opsætning af gipsloft

få tilbud på opsætning af gipsloft

opsætning af gipsloft - Viden, priser & tilbud

Har du et loft, som har set bedre dage? Opsætningen af gipsloft kan hurtigt give det gamle loft nyt liv. 

Her på siden findes information om montering af gipsloft, priseksempler og skarpe tilbud!

Vi går i dybden med forskalling og monteringen af gipsloftet, men også overvejelser før opsætning af et loft i gips og et efterfølgende arbejde med spartling og maling af gipsplader i loftet.

Læser du videre, så guider vi dig fra A-Z, så du får viden om den præcis monteringsprocess. 

Ønsker du professionel hjælp, så finder du også priseksempler på montering af gipsloft og muligheden for at indhente 3 tilbud på monteringsopgaven – 100% gratis og uforpligtende.

skarpe priser på opsætning af gipsloft

I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på gipsopgaver. 

De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

HVAD ER ET GIPSLOFT?

Et gipsloft er et loft bygget af gipsplader. Typisk monteres først et skelet i træ eller metal, hvilket kaldes forskallingen. Efterfølgende monteres gipsplader i 1-2 lag, hvilket danner en plan ensartet overflade.

Efter montering af gipspladerne på forskallingen, kan loftet spartles og males. Dette vil medføre, at loftet fremstår som en samlet flade, i den valgte farve.

Monteringen af et gipsloft er en økonomisk god løsning, hvis du vil have et billig nyt loft. Netop gipsloftet er et prisvenligt alternativ til eksempelvis oppudsning af et gammelt loft. Et gipsloft monteres som nævnt på en forskalling, hvilket også giver plads til montering af belysning. Typisk benyttes her spotbelysning eller dioder.

Hvordan sætter man et gipsloft op?

Et gipsloft sættes op ved opsætning af en forskalling på det originale loft. Herefter bliver gipsloftet monteret med skruer i forskallingen.

Typisk monteres to lag af gips, som placeres forskudt af hinanden. Sådan sikres et stabilt og robust loft, som kan klare mindre stød eller ophæng af lamper i gipsen. Samme fremgangsmåde ved opsætning af gipsvæg, hvor 2 lag gips vil skabe en holdbar væg.

Montering af gipsplader og opsætning af gipsloft er en standardopgave for professionelle tømrer. Der er derfor mange, som kan give gode priser og tilbud på montering af et nyt loft i gips. Arbejdet kan typisk opdeles i fire trin: 

  1. Opsætning af forskallingen som gipsen skrues fast i. 
  2. Tilpasning og montering af gipsplader på forskallingen.
  3. Spartling af overgange og skruernes huller.
  4. Maling af loftet i ønsket farve.

opsætning af gipsplader i loftet

Det lyder simpelt, men opsætning af gipsplader i loftet er besværligt. Gipsplader er tunge, hvorfor professionelt udstyr er væsentligt for at holde pladerne oppe mod loftet. 

Har du ikke en pladehejs og søm- eller skruepistol, så bør opgaven overlades til en professionel.

Ønsker du at gøre en del af arbejdet selv, for at spare penge på opsætning af det nye loft? overvej muligheden for at spartle og male gipsloftet, hvis du har erfaring med dette. 

Ønsker du et uforpligtende tilbud på montering, eller vil du kende prisen på montering af gipsloft inklusiv spartling og maling? Vi anbefaler indhentningen af 3 uforpligtende tilbud på opgaven.

opsætning af gipsloft

Spartling og maling af gipsloft

Det er nødvendigt at spartle og male gipsloftet. Gipsplader fremstår rå og det vil være tydeligt at se, hvor pladerne har deres afslutninger.

Efter monteringen af gipsplader i loftet er det tid til spartel. Her spartles gipspladernes samlinger og hullerne fra de mange gipsskruer, så overfladen fremstår plan og glat. Ved overgangen mellem plader bruges remsepapir, hvilket efterfølgende dækkes af spartelmasse. 

Spartlen slibes efter den nødvendige tørretid, hvorefter loftet kan males. Her kan der naturligvis indhentes maler priser, men alternativt kan du vælge at udføre malerarbejdet selv, for at holde prisen nede. 

Vil du kende prisen, med eller uden maler, så indhent 3 tilbud på opsætning af gipsloft. Det tager kun 5 minutter.  

montering af nyt gipsloft - få 3 tilbud

Vil du have tre gratis og uforpligtende tilbud på opsætning, spartling og maling af dit nye gipsloft?

Videoen her forklarer, hvor nemt det er!

Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.

Hvad koster et gipsloft

Et gipsloft koster 900 – 1200 kroner pr. m2 ved opsætning. Prisen inkluderer både materialer og arbejdsløn. 

Ønsker du selv at indkøbe gipsplader til montering, så kan du forvente en pris på 300 – 350 kroner i indkøbspris. Herudover skal både værktøj til montering, opsætning og eventuelle reparationer medregnes.

Vi anbefaler brugen af en professionel fagmand, da et nyt gipsloft kan være omfattende at gøre selv. Er prisen problematisk, så anbefaler vi at se ind i mulighederne for at spare ved oprydning eller efterfølgende malerarbejde. Med dette sagt, så kan der dog være mange penge at spare alene ved at indhente 3 gratis tilbud på opgaven – og så står du med et resultat, som er helt perfekt. 

eksempel - samlet pris på opsætning af gipsloft

Tages der udgangspunkt i prisen på 900 – 1200 kroner pr. kvadratmeter, så vil et gipsloft på 25 kvadratmeter koste 22.500 og 30.000 kroner. Her har vi en prisdifference på 7.500 kroner. 

I et rum på 80 kvadratmeter vil prisen være 72.000 og 96.000 kroner. Altså en prisdifference på 24.000 kroner.

I eksemplet på 80 kvadratmeter vil prisen typisk være lavere. Jo større en enkelt opgave er, jo lavere vil prisen være per kvadratmeter. 

Det ændrer dog ikke på, at prisdifferencen kan være stor. 

Du kan hurtigt betale en høj pris på opsætning af gipsloft, hvis ikke du sørger for at undersøge markedet og priserne på opgaven. 

Hvorfor vælge et gipsloft?

Du bør vælge et gipsloft for dets stilrene design, økonomiske fordel, hurtige montering og nemme reparation.

Gipslofter fremstår med en glat overflade, der skaber en moderne æstetik. Et lops i gift lofter er prisvenligt, med lavere materialeomkostninger sammenlignet med alternativer. Installationen er hurtig, hvilket minimerer forstyrrelser i hjemmet såvel som på kontoret.

Gipslofter fremmer lydisolering, hvilket er vigtigt i både private og erhvervsmæssige omgivelser. Muligheden for integrering af spots eller dioder gør det muligt at skabe unik og indbygget belysning. Ved skader er reparationer desuden lette, og kun den beskadigede del behøver ofte udbedring.

Et gipsloft er en ideel løsning for dem, der ønsker en kombination af æstetik, funktionalitet og økonomi, velegnet til både renovering og nye bygninger.

gipsloft til badeværelset og vådrum

Også på badeværelset og i vådrum er gips en fordelagtig løsning, da det kombinerer æstetik med praktisk funktionalitet.

Ved brugen af vådrumsgift får du et loft, der er skabt til at modstå fugt, hvilket er essentielt i vådrumsmiljøer. 

Den glatte overflade af gips gør det desuden nemt at rengøre og vedligeholde, hvilket er vigtigt i områder med høj fugtighed.

Installationen er simpel og effektiv, hvilket gør det til et omkostningseffektivt valg for renovering af badeværelse.

 Gipslofter i vådrum er også tilpasningsdygtige i forhold til belysning, hvilket giver mulighed for at integrere spots eller anden ønsket belysning for at skabe en afslappende atmosfære.

Alt i alt er gipsloft i vådrum en robust og stilfuld løsning, der sikrer langvarig kvalitet og komfort. 

Moderne skandinavist bad med gipsloft

Alternativer til gipsloft

Der findes flere gode alternative løsninger, hvis et gipsloft ikke er noget for dig. Arbejdsmetoderne kan være anderledes, men det kan naturligvis være værd at se ind i! Her har du tre bud på andre løsninger, som kan undersøges som alternativ til et loft i gips:

  1. Lofter med trælister eller brædder: Disse lofter tilfører varme og naturlig charme til rummet. Træets tekstur og farvevariationer skaber et æstetisk tiltalende og hyggeligt miljø. De er dog typisk dyrere end gips og kan kræve mere vedligeholdelse.

  2. Pudset loft: Pudsede lofter giver et glat og sammenhængende udseende. De er ideelle for et minimalistisk eller traditionelt design. Pudsede lofter kan dog være arbejdsintensive at installere og reparere.

  3. Loft af lyddæmpende plader: Lofter lavet af materialer som træbeton eller presset mineraluld er effektive til lyddæmpning. De er særligt velegnede til steder, hvor akustisk kontrol er vigtig, som i hjemmebiografer eller kontorer. Disse materialer er både funktionelle og æstetiske, men kan være dyrere end gips.

Hver af disse alternativer tilbyder forskellige æstetiske og funktionelle fordele og kan vælges baseret på specifikke behov og præferencer for rummet.

Tilbud på gipsloft - sådan gør du

Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af gipsarbejde.
Gør ligesom tusindvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. 

Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!

Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere  de håndværkertilbud du har modtaget. 

Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste. 

MODTAG dine GRATis TILBUD:

Spørgsmål vedrørende opsætning af gipsloft

Forskalling opsættes ved at bygge en solid ramme, typisk lavet af træ eller metal. Herefter fastgøres gipsplader til rammen for at skabe en jævn og stabil overflade. Det er vigtigt at sikre, at forskallingen er korrekt understøttet og justeret for at opnå det ønskede resultat.

For at montere gipsplader på forskallingen, starter man med at måle og skære gipspladerne til den ønskede størrelse. Gipspladerne fastgøres derefter til forskallingens ramme ved hjælp af skruer, placeret med jævne mellemrum på cirka 30 centimeter, for at sikre stabilitet.

Det er vigtigt at placere skruerne i korrekt afstand fra gipspladens kanter for at undgå skader på pladerne. Efter monteringen afsluttes arbejdet med at spartle skruehuller og samlinger, så overfladen bliver glat og klar til yderligere behandling som maling eller tapetsering.

Anbefalingen er altid at bruge to lag gips i loftet for øget stabilitet og holdbarhed. Dette sikrer en robust konstruktion, essentiel for at fastgøre tunge genstande som lamper og kroge sikkert. To lag giver også bedre beskyttelse mod skader over tid.

Spartling af gipsloft gøres ved at fordele spartelmasse på spartlen. Efterfølgende føres spartlen over det område, eksempelvis skruehullet, som skal spartles. Når hullet er fyldt med spartelmasse kan det overskydende spartelmasse skrabes væk, ved at køre spartlen hen over hullet et par gange. Der skal ikke presses for hårdt, men der skal være kontakt mellem spartel og underlag. 

Det er vigtigt at gøre sit forarbejde ved maling af et gipsloft. Slib det helt ned og fjern støvet, før malingen påføres i en passende mængde. Gentag processen indtil malingen dækker og sørg for at bruge vådrumsmaling, hvis rummet udsættes for fugt.

Mindre revner i et gipsloft udbedres ved brug af spartelmasse og maling. Du kan reparere små skader ved at påføre et mindre lag spartelmasse, lade det tørre, slibe det ned og male i samme farve. Små revner opstår med tiden, på grund af små bevægelser i selve bygningen.

For at montere lamper i et gipsloft, fastgøres en lampeboks sikkert i loftet, hvorefter lampen tilsluttes elektrisk og skrues fast i boksen. Afhængigt af loftets tykkelse, kan der installeres en “modstand” bag loftet, som kan hjælpe med fastgørelsen. Kontakt eventuelt en elektriker for korrekt og sikker montering.

Ved montering af gipsplader anvendes typisk omkring 9 skruer pr. m2 for det første lag og cirka 20 skruer pr. m2 for det øverste lag. Dette er dog en tommelfingerregel.

Vurder indholdet

Klik på en stjerne for at vurdere

Gennemsnitlig vurdering 5 / 5. Antal stemmer 2

Bliv den første til at bedømme

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?