god løsning i mange hjem. Du kan købe sildeben som klikgulv i mange byggemarkeder, hvis ikke du får arbejdet udført af en gulvlægger med adgang til ekstra gode indkøbspriser.
Er du på jagt efter en billig løsning, så er det ligeledes muligt at få laminatgulv med aftryk af netop sildebensmønsteret. Dette er langt fra et ægte sildebensgulv, men kan stadig tilføre rummet en del af udtrykket som et sildebensparket kan. Laminatgulve har desuden et underlag, der nedsætter støjen i rummet. Afslutningsvis er laminatgulve både slidstærke og vedligeholdelsesfrie.
1, 2 eller 3 stavs parket gulve
Nu har vi talt om enkelte stave i forbindelse med sildebensparket, men hvad er det egentlig? Hvis du forestiller dig at sildebensgulvet lægges en stav ad gangen, altså et lille bræt, så kaldes denne for én stav. Et sildebensgulv er altså et 1-stavs parketgulv, lagt i et specielt mønster.
Når du køber et normalt parketgulv, så vil dette leveres med “brædder” hvor flere stave på forhånd er sat fast, ved siden af hinanden. Dette er et normalt parketgulv og kommer klassisk som 2- eller 3 stavs. Dette lægges ikke som sildebensmønster, men som normalt gulv, der ofte har stort spil i rummet på grund af de enkelte staves farver.
Overlad arbejdet med sildebensgulvet til en fagmand!
Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 0 / 5. Antal stemmer 0
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?