Opsætning af gipsvæg
Tilbud på opsætning af gipsvæg
opsætning af gipsvægge - viden & priser
Ved opsætning af gipsvæg kan et rum hurtigt deles op, så de passer til dine behov. Måske i ønsker to værelser, et walk-in eller noget helt tredje?
Her på siden kan du blive klogere på arbejdet med montering af gipsvægge. Vi ser på selve opsætningen, men også det efterfølgende arbejde med spartling af gipsvægge, maling på en gipsvæg og eventuelt ophæng samt belastning på gipsvæggen.
Prisen har stor indflydelse. Vi ser naturligvis også på på omkostninger ved at få det lavet af en professionel – og afslutningsvis hvordan du får det bedste arbejde, til den bedste pris, hvis en erfaren tømrer skal udføre arbejdet for dig.
Vil du direkte til svaret? Så benyt muligheden for indhentning af 3 uforpligtende tilbud – uforpligtende og gratis.
skarp pris på opsætning af gipsvæg
I samarbejde med 3byggetilbud.dk giver vi dig muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på tømreropgaver.
De tilbud du modtager er gratis og uforpligtende. De bliver givet af profesionelle – typisk placeret tæt på dig.
MODTAG TILBUD:
Hvordan forgår opsætning af gipsvæg?
Processen består af opbygning af forskallingen, indsætning af isolering, montering af gipsplader samt spartling og maling. Er du nysgerrig på hvordan man laver en gipsvæg, eller overvejer du at give dig i kast med projektet? Har du fingrene skruet rigtigt på, så kan du potentielt klare opgaven selv, med et flot resultat til følge.
Er du i tvivl, så kan det dog være en idé, at lade andre om opsætning af din nye gipsvæg. Uanset hvad, så gennemgår vi herunder hvordan man sætter en gipsvæg op, trin for trin, så du kan sætte dig bedre ind i processen af A-Z.
Opbygning af stålskelet til gipsvæggen
Netop skelettet til en gipsvæg kaldes ligeledes for en forskalling og kan laves i enten stål eller træ. Før du kan montere dine gipsplader og skabe indtrykket af en væg, så er der brug for et stabilt skelet.
Hvad der vælges afhænger en smule af situationen, men oftest vil stålskelet til gipsvægge være førstevalget. Du bygger altså hele skelettet til din væg, før gipspladerne monteres på dine stålstolper.
Isolering af gipsvæggen
Isolering af gipsvægge er forholdsvis nemt. Særligt hvis du alligevel er ved at få opbygget væggen, er selve isoleringen ofte et tilvalg som udføres nemt.
De fleste vælger at isolere for særligt støjen, da en gipsvæg uden isolering ikke udelukker meget lyd. Omvendt kan der også være lidt at hente på varmeregningen – specielt hvis du bor i en større bolig.
Vær opmærksom på at en dampspærre er nødvendig, hvis der isoleres ud mod en kold ydervæg. Glemmer du dette, så kan der dannes fugtskader og svamp.
Vælger du at isolere din gipsvæg selv, frem for at få en professionel til at udføre jobbet, så sørg for at benytte maske og åndedrætsværn, så du beskytter kroppen mod fibre og støv fra isoleringsmaterialet (oftest mineraluld).
Når du modtager din isolering, så kan du med fordel opdele isoleringen i mindre firkanter med en isoleringskniv, så disse er nemmere at arbejde med. Har du ikke en isoleringskniv, så kan en køkkenkniv være en fin erstatning.
Om du vælger at montere en gipsplade hvorefter isoleringen presses ind, eller om du sætter isoleringen i klemme i selve skelettet inden pladen monteres, er i bund og grund ligegyldigt.
Vælg den fremgangsmåde du finder lettest. Arbejder du i samme omgang med opsætning af gipsloft, så vil fremgangsmåden for isolering være den samme.
opsætning af gipsplader
Som nævnt kan du enten tilføje isolering løbende, når du monterer dine gipsplader på skelettet. Alternativt kan du klemme isoleringen ind mellem skelettet stålstolper, før gipspladerne opsættes efterfølgende.
Selve monteringen af gipsplader er forholdsvis simpel, når først du er i gang. Placer først gipspladerne på et stort arbejdsbord, så de er klar til at blive arbejdet med.
Efterfølgende kan processen opdeles i et par simple trin, hvilket i sidste ende vil give et flot resultat. Ønsker du hjælp til udførelsen, så anbefaler vi indhentning af 3 uforpligtende tilbud på opgaven, så arbejdet udføres til den bedste pris.
- Først vælges en plade som er velegnet til det område som skal dækkes. Måske der er en stump tilbage fra tidligere udskæringer? Alternativt er det bare om at få fat i en ny gipsplade!
- Opmål nu din gipsplade så du ved hvor du skal skære. For at skære i en lige linje kan du enten bruge et vaterpas, en tommestok eller andet som hjælper dig med at skære på langs af pladen. Du er nødsaget til at skære hele vejen på langs af pladen, for at denne nemt kan deles i to.
- Du har nu skåret en “rille” på langs af pladen, så den er forholdsvis nem at knække. Træk nu pladen ud på kanten af bordet, eller de underliggende gipsplader, for at knække den. Sørg for at linjen er placeret præcist på kanten (ligesom med glas), så du nemt kan knække, uden at lave revner.
- Efter stykket er knækket kan du bruge en hobbykniv til at skære i papiret på bagsiden af din gips, så stykket bliver skilt fra resten af pladen. Gentag nu processen på den anden led, så du ende med et stykke gips som passer til de mål du skal bruge.
- Er kanten en smule flosset eller ødelagt, så kan denne skæres til med en hobbykniv. Du står nu med et styks gipsplade, klar til montering på skelettet.
Med ovenstående guide bliver gipspladerne hurtigt skåret til, hvorefter de er klar til montering. Det anbefales som udgangspunkt altid at montere to lag af gips, da dette bliver et langt mere stabilt resultat.
Det første lag monteres med større afstand mellem skruerne end det andet. Når selve skruerne skrues i, så er det vigtigt at de lige præcis bliver skruet så langt i, at der er plads til spartel i hullet efterfølgende.
Hvis ikke, så bliver din maler ked af det, hvis ikke du vælger at udføre spartel og malerarbejdet selv.
PROFESSIONEL HJÆLP TIL GIPSVÆGGEN?
Spartling og maling af gipsvæg
Når væggen er opsat, er det blevet tid til spartling af gipsvæg. Det omfatter udspartling af huller og fordybninger. Processen er forholdsvis simpel hvis du har prøvet det før, men der kan være udfordringer for en begynder.
Omkring gipspladens kanter og ved skruehullerne er det væsentlig at være opmærksom. Kanten kræver god teknik og ligeledes er det væsentligt, at skruerne er skruet dybt nok i, til at spartlen kan komme i hullet så overfladens slutresultat forbliver glat.
Når vi ser på gipspladens kanter, så vil der omkring overgangene mellem plader være en fordybning, når pladerne sidder monteret på stålskelettet.
Det er vigtigt at denne spartles korrekt, så det undgås at der kommer eventuelle revner når huset med tiden arbejder, hvorfor gulv og vægge kan bevæge sig en smule. Selv en smule kan nemlig være nok til at spartlen senere revner.
I revnen mellem to plader bruges sparteltape, spartelpapir, armeringstape eller lignende – kært barn har mange navne. Tapen har til formål at sikre en jævn overgang mellem gipspladerne, så det undgås at der opstår revner.
Selve tapen monteres ved at trykke et lag af spartelmasse godt og grundigt ned i revnen / forsænkningen mellem gipspladerne, til disse er fyldt helt ud.
Når revnen er fyldt ud, så trykker du din armering godt ned i spartlen. Lad herefter tørre.
Når første lag af spartel med dit spartelpapir er helt tørt, så kan du spartle første lag uden på.
Dette lag skal ligeledes tørre, før du kan påføre det tredje og afsluttende lag.
Det kan være en idé at gå en smule op i størrelse på din spartel ved sidste lag, så kanterne fra tidligere lag dækkes.
Når det tredje lag af spartel har tørret, så kan du efterfølgende slibe overfladen med fint sandpapir – herefter vil du stå tilbage med en blød og jævn overflade mellem dine gipsplader, på din nye gipsvæg.
Når først dine vægge er spartlet, så kan du male dem som du ønsker. I mange tilfælde vil dette medføre en omgang af grunder, efterfulgt af to lag maling. Til dette har vi skrevet en guide til maling af vægge.
Ophæng - hvor meget kan en gipsvæg holde til?
En gipsvæg kan holde til flere kilo, hvis den er opbygget korrekt. Overvej to lag og forstærk eventuelt med en plade på bagsiden, hvis der skal hænge noget tungt.
Med en opsat gipsvæg, som nu ligeledes er spartlet og malet, er opgaven i bund og grund klaret. Mange ønsker dog at hænge billeder op, eller at montere et tv på deres gipsvæg, hvilket bør kunne lade sig gøre. Spørgsmålet er dog, hvor mange kilo kan en gipsvæg egentlig kan holde til og hvad man kan hænge op.
Som nævnt tidligere i denne artikel bør du altid benytte to lag af gips. Ved at benytte to lag, vil du i sidste ende have en langt stærkere gipsvæg, som ligeledes kan klare mere vægt. Gipsplader findes i forskellige størrelser, afhængigt af hvilken type du skal bruge.
En standard gipsplade vil typisk være 1,3 cm (13 mm) tyk, hvor fibergips vil have en tykkelse på enten 1,25 cm (12,5 mm) eller 1,5 cm (15,0 mm). Skal du bruge vådrumsgips, så er tykkelsen 1,3 cm (13 mm).
Vælger du de rette skruer og rawplugs, så kan tungere møbler sagtens hænges op på en gipsvæg. Netop rawplugs til gips vil typisk være produceret så de fordeler trykket på bagsiden af gipspladerne.
Er du i tvivl allerede ved opsætning af din gipsvæg, så kan der eventuelt monteres træ på bagsiden af gipsen, så træpladen kan være med til at fordele trykket på de områder, hvor tungere møbler skal monteres – eksempelvis et skab, eller ved opsætningen af familiens tv.
Skruer og boring i gipsvægge
Gips er utaknemmeligt at skrue i. Du kan hænge meget lette ting op på søm, men overvejende bør der bruges rawplugs til gips, samt skruer beregnet til samme formål, for at resultat bliver holdbart (og hængende).
Når du skal hænge noget op på gipsvægge, så bør du som udgangspunkt bore et lille hul, præcis stort nok til din rawplug. Din plugs skal kun lige kunne skubbes ind i det borede hul.
Efterfølgende kan skruen skrues i rawpluggen, hvilket vil give dig et resultat som tillader ophæng af tungere møbler – eksempelvis et TV. Det er naturligvis vigtigt at være opmærksom på gipsens bæreevne, hvilket normalt er anført på gipspakken.
Vælger du at få hjælp til opsætning af gipsvæg, ved indhentning af 3 uforpligtende tilbud, så kan en dygtig tømrer naturligvis hjælpe dig med den rette opsætning.
Til netop boringen bør valget af bor overvejes. Der findes overordnet tre typer, nemlig metalbor, træbor og betonbor, og det er vigtigt at vælge det rette, for ikke at ødelægge hverken væg eller bor.
Til boring i gips vil det som udgangspunkt være et betonbor som benyttes, hvilket også egner sig til fliser, sten og lignende materiale. Der er dog det enkelte forbehold at du i stedet bør benytte et metalbor, hvis der bag på gipsvæggen er monteret træ.
billig gipsvæg - så nemt får du tilbud
Det har aldrig været nemmere, at finde en billig tømrer.
Som du kan se i den korte video, er processen bygget op omkring 3 simple proceser:
Send en kort beskrivelse – Få 3 tilbud – Vælg det bedste.
MODTAG TILBUD:
Gipsvæg pris - Hvad koster opsætning af gipsvægge?
Forvent en pris på 800 – 1200 kr. pr. kvadratmeter, ved opsætning af gipsvægge. Det afhænger af opgavens størrelse, ønsker og krav – samt valget af tømrer. Dette er dog et fint udgangspunkt!
Opsætning af gipsvægge er forholdsvis billigt, sammenlignet med andre typer af vægge som eksempelvis mursten. Skal du have opdelt rum eller lavet helt nye værelser, så kan en gipsvæg altså være en god og prisvenlig løsning.
Du kan enten udføre arbejdet selv, eller alternativt vælge at benytte en tømrer til arbejdet.
Prisen på opgaven varierer fra tømrer til tømrer, ligesom opgavens samlede størrelse kan have indflydelse på den pris kvadratmeterpris på gipsvæg som du modtager.
Med det på plads, så har vi dog undersøgt og indhentet flere forskellige priseksempler til sammenligning.
Prisen på opsætning af gipsvæg med to lag gips og isolering, findes altså til priser mellem 800 – 1200 kroner pr. kvadratmeter, inklusiv alle materialer og arbejdsløn til tømreren.
Skal der fjernes en eksisterende væg, vil prisen i sidste ende være højere.
Er du nysgerrig på hvad en gipsvæg vil koste i din aktuelle situation, så kan du kvit og frit indhente 3 uforpligtende tilbud på opgaven lige her.
Opsætning af gipsvæg på eksisterende væg
Opsætning af gipsvæg på en eksisterende væg gøres ved at fastgøre gipsplader over den eksisterende væg, via et skelet med efterfølgende forskalling, som tidligere beskrevet. Det er en effektiv løsning, hvis du ønsker at skabe en ny, plan overflade.
Der er flere grunde til at vælge denne metode:
Jævn overflade: Eksisterende vægge kan have ujævnheder, revner eller uønskede teksturer. Ved at tilføje gipsplader kan man opnå en glat og ensartet overflade, der er klar til maling, tapetsering eller andre dekorative muligheder.
Indbyggede installationer: Opsætning af gipsvæg giver mulighed for at indbygge forskellige installationer som akvarier, TV-skærme eller hylder. Ved at skjule ledninger og kabler bag gipsvæggen opnår man et mere ryddeligt og æstetisk udseende.
Isolering: Hvis der er behov for at forbedre isoleringen i rummet, kan gipsvæggen fungere som en barriere. Ved at tilføje isoleringsmateriale mellem gipspladerne kan man bidrage til at reducere varmetab og lydoverførsel mellem rum.
Rumopdeling: Gipsvægge kan også bruges til at skabe adskillelse mellem rum eller områder. Dette er især praktisk i åbne planløsninger, hvor man ønsker at definere forskellige områder uden at opbygge permanente vægge.
I sidste ende giver opsætning af gipsvæg på eksisterende vægge mulighed for at tilpasse og forbedre rummets funktionalitet og æstetik på en fleksibel måde. Det er vigtigt at tage højde for eventuelle tekniske aspekter og følge korrekte procedurer for at opnå et holdbart og tilfredsstillende resultat.
Pris på nedrivning af gipsvægge
Prisen på nedrivning af gipsvægge vil overvejende være billigere end tilsvarende murstensvægge. Hvis du skal have foretaget en nedrivning af gipsævggen i forbindelse med opsætningen af en ny, så kan du yderligere være heldig at få det med til en god pris, som en del af det samlede tilbud.
Typisk vil prisen på nedrivning af en væg være i omegnen af 3.500-5.000 kroner pr. væg. Det er dog en meget generel pris, da blandt andet murens type, størrelse og det samlede omfang af opgaven har stor indflydelse på prisen fra et nedrivningsfirma.
Af samme årsag kan det også ved nedrivning være en ualmindelig god idé at indhente flere tilbud, for i sidste ende at få den bedste pris på opgaven.
Få 3 gode tilbud på opsætning af gipsvægge
Vi har nu gennemgået opsætningen af gipsvægge fra A-Z. Vi har set på opbygning af stålskelettet, isolering af gipsvæggen, montering af gipspladerne og den efterfølgende spartling.
Efter pladerne er monteret, så har vi været gennem maling og afslutningsvis boring, skruer og rawplugs til ophæng.
Skal du have en væg revet ned, så kiggede vi afslutningsvis nærmere på nedrivningspriser.
Uanset om du skal have revet ned, bygget op, skal have hjælp til hele opgaven eller kun skal bruge hjælp til dele, så er det altid en god idé, at få flere håndværkertilbud på opgaver.
Firmaerne tager ofte vidt forskellige priser på det samme arbejde, hvorfor der i sidste ende kan være mange penge at spare.
Hvis du sidder med lyset til at undersøge priser på din aktuelle opgave, så kan du nemt, hurtigt og 100% gratis få en række uforpligtende tilbud på din opgave, lavet af forhåndsgodkendte firmaer.
Ønsker du ikke at acceptere de tilbud du modtager, så er det fuldstændig uforpligtende – du kan altså bare takke nej!
Indhent 3 uforpligtende tilbud på opsætning af gipsvægge her.
Få tilbud på GIPSARBEJDE - sådan gør du
Det er simpelt at få gode tilbud på udførsel af tømrerarbejde.
Gør ligesom tusindsvis andre og benyt dig af 3byggetilbud.dk. Når først du har udfyldt en formular magen til den på billedet her, er det største stykke arbejde overstået – på cirka 5 minutter!
Inden for kort tid, i nogle tilfælde få timer, vil du modtage dine 3 gratis og uforpligtende tilbud. Det er nu frit op til dig, at vurdere de tilbud på opsætning af gipsvæg, som du har modtaget.
Er du tilfreds? Så vælger du simpelt det bedste og billigste.
MODTAG dine GRATis TILBUD:
Spørgsmål og svar vedrørende gipsvægge og skillevægge
Hvor tyk er en gipsvæg?
En standard gipsplade vil typisk være 1,3 cm (13 mm) tyk, hvor fibergips vil have en tykkelse på enten 1,25 cm (12,5 mm) eller 1,5 cm (15,0 mm). Skal du bruge vådrumsgips, så er tykkelsen 1,3 cm (13 mm).
hvor meget kan en gipsvæg bære?
En standard gipsvæg kan normalt bære lette genstande som billeder, hylder og lette armaturer. Hvis du har brug for at hænge tungere genstande, som tunge hylder eller tv, er det bedst at finde en vægbjælke eller bruge specielle beslag, der kan fordele belastningen.
Kan fliser monteres på en gipsvæg
Ja, det er muligt at sætte fliser på gipsvægge. Men for at gøre det korrekt, skal du først forberede overfladen ved at anvende en passende fliseklæbemiddel og muligvis en speciel forsegler. Vi anbefaler at benytte en murer til arbejdet.
Er det muligt at lave en gipsvæg med et vindue?
Ja, det er muligt at lave en gipsvæg med et vindue. Væggen skal have en udsparing til vinduet, og der skal sørges for, at konstruktionen er stabil og både korrekt opbygget samt tætnet omkring vinduet.
Kan man bygge en gipsvæg eller skillevæg med dør?
Ja, det er muligt at lave en gipsvæg med en dør. Væggen skal have en døråbning, og der skal installeres både dørkarm og en dør i åbningen. Det er vigtigt med korrekt opbygning, så både skillevæg og dør holdes fremadrettet.
Kan gipsplader monteres på en murstensvæg
Det er muligt at montere gipsplader på forskellige typer af vægge, herunder murstensvægge. Typisk kan der bygges et skelet helt tæt på væggen, hvorefter gipspladerne kan monteres herpå. Det kan eksempelvis gøres ved ønsket om isolering, indbygning eller en plan overflade.
Hvordan opbygges en skillevæg eller gipsvæg?
Skillevægge opbygges normalt ved at placere en ramme af træ eller metal, som er dækket af gipsplader på begge sider. Denne ramme giver struktur og styrke til væggen. Isolering kan også tilføjes mellem studs for at forbedre lydisolering og isoleringsevne. En almindelig “ensidet” gipsvæg bygges også på et skelet, men har kun gipsplader på den ene side.
hvilke forskellige typer af gipsplader findes der?
Der er forskellige typer gipsplader, inklusive brandhæmmende, lydisolerende, fugtbestandige og letvægtsvarianter. Der er også vådrumsplader, kernegipsplader og bøjelige gipsplader. Nogle har armering eller fiberforstærkning for ekstra styrke og modstandsdygtighed. Valget afhænger af projektets specifikke krav.
Vurder indholdet
Klik på en stjerne for at vurdere
Gennemsnitlig vurdering 3 / 5. Antal stemmer 2
Bliv den første til at bedømme
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Tell us how we can improve this post?