Vinylgulv - Et holdbart & slidstærkt valg

Vinylgulvet passer ind i enhver type af rum, er slidstærkt, billigt i anskaffelse og yderst populært – og det er med god grund. I dette indlæg ser vi nærmere på netop vinylgulv. Vi ser blandt andet på hvad gulvet egentlig er lavet af, hvad det koster, hvad du bør overveje samt hvordan du får den bedste pris på dit nye gulv. Indlægget er en del af vores store oversigt over gulvtyper, hvor du kan finde inspiration til dit nye gulv.

Er du på jagt efter en dygtig håndværker? På håndværkerpris.dk har vi samlet informationer om alverdens typer af håndværkere, samt de opgaver der udføres. Udover viden og artikler giver vi dig desuden muligheden for, at indhente 3 gratis og uforpligtende tilbud på din næste opgave, via vores samarbejde med 3byggetilbud.dk.

Vinylgulv

Få flere tilbud på vinylgulv

På Håndværkerpris.dk giver vi dig muligheden for, gratis at indhente 3 uforpligtende tilbud på vinyl og andre typer af gulvopgaver.

Det er gratis, tager kun 5 minutter og er 100% uforpligtende.

100% GRATIS
HURTIGT SVAR
KLARET PÅ 5 MIN.

Hvad er et vinylgulv?

Et vinylgulv består af vinyl. Det er et blandingsprodukt, fremstillet af primært råolie, klor og plastik. Netop denne type gulv er slidstærkt og praktisk, da det er nemt at holde rent og desuden er modstandsdygtigt overfor ridser og trykmærker.

Vinylgulve er praktiske i vådrum, som eksempelvis badeværelset eller bryggers. Desuden køkkenet eller andre områder, der ofte skal rengøres og vaskes. Vær opmærksom på at benytte vinyl der er velegnet til vådrum, hvis du ønsker denne type af gulv. Netop det kan en gulvlægger hjælpe dig med at finde ud af.

Vinylgulve har længe været populære i Danmark. Gulvtypen kommer i mange farver, som vil kunne tilpasses stort set alle rum i hjemmet. Vinyl kommer i stort set alle farver og mønstre, samt både som fliser samt “baner”. Du kan ligeledes få vinylgulve med aftryk af eksempelvis gulvbrædder eller marmor, hvis du ønsker det.

Gulvet er som sagt slidstærkt, hvorfor det let kan holde til at blive brugt. Skulle du spilde har vinylgulvet en lukket overflade, der gør rengøringen super nem. Dog kan gulvet være en smule overfølsomt overfor eksempelvis rødvin eller kogende vand.

Fordele og ulemper ved vinylgulve

Der er en hel række fordele ved vinylgulve, som er oplagte begrundelser for valg af netop denne type gulv. Som nævnt før, er gulvet både slidstærkt og modstandsdygtigt. Det gør gulvet praktisk i blandt andet den travle familie, der ønsker en hurtigt overstået rengøring. Med en fugtig klud kan gulvet hurtigt tørres af, hvorfor det igen fremstår pænt. Gulvet er ligeledes skridsikkert, hvorfor du slipper for at skøjte rundt.

Gulvet er super nemt at installere. Det lægges oven på et eksisterende gulv, hvorfor det også nemt kan udskiftes, hvis boligen trænger til en ny opdatering. Gulvet er desuden en blød gulvtype, hvorfor det er forholdsvis behandligt at gå på, når du går rundt uden sko på. 

Præcis som ved andre typer af gulve, er der dog ligeledes ulemper ved valget er vinylgulve. Først og fremmest har du måske bemærket, at gulvet er lavet på blandt andet plastprodukter og råolie. Det betyder ligeledes, at det kræver flere ressourcer at bortskaffe gulvet igen. Altså er det ikke en direkte miljøvenlig løsning, selvom gulvet holder i mange år.

Linoleum

Vinylgulv bliver ofte lagt som lange stykker, hvorfor det er besværligt at reparere hvis der kommer skade rpå gulvet. Altså skal stykket i så fald udskiftes, hvis ikke du vil lappe det, med et lille udsnit og et nyt stykke vinyl, hvilket tydeligt kan ses. Afslutningsvis kan vinylgulv med årene blive en smule stift.

Læg selv vinylgulv

Netop vinylgulvet er blandt de lettere typer at montere. I mange tilfælde som ved eksempelvis trægulve eller epoxygulve, kræves der en professionel fagmand. Det anbefaler vi ligeledes ved vinylgulve, men det er muligt at gøre selv. Vinylgulve er modsat trægulve ikke en bærende gulvtype, hvorfor det er langt lettere at erstatte vinylgulve hvis resultatet skulle blive dårligt. 

Er du gør-det-selv entutiast, så kan det altså lade sig gøre, selv at lægge et vinylgulv. Det kan også lade sig gøre, at skabe et flot resultat. Sørg dog for at måle rummet grundigt op, samt at lytte grundigt til instrukserne fra producenten. 

Skal gulvet laves i vådrum, hvor det er væsentligt at gulvet et tæt, så anbefales det dog at du vælger at benytte en fagmand. Gulvet skal blandt andet “svejses” sammen med væggens fuger, for at vandet ikke kan sive ned og lave skader. Her er det nødvendigt at benytte en certificeret fagmand. Hent gerne 3 uforpligtende tilbud, hvis du har brug for en dygtig og erfaren gulvlægger.

Hvad koster et vinylgulv?

Der findes forskellige typer af vinyl. Det kan blandt andet være “dansevinyl”, der på baggrund af navnet benyttes til dans. Du kan ligeledes få vinyl til vådrum, regulært vinyl i alverdens farver og mønstre. Ovenstående kommer normalt på ruller, men kan ligeledes fås som klikgulv.

Det er muligt at finde vinylgulve helt ned til omkring 50 kroner pr. m2. Kvalitet og pris hænger som ved andre gulvtyper sammen, hvorfor du bør have dette med i dine overvejelser, når du skal vælge dit næste vinylgulv. Overordnet får du dog et billigt gulv, der er slidstærkt og som vil holde i mange år fremadrettet. Find vinylgulv pris pr. m2, sammenlign priser på gulvtyper og meget andet via vores gulvprisberegner.

Er du i tvivl om valget af vinyl til din opgave, eller ønsker du et perfekt resultat første gang? Så anbefaler vi at du kontakter en fagmand. Via vores samarbejdspartner har du muligheden for, at indhente 3 uforpligtende tilbud på vinylgulv. Det er både nemt, hurtigt og gratis. Oftest vil du få en samlet pris på både materiale og arbejdstid. Herefter kan du selv takke ja eller nej, til de enkelte tilbud.

Overlad arbejdet til en fagmand!

Vi håber naturligvis at du kunne bruge artiklen. Virker arbejdet for uoverskueligt? Så har du på håndværkerpris.dk muligheden for at indhente 3 uforpligtende tilbud, i samarbejde med vores samarbejdspartner. Tilbuddet er gratis, uforpligtende og tager kun 5 min.

MODTAG dine GRATis TILBUD: